Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może grupa olsztyńska

irebur

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• tomek1950

1910

• katja

1890

• aneska

1258

• Jerzysio

640

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Magdo, ja najbardziej sprawny intelektualnie jestem pomiedzy 22 a 02. Rano bym tego nie wymyślił. :lol:

no i kurcze zachcialo mi sie budowy :-( :D :D :D

Jak wszyscy wiedza Sliki nie ma, nie wiadomo kiedy bedzie i za ile.

Przychodza mi juz do glowy tak karkolomne mysli jak sprowadzanie bloczkow z zagranicy.

Moze ktos mial z naszego regionu takie..hmm.... doswiadczenie? :-)

Witaj,

W 2004 widziałem w jednej hurtowni cement z Litwy. Mówili, że ściągnęli sami całego TIRa, ale ile w tym prawdy nie wiem. Do granicy litewskiej masz jakieś 200 km.

Potrzeba:

1,5kg buraków

1 szklanka octu winnego

1/2 szklanki cukru

1 łyżeczka soli, 2 małe listki laurowe, 5 goździków i

24 jajka przepiórcze - lub też 12 kurzych (w zasadzie ile kto woli)

Buraki obrać, pokroić w grube plastry, zalać wodą w garnku aby sięgała 2cm ponad buraki. Ugotować do miękkości (ok.40 min.), wyjąć łyżką cedzakową, odmierzyć 2 szklanki wywaru wlać do rondelka i zagotować z octem, cukrem, solą, listkami laurowymi i goździkami. W czasie gotowania mieszać aby cukier się rozpuścił. Gotową marynatę ostudzić. Ugotowane i obrane jajka zalać marynatą i odstawić na 24 godziny - nie dłużej bo białka zrobią się gumowate a marynata zabarwi żółtka.

Oto cały przepis, smacznego

:wink:

Katarina, czytając przepisy w necie, trafiłam chyba na te jajka, kolorek ekstra :D

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/ff/va/cfdf/b9zdeysaKQAo8M8qYX.jpg

Wszystkiego najlepszego w te cudowne, wiosenne Święta.

Cześć daximka, kobieto z intuicją, muszę powiedzieć, że co do elektryków, to miałaś nosa, dość drodzy w sumie i nie do końca sumienni jeśli chodzi o dotrzymywanie terminów.

Internet, to ekstra wynalazek.

Wczoraj nadawałam z Olsztyna, a dziś z Łubowa (między Gnieznem, a Poznaniem), w tym roku się goszczę u mamy.

zbovid Silkę mieliśmy z Izobudu, a oni z Ostrołęki

Magdo, A jak Twoja kuchnia? Już zmontowana? Ja dziś złożyłem zamówienie. Kuchnia będzie w maju. W drugiej połowie maja. A dokładnie, to na koniec maja. Przynajmniej mam czas by przygotować pomieszczenie. Muszę jeszcze przeciągnąć dodatkowe kable, przesunąć rury i zrobić parę innych "drobiazgów".

Chętnie pokazałabym moją kuchnię, zresztą na początku roku odgrażałam się, że jak tylko stanie to ją zobaczycie, no ale nowy aparat może kupimy za miesiąc.

Mogę tylko podzielić się swoimi wrażeniami- jest boska :D

Kuchnia jest wymyślona przeze mnie, choć pani z firmy meblarskiej trochę pozmieniała miejsca szafek i szuflad, na moim zdaniem mniej funkcjonalne, no i jeśli chodzi o terminy, to żadnych nie dotrzymali.

no i kurcze zachcialo mi sie budowy :-( :D :D :D

Jak wszyscy wiedza Sliki nie ma, nie wiadomo kiedy bedzie i za ile.

Przychodza mi juz do glowy tak karkolomne mysli jak sprowadzanie bloczkow z zagranicy.

Moze ktos mial z naszego regionu takie..hmm.... doswiadczenie? :-)

Witaj,

W 2004 widziałem w jednej hurtowni cement z Litwy. Mówili, że ściągnęli sami całego TIRa, ale ile w tym prawdy nie wiem. Do granicy litewskiej masz jakieś 200 km.

dziś właśnie przeczytałem w prasie, że materiały budowlane coraz częściej ściągają już od niemca - u nas brak i drogo...

Najpięknieszje, świąteczne,

wielkanocne życzenia

składam od serca.

Tęczowych pisanek,

na stole pyszności,

mokrego dyngusa

i wspaniałych gości

Madziu poczekamy na foto tej cudnej kuchni :wink:

Ja w sumie z elektryka jestem zadowolona przynajmniej jest miły w kontakcie i w sumie na każde moje tzw skinienie. I na dodatek rozsądny cenowo.

Ale mąż na elektyce na szczęście się zna inaczej nie wiem jak by było na tym tzw ryczałcie=oszczędzaniu na kablu.

Zbovid coś wiem o tych materiałach ostatni tydz grasowałam po okolicy bo u nas pustki. Mam jeszcze wełnę na zamówieniu z Mrągowa i póki jej nie dotknę nie zasnę spokojnie.