tomek1950 01.04.2007 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 Nikogo nie ma na Mazurach? Wszyscy w weekend ciężko pracują lub spacerują w wiosennym słonku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 01.04.2007 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 Pogoda piękna trzeba korzystać z jej uroków. Chciaż przyznaję że dziś chciałam podlać jedynie rododendrony w moim psudo ogródku a skończyło się na grabieniu igieł. I zrobiło się tak ładnie ... chociaż na maleńkiem skraweczku mojego przyszłego ogródka. I co najważniejsze odstresowałam się. Jak ja lubię grzebać w ziemii. Nie mogłam odmówić sobie tej przyjemności. A od jutra znowu przepychanki budowlane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 01.04.2007 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 Witaj Daximo, też lubię grzebać w ziemi, choć moja wiedza ogrodnicza ogranicza się do... zielonym do góry. W ramach wprawy posadziłem dzis dwie pnące róże przy tarasowym słupie. Popryskałem czymś kasztanowca żeby szrotówek go nie konsumował. Liście jesienią zgrabiłem i spaliłem, ale może będzie lepiej. Rok temu też liście zostały zniszczone żywym ogniem, a szrotówek jak był tak był. I największa praca dziś wykonana. Mam wodę w chałupce. Pozbyłem się jej na własne życzenie przez własną głupotę i nieostrożność w dniu wyjazdu kilka dni temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 02.04.2007 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Witam gorąco i słonecznie Byłam na swoich włościach, krzaki i drzewa budzą się do życia, mrówki już też się obudziły ... ale Warszawa bardziej ukwiecona, tu wegetacja wcześniejsza. Daxima gratuluję zdobycia TIRa styropianu , mała rzecz, a cieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ttomasz 02.04.2007 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Witam wszystkich z początkiem pierwszego tygodnia kwietnia pogoda śliczna, co bardzo bardzo cieszy Daximo, gratulki z powodu dokonania takiego zakupu To zadziwiające, ale problemy są już nie tylko z materiałami budowlanymi, ale ze wszystkim, nawet piachem i czarnoziemem/torfem/humusem, albo w ogóle nie ma albo cena jak za złoto Tomku, czym potraktowałeś szrotówka? Ja niestety też mam tą paskudę, do tej pory paliłam liście, ale to niewiele pomogło . Mój kasztan jest dość stary, a mam do niego szczególny stosunek, bo dostarczał mi materiału do ludzików, kiedy to jeszcze malutkim dziecięciem byłam, chciałabym więc, żeby miał pogodną starość . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 02.04.2007 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Nie wiem, czy coś szrotówkowi zaszkodzi, ale zgodnie z poradą faceta od oprysków który w Warszawie własnie opryskiwał kasztanowce, popsikałem Promanalem. Muszę kupć dłuższą rurkę bo nie udało mi się dotrzeć do samej góry. Jesienią znów zgrabię liście i spalę. Teren wokół kasztanowca jest bardzo nierówny i grabienie to katorżnicza praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ttomasz 02.04.2007 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Tomku, dziękuję za info Czy to się kupuje w ogrodniczym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 02.04.2007 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Kupiłem w Praktikerze w dziale ogrodniczym. Cena jednego opakowania około 20 zł wystarcza na zrobienie 12,5 l gotowego roztworu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ttomasz 02.04.2007 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Tomku, jeszcze raz dziękuję za wyczerpującą odpowiedź Jutro biegnę do Praktikera po zakupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 02.04.2007 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Przyznam się, że nie bardzo wierzę w skuteczność, ale nie chcę szczepić drzewa, choć miałem taki zamiar, bo wiele drzew po szczepieniu zamiera po kilku latach. Ten szrotówek to cholernie żywotna bestia. Podobno przywleczony z Tybetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ttomasz 03.04.2007 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Hej, czyżby wszyscy byli zajęci porządkami przedświątecznymi? Tomku, trzeba mieć nadzieję, że to coś jednak pomoże u nas właśnie cosik się oziębiło, ale mam nadzieję, że śniegu nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 03.04.2007 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Wiem że oziębło. Zostaję do jutra. Własnie rozpaliłem w kominku bo zrobiło się w komturii troszkę zimno . Na Święta nie da się niestety przyjechać. W chałupce panuje totalna Sodomia, Gomoria i Pogoria Jednak jak skończę i się posprzata bedzie ładniej. Wczoraj wieczorem dostałem mailem rysunek z projektem zabudowania kuchni. Fajnie wygląda. Wymaga jednak paru poprawek. Ceny jeszcze nie znam. Mam nadzieję, że nie skończy się to zawałem. Finansowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ttomasz 03.04.2007 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 jakby to się u Ciebie wyrobiło, to może wpadłoby do mnie, najlepiej jeszcze przed świętami będziesz robił kuchnię w Warszawie? może na Mazurach byłoby taniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 03.04.2007 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Z wielką przyjemnościa wpadnę. Muszę być w Warszawie około 18. Wszystko zależy od tego jak się rano wyrobię z różnymi sprawiami tutaj. A na wrzesień planuję kolejny zlot grupowy w komturii - chałupce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 04.04.2007 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Dzień Dobry! Słonecznie u nas ale chłodno, jutro za to ma padać więc nawet słońca nie będzie, no tak porządki jakieś trzeba zrobić raz że święta, dwa że na wiosnę trzeba wszystko odkurzyć i szybki przetrzeć koniecznie. I oczywiście poszperać w przepisach żeby coś dobrego do jedzenia przygotować, w tym roku zrobię kompletną nowość - jaj marynowane w zalewie buraczkowej - wyglądają super a jak smakują obaczymy w niedzielę na śniadaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 04.04.2007 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Dzień dobry! Chmury za oknem od razu tęskno za słoneczkiem. A najgorszy jest ten zimny wiatr brrr jak ja tego nie lubię. Dobrze że okna pomyte w sobotę. W tym roku ogłosiłam oficjalny bunt że obsługa świąteczna robi sobie wolne. Ale jak to ja już się łamię i kwas na żurek stoi, swojskie jajeczka i ser na serniczek czekają. A wczoraj (raczej dzisiaj) z Tesco wróciłam o 1 w nocy. Reszta z cyklu wszystko co się samo robi i kupne ciasta. Po prostu nie daję już rady. Katarinko a przepis na te cuda jajkowe poproszę na następny rok Daxima świątecznie mimo że jutro dzień na budowie http://kartki.net.pl/kartki/3/96.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 04.04.2007 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 A ja się właśnie pakuję i wracam do Warszawy. Święta chyba przeniesiemy na inny termin bo czasu mało. Albo na sniadanie zrobimy wypad do McDonalda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 04.04.2007 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Tomku to mnie przebijesz. A ja w sumie też mogłabym i u Mac Donalda byle później pospać było mi dane. Niestety i stety trochę gości ma mi się przewinąć przez dom. A w Olsztynie wyszło słoneczko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 04.04.2007 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Na święta jedziemy do mamy, niedaleko, na drugi brzeg Wisły Nasz wkład, to na razie te wędzonki http://foto1.m.onet.pl/_m/578965727bf01666a9ce857ebf1c9fd9,5,19,0.jpg http://foto1.m.onet.pl/_m/a7d3defb4c0f5c1d3b6647a1413214a9,5,19,0.jpg http://foto0.m.onet.pl/_m/c9e7cd4555785f7accf7b589403ba2b8,5,19,0.jpg http://foto2.m.onet.pl/_m/6361dbfa2c8cea1b494fe690b6586186,5,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 04.04.2007 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 ... za tym schabem pośrodku, schował się boczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts