Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może grupa olsztyńska

irebur

Recommended Posts

Magda ten katalog to encyklopedyczny spis roślin z pięknymi ilustracjami i rysuneczkami typu człowiek i roślinka po ukończeniu okresu wzrostu oraz opisami wraz z warunkami glebowymi. Super pozycja do biegania po centach ogrodniczych i przy planowaniu doborzu roślin.

Polecam też wpadanie na dworzec po stare numery czasopism typu działkowiec kwietnik ogrody itp wszystko za pół ceny. Dla takich laików jak my super lektura.

Ja wynoszę siatami (przyznaję się do nałogu) wszystko co w tematyce domu :wink:

• Odpowiedzi 8,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• tomek1950

1910

• katja

1890

• aneska

1258

• Jerzysio

640

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jeśli już to byś mnie deptała :wink:

Taka mała czarna na kolanach za brykającym potworkiem (który ten punkt programu najbardziej nie lubi i usiłuje kłaść się na podłogę by zobaczyć dołem przez szybkę lokomotywę)

To ja to ja to ja?

Wiecznie w biegu, szarpaninie wpadam i zagarniam wszystko po kolei z półek Ale za to pani od gazetek na mój widok od razu się uśmiecha i mówi "dzień dobry dawno pani nie było"

:wink:

:D

na dworcu w Olsztynie byłam kilka razy, na palcach jednej ręki można zliczyć. Oczekując na pociag, trafiłam na stoisko z tanią prasą. Ale było to parę lat temu, póżniej był jakiś remont i chyba rok temu już tego stoiska nie było. Może miejsce zmieniło :roll: Gdzie się znajduje teraz to kultowe miejsce?

:lol: :lol: :lol: :lol:

A w tamtym roku w konkursie na kultowe miejsce w Olsztynie wygrała 15- autobus łączący Jaroty z Kortowem ( ścisk niemiłosierny).

katja kiosk z tanią prasą jest na dworcu nadal, szkoda bo wejść na dworzec to dla mnie katorga. Więc kochana, na Twoją odpowiedzialność, wchodzisz głównym wejściem i kierujesz swe szybkie kroki, najlepiej nie oddychając, w lewo, mijasz schody na perony i już widzisz okupowany przez forumowiczów, ukryty za jakimiś stolikami, kiosk. A , i pamiętaj nie depcz dzieci bo to nasze, znaczy czarnej daximy i szaro siwej magdy. :D

:lol: :lol: :lol: :lol:

A w tamtym roku w konkursie na kultowe miejsce w Olsztynie wygrała 15- autobus łączący Jaroty z Kortowem ( ścisk niemiłosierny).

katja kiosk z tanią prasą jest na dworcu nadal, szkoda bo wejść na dworzec to dla mnie katorga. Więc kochana, na Twoją odpowiedzialność, wchodzisz głównym wejściem i kierujesz swe szybkie kroki, najlepiej nie oddychając, w lewo, mijasz schody na perony i już widzisz okupowany przez forumowiczów, ukryty za jakimiś stolikami, kiosk. A , i pamiętaj nie depcz dzieci bo to nasze, znaczy czarnej daximy i szaro siwej magdy. :D

dzień dobry :)

znam ten kiosk - znam ten kiosk 8)

sam tam często zaglądam - można kupić parę fajnych pism za grosze i to nawet już z aktualnego miesiąca.

Niestety nie ma takiego wyboru jak w Wawie na Dworcu - nad czym szczerze ubolewam - naprawdę.

Nie wiem czy kiosk :-?

Ale jak otwarte czyli roleta odsłonięta to faktycznie wygląda jak wielki stół z lewej przyklejony do ściany więc raczej nie da się go obejść.

Z tył półki lub jak kto woli za stołem przestrzeń wypełniona półkami.

A pomiędzy przepychający i depczący się ludzie.

Najbardziej Ci co usiłują zrobić wyczynowe akrobacje by przecisnąć się do półek z prasą "domową" wciśniętą w taki kąt że trzeba mieć dwumetrowe ręce lub sięgać po gazety na wdechu.

Dosłownie. Mam do posadzenia całą masę "zieleniny", a ziemia w komturii twarda. Przecież rycerstwo stawało na "udeptanej ziemi" :D

W tunelach na Wschodnim i Zachodnim.

dziękuję za informację :D bliżej mam na centralny :roll:

Na Centralnym nie widziałem. :( Ale skoro masz blizej... :wink:

Eeee tam, co będziesz katja po tunelach chodziła. W Olsztynie po żadnych schodach chodzić nie musisz i ten nie zapomniany zapach, achhh.....mniamuśny. Żartowałam

na centralnym też pachnie niczego sobie :roll:

ale tam tanich gazet nie ma, albo jeszcze o tym nie wiemy

Sebastianie, a Ty na którym warszawskim dworcu się zaopatrujesz? :D

Mam glinę więc wiem coś o tym :(

Grzebania zazdroszczę gdyż to uwielbiam niestety brak czasu na dalsze kroczki w poczynaniach ogródkowych.

Ale warto było w tamtym roku w ramach odstresowywania się dłubać odrobinkę przy ogródku. Mój kawałek ziemi wraz z pierwszym słoneczkiem odwdzięcza mi się na całego. Bluszcze które posadziłam wokół sosen puściły pędy. Różaneczniki budzą się do życia. Aż chce się działać dalej. Może do końca życia to obrobię.

"Wygryzłem" kilkanaście m2. Ciężka praca. Ta ziemia nie widziała łopaty lub pługa od wielu lat. Żadnych skarbów jednak nie znalazłem. Tylko kamienie i kawałek dachówki. :(