Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może grupa olsztyńska

irebur

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• tomek1950

1910

• katja

1890

• aneska

1258

• Jerzysio

640

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

10000% racji

4 x 10000% czy to objaw przedawkowania w Jerzysiowej piwiarni :wink: :lol: ?

Nie Katju, mam połączenie z internetem bezprzewodowe i czasami taki cyrk się robi z wysyłanymi postami. Proszę o wybaczenie :)

Od kilku dni latam jak "kot z pęcherzem" po "Salonach" kuchennych w poszukiwaniu odpowiedniej, pasującej do wiejskiej chałupy kuchni. W TTW w Al. Jerozolimskich znaleźliśmy coś w stylu rustykalno prowansalskim. Podoba się nam. Oczywiście środki szafek są nowoczesne. Dziś byłem w kilku salonach, ale nic ciekawego nie było. Wrócilismy więc do TTW. Przesympatyczny projektant wykonał szkice. W przyszłym tygodniu zrobi wizualizację. Muszę tylko bardzo dokładnie wymierzyć kuchnię, a nastepnie przenieść rurki do wody w inne miejsca, odpływ też. Muszę zmienić położenie gniazdek elektrycznych i kontaktów... Ludzi nie ma, więc wszystko ja.

... Ludzi nie ma, więc wszystko ja.

hmm do mnie to zdanie ostatnio przywarło aż za mocno :cry:

Tomaszu a nie opłacało Ci się u lokalnego producenta np z Kętaki tzn do Kętrzyna się przejechać lub Giżycka (nie wiem gdzie masz bliżej). Podejrzewam że miałbyś kuchnie za połowę ceny.

A ja latam jak kot z pęcherzem za wełną i styro.

Naprawdę istne jaja bo inaczej tego nie nazwę.

Wełnę zamówiłam w Mrągowie a stryro chyba uda mi się ściągnąć przy dobrych wiatrach z Ostródy.

Niezła rozbieżność km :o

o ile dobrze pamiętam, to w kuchni mieliście meble :roll:

Tak,

Po Cioci,

po Babci,

od sąsiadki,

kupione razem z chałupą,

odziedziczone :D

Otrzymane, darowane, znalezione itp.

A teraz do chol...y chcemy mieć własne :wink: :D :D :D :D

I tak wszystkiego mieć nie będziemy. Nie mamy "szeleszczącego" czasu. :evil:

Szkoda gadać.

Cześć Tomuś - dawaj wszystko na allegro - poczyścimy chałupkę i będzie miejsce na "swoje" :D

Podaję co mam do zbycia. :wink: Stół drewniany, trochę niski, ale na blacie zapisany nr telefonu do radia... :wink: O ile pamiętam jest tam nawet nr konta Łojca Dyrechtora. Stół kupiony przez zięcia razem z mieszkaniem. :D

Mati, sytuacja z ekipami jest niewesoła. Ci, którzy są dobrzy i operatywni wyjechali.

Do rzeczy zbędnych dorzucam jeszcze blat z płyty wiórowej, laminowanej - "sosna" :wink: , trochę wygięty i poszczerbiony. Szafka kuchenna stojąca biała, bez drzwiczek - zabytek pamięta czasy Edzia Gierka. Szt 2, 30 i 40 cm.

Lodówka produkcji NRD, typ DKK. Nie jestem pewien, ale chyba rocznik 1974. Chłodzi jak chce, a chodzi bardzo głośno. :D

Do rzeczy zbędnych dorzucam jeszcze blat z płyty wiórowej, laminowanej - "sosna" :wink: , trochę wygięty i poszczerbiony. Szafka kuchenna stojąca biała, bez drzwiczek - zabytek pamięta czasy Edzia Gierka. Szt 2, 30 i 40 cm.

Lodówka produkcji NRD, typ DKK. Nie jestem pewien, ale chyba rocznik 1974. Chłodzi jak chce, a chodzi bardzo głośno. :D

lodówka tylko 4 lata młodsza ode mnie więc na pewno jeszcze bardzo dobra i podziała - nie sprzedawać !!! 8)