daxima 18.04.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Magda ten katalog to encyklopedyczny spis roślin z pięknymi ilustracjami i rysuneczkami typu człowiek i roślinka po ukończeniu okresu wzrostu oraz opisami wraz z warunkami glebowymi. Super pozycja do biegania po centach ogrodniczych i przy planowaniu doborzu roślin. Polecam też wpadanie na dworzec po stare numery czasopism typu działkowiec kwietnik ogrody itp wszystko za pół ceny. Dla takich laików jak my super lektura. Ja wynoszę siatami (przyznaję się do nałogu) wszystko co w tematyce domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda72 19.04.2007 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 O Matko elektryczna!!!!!!! daxima, to może my stałyśmy ramię w ramię i nawet o tym nie wiedziałyśmy Jak ktoś będzie sięgał obok Ciebie po gazety z wnętrzami i wciskać się będzie w tą szczelinę obok bocznego stolika z Paniami domu itp., to mogę być ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 19.04.2007 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Jeśli już to byś mnie deptała Taka mała czarna na kolanach za brykającym potworkiem (który ten punkt programu najbardziej nie lubi i usiłuje kłaść się na podłogę by zobaczyć dołem przez szybkę lokomotywę) To ja to ja to ja? Wiecznie w biegu, szarpaninie wpadam i zagarniam wszystko po kolei z półek Ale za to pani od gazetek na mój widok od razu się uśmiecha i mówi "dzień dobry dawno pani nie było" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 19.04.2007 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 na dworcu w Olsztynie byłam kilka razy, na palcach jednej ręki można zliczyć. Oczekując na pociag, trafiłam na stoisko z tanią prasą. Ale było to parę lat temu, póżniej był jakiś remont i chyba rok temu już tego stoiska nie było. Może miejsce zmieniło Gdzie się znajduje teraz to kultowe miejsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda72 19.04.2007 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 A w tamtym roku w konkursie na kultowe miejsce w Olsztynie wygrała 15- autobus łączący Jaroty z Kortowem ( ścisk niemiłosierny). katja kiosk z tanią prasą jest na dworcu nadal, szkoda bo wejść na dworzec to dla mnie katorga. Więc kochana, na Twoją odpowiedzialność, wchodzisz głównym wejściem i kierujesz swe szybkie kroki, najlepiej nie oddychając, w lewo, mijasz schody na perony i już widzisz okupowany przez forumowiczów, ukryty za jakimiś stolikami, kiosk. A , i pamiętaj nie depcz dzieci bo to nasze, znaczy czarnej daximy i szaro siwej magdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 19.04.2007 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 znaczy się kiosk, to ważny znak, bo kiedyś był to taki duży niski stół, obchodziło się go wkoło dzieci postaram się oszczędzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 19.04.2007 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 A w tamtym roku w konkursie na kultowe miejsce w Olsztynie wygrała 15- autobus łączący Jaroty z Kortowem ( ścisk niemiłosierny). katja kiosk z tanią prasą jest na dworcu nadal, szkoda bo wejść na dworzec to dla mnie katorga. Więc kochana, na Twoją odpowiedzialność, wchodzisz głównym wejściem i kierujesz swe szybkie kroki, najlepiej nie oddychając, w lewo, mijasz schody na perony i już widzisz okupowany przez forumowiczów, ukryty za jakimiś stolikami, kiosk. A , i pamiętaj nie depcz dzieci bo to nasze, znaczy czarnej daximy i szaro siwej magdy. dzień dobry znam ten kiosk - znam ten kiosk sam tam często zaglądam - można kupić parę fajnych pism za grosze i to nawet już z aktualnego miesiąca. Niestety nie ma takiego wyboru jak w Wawie na Dworcu - nad czym szczerze ubolewam - naprawdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 19.04.2007 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Mamy Mistrzostwa w 2012! normalnie aż się wierzyć nie chce prawda? A Edgar już gdzieś mówił ponoć, że to on załatwił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 19.04.2007 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Nie wiem czy kiosk Ale jak otwarte czyli roleta odsłonięta to faktycznie wygląda jak wielki stół z lewej przyklejony do ściany więc raczej nie da się go obejść. Z tył półki lub jak kto woli za stołem przestrzeń wypełniona półkami. A pomiędzy przepychający i depczący się ludzie. Najbardziej Ci co usiłują zrobić wyczynowe akrobacje by przecisnąć się do półek z prasą "domową" wciśniętą w taki kąt że trzeba mieć dwumetrowe ręce lub sięgać po gazety na wdechu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 19.04.2007 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Gryzę glebę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 19.04.2007 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 dzień dobry znam ten kiosk - znam ten kiosk sam tam często zaglądam - można kupić parę fajnych pism za grosze i to nawet już z aktualnego miesiąca. Niestety nie ma takiego wyboru jak w Wawie na Dworcu - nad czym szczerze ubolewam - naprawdę. na którym dworcu w wawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 19.04.2007 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 W tunelach na Wschodnim i Zachodnim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 19.04.2007 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Gryzę glebę O rany ale zabrzmiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 19.04.2007 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 W tunelach na Wschodnim i Zachodnim. dziękuję za informację bliżej mam na centralny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda72 19.04.2007 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Eeee tam, co będziesz katja po tunelach chodziła. W Olsztynie po żadnych schodach chodzić nie musisz i ten nie zapomniany zapach, achhh.....mniamuśny. Żartowałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 19.04.2007 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Dosłownie. Mam do posadzenia całą masę "zieleniny", a ziemia w komturii twarda. Przecież rycerstwo stawało na "udeptanej ziemi" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 19.04.2007 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 W tunelach na Wschodnim i Zachodnim. dziękuję za informację bliżej mam na centralny Na Centralnym nie widziałem. Ale skoro masz blizej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 19.04.2007 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Eeee tam, co będziesz katja po tunelach chodziła. W Olsztynie po żadnych schodach chodzić nie musisz i ten nie zapomniany zapach, achhh.....mniamuśny. Żartowałam na centralnym też pachnie niczego sobie ale tam tanich gazet nie ma, albo jeszcze o tym nie wiemy Sebastianie, a Ty na którym warszawskim dworcu się zaopatrujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 19.04.2007 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Mam glinę więc wiem coś o tym Grzebania zazdroszczę gdyż to uwielbiam niestety brak czasu na dalsze kroczki w poczynaniach ogródkowych. Ale warto było w tamtym roku w ramach odstresowywania się dłubać odrobinkę przy ogródku. Mój kawałek ziemi wraz z pierwszym słoneczkiem odwdzięcza mi się na całego. Bluszcze które posadziłam wokół sosen puściły pędy. Różaneczniki budzą się do życia. Aż chce się działać dalej. Może do końca życia to obrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 19.04.2007 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 "Wygryzłem" kilkanaście m2. Ciężka praca. Ta ziemia nie widziała łopaty lub pługa od wielu lat. Żadnych skarbów jednak nie znalazłem. Tylko kamienie i kawałek dachówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts