magda72 19.04.2007 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Tomku, a może warto by było porozmawiać z miejscowym rolnikiem, żeby przyjechał z glebogryzarką lub kultywatorem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 19.04.2007 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Tomek a trotylem lub c4 nie bądzie szybciej i łatwiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 19.04.2007 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Nie wiem czy kiosk Ale jak otwarte czyli roleta odsłonięta to faktycznie wygląda jak wielki stół z lewej przyklejony do ściany więc raczej nie da się go obejść. Z tył półki lub jak kto woli za stołem przestrzeń wypełniona półkami. A pomiędzy przepychający i depczący się ludzie. Najbardziej Ci co usiłują zrobić wyczynowe akrobacje by przecisnąć się do półek z prasą "domową" wciśniętą w taki kąt że trzeba mieć dwumetrowe ręce lub sięgać po gazety na wdechu. ale - nie jest tak źle. Ostatnio udaje mi się trafić, że jest mało ludzi tyle, że kiedyś był chyba lepszy wybór. Przynajmniej jeśli chodzi o prasę komputerową na której mi najbardziej zależy - niestety w tej materii wybór żadny za to PLAYBOYE jak najbardziej aktualne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 19.04.2007 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 W tunelach na Wschodnim i Zachodnim. no właśnie - czasem jeździłem przez wschodni ale i na centralnym w podziemiach też się trafiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 19.04.2007 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Eeee tam, co będziesz katja po tunelach chodziła. W Olsztynie po żadnych schodach chodzić nie musisz i ten nie zapomniany zapach, achhh.....mniamuśny. Żartowałam Kurczę - naprawdę mogliby wziąć się za dworzec - toż to wizytówka miasta. Zawsze lubiłem chodzić po dworcach, przebierać w gazetach i książkach i w Wawie nawet przyjemnie się w niektórych miejscach to robiło. Poznań chyba też się już poprawia chociaż dawno nie byłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 19.04.2007 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Tomku, a może warto by było porozmawiać z miejscowym rolnikiem, żeby przyjechał z glebogryzarką lub kultywatorem? Tomek - Magda ma rację - pogadaj z kimś żeby użyć jakiegoś sprzętu. W końcu chcesz mieć przyjemność z sadzenia a nie wykończyć się przy glinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 19.04.2007 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Jako, że pracuję w pobliżu tego pięknego obiektu, to za waszą namową udałem się do tego punktu i zaopatrzyłem się w 2 egzeplarze Ogrodu dla każdego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 19.04.2007 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Eeee tam, co będziesz katja po tunelach chodziła. W Olsztynie po żadnych schodach chodzić nie musisz i ten nie zapomniany zapach, achhh.....mniamuśny. Żartowałam Kurczę - naprawdę mogliby wziąć się za dworzec - toż to wizytówka miasta. Zawsze lubiłem chodzić po dworcach, przebierać w gazetach i książkach i w Wawie nawet przyjemnie się w niektórych miejscach to robiło. Poznań chyba też się już poprawia chociaż dawno nie byłem Niestety na remont dworca i czegokolwiek nie mamy co liczyć. Najbliższe 5 lat to tylko inwestycje związane z Euro 2012. Niby powinno to nas cieszyć, ale niestety będzie odwrotnie (jeśli chodzi o nasz region) Bo właścicielem dworca jest niestety Rząd RP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 19.04.2007 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Tomku, a może warto by było porozmawiać z miejscowym rolnikiem, żeby przyjechał z glebogryzarką lub kultywatorem? Rozmawialem z kilkoma. Nie opłaca się. Nie chce mi się. Zapomniałem, będę w poniedziałek (tylko niewiadomow który) itp. Mam glebogryzałkę, ale opanowanie tego pojazdu nie jest takie proste. Ziemia jak skała, a ona zamiast gryźć ziemię odjeżdża jak bolid Kubicy. Na szczęście staje jak wyrwie mi rączkę. Trochę się już nauczyłem oswajać bestię. W odpowiednim momencie trzeba bydle docisnąć i wtedy jakoś gryzie. ręce jednak bolą. Posadziłem 6 winorośli, dużą kępę floksów i kilkanaście jakiś innych kwiatków o takich długiich liściach wyrastających korzeni podobnych do imbiru. To nawet nie jest połowa tego, co mam do posadzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 19.04.2007 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Jutro "gryzę glebę" pod resztę winorośli. Mam jeszcze kilkadziesiąt sztuk. Problem, że to będzie wzdłuż stoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 19.04.2007 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Widzę, że powstaje nowe mazurskie zagłębie winiarskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 19.04.2007 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Mam taki nieskromny zamiar. Może się uda. 4 krzaki posadzone dwa lata temu przetrzymały już drugą zimę. W zeszłym roku zbiór bł skromny. Ok. o,5 kg. Podobno jedna z większych winnic w Posce jest niedaleko Suwałk. W UE Polska jest zaliczona do krajów winiarskich. KOMTUR MAZURSKI wino czerwone wytrawne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 19.04.2007 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Mam taki nieskromny zamiar. Może się uda. 4 krzaki posadzone dwa lata temu przetrzymały już drugą zimę. W zeszłym roku zbiór bł skromny. Ok. o,5 kg. Podobno jedna z większych winnic w Posce jest niedaleko Suwałk. W UE Polska jest zaliczona do krajów winiarskich. KOMTUR MAZURSKI wino czerwone wytrawne Chyba coś niedokładnie przeczytałeś, pewnie tam było napisane, że to region najwiekszego spożycia tego trunku a nie produkcji Wino czerwone wytrawne mniam, mniam, zwłaszcza do grilowanej karkóweczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 19.04.2007 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Przeczytałem dokładnie. Spożycie dotyczy napitków winopodobnych. Lokalne nazwy to: "Siedemnastka", "Cycula", "Byk co zwala z nóg" i kilka podobnych mózgoj..ów. Z winem, a nawet procesem fermentacj,i te produkty nie miały nigdy nic wspólnego. To rozpuszczone czerwone, różowe lub żółte landrynki + spirytus do 17 - 18 % i konserwant SO2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 19.04.2007 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Jeszcze kilka lat temu w miejscowym sklepie była informacja: "UWAGA KLIENCI. WINO WYTRAWNE JEST KWAŚNE." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 19.04.2007 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 no Tomku - to jak to winko będzie na popróbowanie to się chyba w końcu skuszę na przyjazd do Komturii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 19.04.2007 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 no Tomku - to jak to winko będzie na popróbowanie to się chyba w końcu skuszę na przyjazd do Komturii Ale dobre wino musi leżakować kilka lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 19.04.2007 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Jeszcze kilka lat temu w miejscowym sklepie była informacja: "UWAGA KLIENCI. WINO WYTRAWNE JEST KWAŚNE." apropo win - to od razu przypomina mi się sławetne "Pieniądze to nie wszystko" z Kondratem i ich Platonek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 19.04.2007 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 no Tomku - to jak to winko będzie na popróbowanie to się chyba w końcu skuszę na przyjazd do Komturii Ale dobre wino musi leżakować kilka lat eee tam - popróbujemy bez leżakowania - po skrzypcach ichnych wszystko smakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 19.04.2007 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 W tym roku to będzie można na zjeździe grupy mazurskiej tylko podziwiać rosnące winorośle, w przyszłym roku, mam nadzieję, będzie winobranie, a spróbujemy wina mazurskiego dopiero w 2009. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts