Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może grupa olsztyńska

irebur

Recommended Posts

Maszynę jakoś opanowałem, ale ani wczoraj, ani dziś gleby nie gryzę. Wiatr taki, że prawie przewraca. I zimno. Kuję bruzdy na rury. Zlewozmywak w kuchni bedzie w innym miejscu. Stara pruska cegła, akurat w tym miejscu chałupka jest zbudowana z wypalonej cegły, jak dzwon. Pozycja tez niezbyt wygodna. Biednemu zawsze wiatr... zbyt silny wieje :D

Korzonki roślinek przysypałem ziemią. Może w poniedziałek sie nimi zajmę.

• Odpowiedzi 8,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• tomek1950

1910

• katja

1890

• aneska

1258

• Jerzysio

640

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Trochę odpocząłem jedząc obiad w pobliskiej knajpce. Jednak od walenia młotkiem w przecinak ręka tak mi drżała, że ledwo zjadłem zupę :D

A kołduny z zupy to jak? Też przez słomkę? :wink: :D

Schab też był z ziemniakami i surówką, żona by mnie pochwaliła, że zdrowo, a teraz przed następnymi centymetrami bruzdy wzmacniam się specjalnie. :)

Jednak piwo w domu ma niezaprzeczalne zalety. Transport zero, do łoża dwa kroki. :D

Cały weekend słoneczny i zimny.

Jutro do pracy, a jeszcze mam straszny kaszel :(

Postanowiłam, że na oknie w kuchni będę miała zioła. Jeszcze nie wiem jak to zrobić, które mogą być razem, a które osobno, jaka ziemia, ale zioła muszą być.

tak! tymianek, cząber i rozmaryn, kupiłam sadzonki i pieknie się rozrosły w skrzynkach. Tymianek i cząber rosną w jednej. Koniecznie bazylia. Tę wysiałam, trochę czerwonej i zieloną. Bazylii mam nawięcej. Teraz czekam na dobre pomidory, uwielbiam z fetą, bazylią i oliwą :roll:

Dziwny jest ten świat, dziwni ludzie. Jak chodziłem po wsi i prosiłem by mi kawałek zaorano pod moją winnicę, za kasę,to nie. Jak dziś jeden z sąsiadow zobaczył jak jeżdżę glebogryzałką to przejeżdżający samochodem mieszkaniec wsi zatrzymał się i zaoferował zaoranie gratis. "Będę orał u siebie to żaden problem. Co się pan będziesz męczyl." Ma być po południu. :o :D

Jestem kompletnie zaskoczony i nie rozumiem.

:D I mam zaorane :D Prawdziwe pole! Jutro bronowanie! :D :D :D :D

Traktor wielki jak dom. Zaorane na jakieś 40 cm, albo i lepiej. Miodzio. Cieszę się jak głupi. :D

katja, ale mi apetytu na te pomidory zrobiłaś :p

Bardzo się cieszę, że tak wszystkim robota idzie, oby tak dalej.

A co do miejscowych, to pewnie w okolicy wszyscy się przypatrują Twoim Tomku poczynaniom i jak zobaczyli, że miastowy za konia pociągowego robi, to stwierdzili- no nie, trza Mu pomóc, przecież się chłop zarobi.

Wróciłem własnie do Warszawy. Prawie cały dzień w komturii nie było prądu. Jadąc śpiewałem z radości, że poletko się robi. Jak wrócę wyrównam je glebogryzarką. Dobrze, że nikt nie słyszał jak śpiewałem. W domu czekała na mnie niespodzianka. :D Za kilka dni napiszę jaka. :D

To zaorane głęboko pole pod winnicę ma jakieś 600 - 700 m2. Muszę postarać się o więcej sadzonek. I więcej krowiego... guana :wink: :D Będzie sporo soku z wytrawnych winogron. :wink: :D

Piękny jest ten świat :D