Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może grupa olsztyńska

irebur

Recommended Posts

Patrzę w kalendarz i co widzę? Dzień Zwycięstwa :roll:

Kasiu, akt kapitulacji podpisany został przez Niemców z zachodnimi aliantami 8 maj. Na prośbę Stalina uroczystość powtórzono w Berlinie w nocy z 8/9 maja. W Moskwie, różnica czasu 2 godziny był już 9, dlatego w ZSRR i krajach podległych Dzień Zwycięstwa obchodzony był 9 maja. Do dziś obchodzi się ten dzień 9 maja w Rosji, ale tam rocznicę rewolucji październikowej obchodzą w listopadzie, więc wszystko możliwe. :D

• Odpowiedzi 8,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• tomek1950

1910

• katja

1890

• aneska

1258

• Jerzysio

640

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Piękne, zapomniane imię IGNACY. Tak wybrali Rodzice i bardzo się cieszę. Z tego co wiem w mojej rodzinie był Ignacy. Prawdopodobnie ur. w 1813 zmarł w 1921. Na 100% nie jestem jeszcze pewien. Jestem na tropie rodzinnej zagadki. To był prawdopodobnie rodzony brat mojego pra,pra... dziadka. Jeśli chodzi o nadanie tego imienia małemu, to nie wspominałem nigdy córce o tej postaci. Ignacy był w pewnym okresie i środowisku postacią dość znaną i szanowaną, ale czy to rodzina, nie wiem. Badam sprawę od kilku miesięcy. Niestety nie jest to łatwe.

Trzeci :D :D :D

Na czwartego musimy trochę poczekać :D

Ignacy urodził się w rocznicę zakończenia II WŚ w Europie, jego starszy, rodzony brat obchodzi urodziny 1 września. :o

teraz to się ipenuje :wink:

:o Że co, proszę? Nie znam na tyle pięknej gwary śląskiej :oops:

teraz to się ipenuje :wink:

:o Że co, proszę? Nie znam na tyle pięknej gwary śląskiej :oops:

to od IPN a nie z gwary 8) :wink:

:lol: :lol: :lol: