tomek1950 04.04.2007 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Katja, te wędzonki powalają. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 04.04.2007 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Katja aż poczułam zapach ... mniam... wyglądają bosko, bajecznie...eeeeech mięsko mniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 04.04.2007 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 04.04.2007 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Katja jesteś po prostu okrutna prezentując taaakie smakowite wyroby, i normalnie muszę sobie wędzarnię zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 04.04.2007 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Katja jesteś po prostu okrutna prezentując taaakie smakowite wyroby, i normalnie muszę sobie wędzarnię zrobić ... dziwię się, że jeszcze Sebastian nie wymurował wędzarni , ostatecznie może być taka jak nasza, stawiana na wylot rury. Polecam Mariusz sie uczył wędzenia w necie. Porad, przepisów jest sporo. A mnie zaciekawiły te jaja marynowane, jak wypróbujecie, to czekam na przepis , fajny muszą miec kolorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 04.04.2007 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Przepis mogę podać całkiem zaraz, trochę go zmodyfikowałam bo w ogyginale są przepiórcze ja wolę "kurzencze" jak Pawlaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 04.04.2007 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Przepis mogę podać całkiem zaraz, trochę go zmodyfikowałam bo w ogyginale są przepiórcze ja wolę "kurzencze" jak Pawlaki dawaj Kaśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 04.04.2007 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Potrzeba: 1,5kg buraków 1 szklanka octu winnego 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka soli, 2 małe listki laurowe, 5 goździków i 24 jajka przepiórcze - lub też 12 kurzych (w zasadzie ile kto woli) Buraki obrać, pokroić w grube plastry, zalać wodą w garnku aby sięgała 2cm ponad buraki. Ugotować do miękkości (ok.40 min.), wyjąć łyżką cedzakową, odmierzyć 2 szklanki wywaru wlać do rondelka i zagotować z octem, cukrem, solą, listkami laurowymi i goździkami. W czasie gotowania mieszać aby cukier się rozpuścił. Gotową marynatę ostudzić. Ugotowane i obrane jajka zalać marynatą i odstawić na 24 godziny - nie dłużej bo białka zrobią się gumowate a marynata zabarwi żółtka. Oto cały przepis, smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 04.04.2007 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 ciekawe jaki smak będą miały te jajka, na pewno kwaskowaty. Intrygujące zestawienie. Z czym je podawać? Z majonezem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 04.04.2007 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 dobry wieczór wszystkim ja to tylko chciałem nieśmiało wtrącić, że nie lubię się pchać do kuchni i posiłków a co dopiero jakąś wędzarnię robić u mnie mistrzem posiłków jest Katarina i wolę tak zostawić - bo coś popsuję i co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 04.04.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 ..generalnie zgadzam siem zez przedmóóóóóóóoóówcom !!! ... ale te wędzoneczki sommmmmm bardzo, bardzoooooooo... jaaaaaaaaakby kto miał tzw. 2 darmowe talerze przy jajaeczku ta ja się piszzzzzzzzzzzę Jerzysio Głodniutki czasami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 04.04.2007 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 to ja się też dopisuję do Jerzysia - samym SPECJALEM to człowiek nie pociągnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 04.04.2007 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 ....jak gdyby co to żeby nie byłlłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłlooooo na mnięęęęęęJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 05.04.2007 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 dobry wieczór wszystkim ja to tylko chciałem nieśmiało wtrącić, że nie lubię się pchać do kuchni i posiłków a co dopiero jakąś wędzarnię robić u mnie mistrzem posiłków jest Katarina i wolę tak zostawić - bo coś popsuję i co Sebastianie, zrobienie wędzarni i wędzenie to menska robota Zapytaj tylko Kasi czy Ci to miensko zapekluje A wędzonki czekają na święta, trwałe są bestie, przy tym mięciutkie i soczyste, a my ćwiczymy silną wolę Jerzysio rzadko tu zaglądasz, przecież nazwa została ta sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 05.04.2007 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 ciekawe jaki smak będą miały te jajka, na pewno kwaskowaty. Intrygujące zestawienie. Z czym je podawać? Z majonezem? myślę że słodko-kwaśny, mam parę przepisów na sosy, coś wykombinuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 05.04.2007 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Przed każdymi świętami to na forum robi się szalenie... smacznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda72 05.04.2007 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Cześć GRUPO J-23 znowu nadaje Od dziś mam internet. Mieszkam sobie na wsi. Jest bosko, a byłoby jeszcze lepiej gdybym mogła przesłać Wam jakieś dowody swojej bytności tzn. zdjęcia, ale niestety przy przeprowadzce aparat dostał nóg . Za rękę nie złapałam więc nie ma winnego, a mnie jeszcze serce boli choć to już miesiąc. Dzieci mi rosną, dom mi pięknieje, nagrałby człowiek te ulatujące chwile ach..........już nic więcej nie powiem, bo znowu mnie cho..ra bierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 05.04.2007 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Magdo, wprawdzie to przykre, ale aparat rzecz nabyta. Fajnie, że dzieci rosną i dom pięknieje. Uśmiechnij się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda72 05.04.2007 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 No tak, jak popatrzeć na to z tej strony, to tylko powiedzieć można ...obyśmy zdrowi byli, ale ja właśnie chciałam nagrywać jak moje dziecko tańczy, jak śpiewa nową piosenkę, a potem usiadłabym przy kominku na stare lata i wspominała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 05.04.2007 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 A może na jakiś czas najtańszy aparat, tylko po to by chwila trwała wiecznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts