daxima 11.05.2007 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Chyba przeszła bokiem Tomku gratulacje Mój dziadek był Ignaś złoty człowiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 11.05.2007 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Ty tak spokojnie, a ja czytałam o nawałnicy, która przeszła nad Warmią i Mazurami Prawda... z Mikołajek do Mrągowa jechało się 2 godz.(zwalone drzewa). W mieście Olsztynie(sorry warszawiacy) widziałem wiele uszkodzonych parasolek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 11.05.2007 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 a pod wieczór nawet ciepełko i słoneczko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 12.05.2007 05:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Ty tak spokojnie, a ja czytałam o nawałnicy, która przeszła nad Warmią i Mazurami spokojnie? ... bo może w obecnym stanie mojego ducha taka nawałnica to ledwie pstryknięcie a poza tym zjawisko piorunów i grzmotów zawsze mnie fascynowało z reguły liczę sobie sekundy od pioruna do grzmotu i obliczam w jakiej odległości "uderzył" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 12.05.2007 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Ty tak spokojnie, a ja czytałam o nawałnicy, która przeszła nad Warmią i Mazurami spokojnie? ... bo może w obecnym stanie mojego ducha taka nawałnica to ledwie pstryknięcie a poza tym zjawisko piorunów i grzmotów zawsze mnie fascynowało z reguły liczę sobie sekundy od pioruna do grzmotu i obliczam w jakiej odległości "uderzył" ... chyba też tak zacznę Burzy zależy gdzie, ale wichur to się boję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 13.05.2007 04:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 ... chyba też tak zacznę Burzy zależy gdzie, ale wichur to się boję no faktycznie, ostatnio trochę "powiało" i niestety na poniedziałek zapowiadają to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 14.05.2007 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Dzień dobry Chciałabym przywołać do tablicy grupowiczów na wykończeniówce Rusek dach zrobiony ...robisz elewację??? Krisker a Ty ??? Może kogoś polecicie do ocieplenia i tynku. Już mam w zamyśle objazd okolicznych budów w celu namierzenia jakiejś ekipy. Znowu utknełam w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 16.05.2007 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Co tak cichutko w grupie? Zapracowani zawiani czy zalani? oczywiście bez przenośni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala81 17.05.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Witam Olsztyńską Grupę Budującą! Jestem nowa zarówno na forum jak i w budowaniu wymarzonego domku. Poszukuję pomocy. Mam taki mętlik w głowie, że nieporozumienie, budowanie domu to prawdziwe wyzwanie - jeszcze takiego nie miałam. Jestem na etapie posiadania działki wiem że teraz potrzebuję projektu ale przedtem jakieś papieruchy, mapki, jakieś media ale nie wiem już dokładnie co i jak. Może ktoś mi udzieli paru rad, co jak, gdzie, po kolei. Aha! mam też cegły i mniej więcej wybrany projekt, chyba bez zmian będzie. Może ktoś poleci swój dziennik budowy do poczytania, bo tu jest tyle tego do przeglądania, że kołuję się jeszcze bardziej, szczególnie że robię to pomiędzy pracą a uczeniem się do badzo ważnego i trudnego (i kosztownego ) egzaminu. słyszałam też, że istnieją tacy fajni architekci, którzy załatwiają te wszytskie rzeczy w ramach swojego zlecenia, może ktoś zna takiego godnego polecenia. Buduję się pod Olsztynem, ok 40 km. małe miasteczko. Błagam o pomoc!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda72 18.05.2007 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Witaj kala81 Jeśli masz działkę budowlaną, to ja bym równolegle załatwiała dociągnięcie do niej potrzebnych mi mediów, a równolegle wybierała projekt. Kiedy kupiłam projekt, architekt, który był jednocześnie naszym kierownikiem budowy, zrobił adaptację i postarał się o pozwolenie na budowę. Potem się czeka i czeka..... a następnie geodeta wyznacza budynek na działce, no i można zaczynać To tak w sporym skrócie A tak na marginesie, to nie zaczynaj od tajemnic i napisz gdzie się chcesz budować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda72 18.05.2007 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 daxima czy mi się wydaje czy ty ode mnie chciałaś jakiś telefon. Przepraszam i obiecuję poprawę. Tylko napisz co to miało być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 19.05.2007 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 Wczoraj wyskrobałam chyba rekordowego posta.Jak już skończyłam padło mi forum!!! Czy tylko u mnie?!?!?Wobec czego jestem w stanie dalszego załamania. Madzia ostatnio to chyba rozmawiałyśmy o meblach kuchennych i numerze do stolarza ale i ja się przyznam że nie wiem czy już mi nie podesłałaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 20.05.2007 00:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 Daximo, forum padło całkowicie. Wróciłem z "komturii" o 22:30 i myslałem, że padły mi komputery. A w sobotę było suuuuuuuuuuuuuuuuper. No, nie żałuj. Najbliższe spotkanie we wrześniu. W "komturii" Chyba, że chcecie wpaść wcześniej PS W chwili obecnej w "komturii" totallny "rozpiździaj" jeszcze ze dwa tygodnie i dam radę przyjmować gości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 20.05.2007 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 Złość mi przechodzi że normalnie (co za potworna reguła) zawsze jak nie zrobię ctrl+c przed wysłaniem moje pisemne wywody przepadają. I powoli przepraszam się z forum. Może na wakacje jak będę na parę dni w okolicy to podjadę obejrzeć naocznie Komturię. Na pewno jak już dotrę do Kętaki to nie omieszkam zafundować sobie takiej wycieczki. Kala witam ponownie.Napiszę tym razem w skrócie. Najpierw wystąp o decyzję o warunkach zagospodarowania. Na tej podstawie architekt zrobi adaptację zaprojektujesz media i tylko skłądać o pozwolenie. A potem geodeta kopiesz dół i zaczyna się cała zabawa. U mnie instalatorzy demolują domek. Pogoda w końcu się zlitowała bo nie mogę dowieść kominka od 2 tyg na budowę. Nie chce kolejnej rozbitej szyby w kominku. Zreszta ostatnio to jakieś fatum. Przywieźli mi pakiet szybowy z reklamacji niestety szyba pękła.Mój styropian miał być 25 kwietnia. Nie mogę układać podłogówki. Firma ma kolejne roboty inwestorzy nie chcą już dalej przesuwać terminów. A mi zapowiedziano transport na piątek. Nawet mówiono że już jest w trasie. Ja zwarta i gotowa samochód wynajęty do transportu. I zostałam na lodzie. Przedstawiciel nie odbierał telefonu. A jak się już odnalazł stwierdził że za tydzień.Mam już tego wszystkiego dość. Nie ma materiału, nie mam ekipy do wykończeniówki strach komuś zlecić z ulicy robotę,wczoraj pobiłam bidet nie przyjeli mi dziecka do przedszkola.Ludzie zaczynam mieć chyba DOŁA !!!!! Madzia kiedy pokażesz nam chociaż kuchnie. Pociesz i pokaż jak wygląda początek końca tej przygody budowlanej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 21.05.2007 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 dzień dobry wrażenia po zjeździe dobre dziękujjemy za gościnę Katji, Mariuszowi i Magdzie ...za pyszna kolację i rozmowy prawie do białego rana było nam bardzo bardzo miło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 21.05.2007 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 dzień dobry wrażenia po zjeździe dobre dziękujjemy za gościnę Katji, Mariuszowi i Magdzie ...za pyszna kolację i rozmowy prawie do białego rana było nam bardzo bardzo miło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 21.05.2007 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 dzień dobry wrażenia po zjeździe dobre dziękujjemy za gościnę Katji, Mariuszowi i Magdzie ...za pyszna kolację i rozmowy prawie do białego rana było nam bardzo bardzo miło cała przyjemność po naszej stronie miło było się spotkać chociaż z małą cząstką grupy olsztyńskiej Aneską i Tomkiem Komturem oraz z resztą wiary forumowej. Aneska, czy spacer się udał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 21.05.2007 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 wyszły mi potrójne podziękowania (zaraz się poprawię) Tomku, miło było cię widzieć. mam nadzieję, że z pracą będzie ok i że uda się spotkać na winobranie. Kasiu, wstyd się przyznać ale nie zajechalismy trochę przeze mnie. po prostu stres. ps. już nie usunę tych potrójnych postów. za późno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 21.05.2007 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 Odjechała Maksiu, odjechały an-budy czyli Gosia, Jurek i dziedzic dziś odjechał Quba. Rano jadę do "komturii" szykować dalej kuchnię. Fajnie było wszystkich co byli zobaczyć i choć chwilę porozmawiac. Szkoda, że spotkania muratorowe są tak rzadko. Zdjęcia które zrobiłem są w albumie Maksia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 21.05.2007 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 Odjechał Maksiu, odjechały an-budy czyli Gosia, Jurek i dziedzic dziś odjechał Quba. Rano jadę do "komturii" szykować dalej kuchnię. Fajnie było, wszystkich co byli, zobaczyć i choć chwilę porozmawiac. Szkoda, że spotkania muratorowe są tak rzadko. Zdjęcia które zrobiłem są w albumie Maksia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts