Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może grupa olsztyńska

irebur

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• tomek1950

1910

• katja

1890

• aneska

1258

• Jerzysio

640

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej, hej :D

Czy na Warmii pada, wieje, grzmi?

Tutaj już trochę przyjemniejsza pogoda, jest przynajmniej czym oddychać :) . Ekstremalne zjawiska... pogodowe póki co omijają Warszawę :roll: :D

Pozdrawiam

hej hej :D

pada, wieje i grzmi

przy czym jest to o tyle ciekawe, ze np. podczas gdy u nas, czyli na słonecznym stoku, totalna ulewa, obsuwanie się skarp i zalewanie piwnic, to na jarotach (5 km dalej) ani kropelki ludziska nie uświadczyli... :o :roll:

i nawet mi sie taka pogoda podoba, chociaż wolałabym zeby było na odwrót: jak jestem w pracy niech leje i grzmi, a po południu słoneczko i ciepełko :roll:

E tam Aneska taka babska bezsilność mnie ogarnia.

Czasy mnie gniotą. Jak wiecie musiałam pogonić mojego budowlańca puki dało się ratować to co nabroił i zaczął się cały sznureczek kłopotów.

Po takim dniu jak wczoraj kiedy stałam w deszczu po kostki w kałuży i wycierałam ręcznikiem balkon bo nie ma komu zrobić spadku. Mam totalny spadek kondycji psychicznej.

Wszyscy poszaleli. Najpierw mówią że będą robić a potem szukaj ich razem z wiatrem w polu a na końcu okazuje się że nie mają czasu lub nie odbierają tel. A ja mam pracy dla jednego człowieka pana złota rączka co wyjechał już dawno do Londynu.

Wpakowałam się z tym wszystkim po uszy.

Chyba muszę kupić betoniarkę i zmienić zawód. Chociaż jak na to nie patrzeć właśnie układam styro pod posadzki i odkopuje ławę by ją okryć styrodurem bo boję się że mi wysadzi ją zimą przy wejściu do piwnicy.

I jestem wściekła bo nieobecny dalej nieobecny a jak obecny to patrzy na mnie wzrokiem spaniela.

I jestem wściekła na siebie bo mam taki wstrętny charakter że nie potrafie odpuścić i zostawić to wszystko w chol... bo mnie już za 10 minut serce boli że to wszystki zniszczeje i takie tam

E tam pomarudziłam sobie. Czyli u mnie nic nowego.

Lepiej przyznawać mi się tu droga Warszawko kto ma na rzut beretem na ul. Modlińską bo interes mam :D

Daxima, daj na priva co masz na Modlińskiej. Jadę do Warszawy w czwartek wieczorem, wracam na Mazury w niedzielę rano.

Tak ten świat skonstuowany że kobiecie jest potrzebny dołek by łatwiej i głośniej warczeć na otoczenie.

I nie wiem czy wy też tak macie ale jak nie huknę tupnę to mnie nie słuchają.

No cóż tupnęłam głośno i usłyszano tam gdzie trzeba.

Nastrój się trochę poprawił

Tomku chciałam próbkę materiału na elewację ale i tak nie mają od ręki tego wzoru. Więc dziękuję za wsparcie i chęci.

Dziś mnie pani od instalacji pocieszyła opowiastką że jej klijentowi zawaliła się ściana w domu. A po wczorajszej burzy ma basen zamiast garażu bo fachowcy zapomnieli o izolacji. I aż trudno uwierzyć na jakim świecie człowiek się błąka toż to istny obłęd !!!

Większość dobrych fachowców z Polski pracuje obecnie w Irlandii i takie bywają efekty pracy patałachów. :evil:

Obyśmy nie zginęli :wink:

Fajnie Rusku że zajrzałeś.

Podbijasz wątek podbiasz a nic się nie chwalisz jak tam postępy prac?

Bo ja właśnie umówiłam się z pewnym przemiłym panem (na obejrzenie mojej stodółki) od ocieplenia na wtorek. Jedzie rano skończyć do naszego znajomego z Dorotowa (hi hi :wink: ) jakąś ściankę a potem na spotkanko do mnie.

Szukam tylko info czy mi pisałeś jak on stoi cenowo. Coś zapisałam i już nie wiem co do i od kogo.

pozdr

Większość dobrych fachowców z Polski pracuje obecnie w Irlandii i takie bywają efekty pracy patałachów. :evil:

Święta racja, Tomek.

Dlatego wszystko robie sam (pod odpowiednim nadzorem, który mnie tylko chwali :) ).

To masz szczęście, że masz nadzór. Ja i sam robię i nadzoruję by było zrobione tak jak chcę.

Jak mówicie o pracach samodzielnych, to muszę pochwalić swojego męża, że sam położył podłogę na górze. Kafle drewnopodobne 15x60. Nigdy wcześniej tego nie robił, a cztery pierwsze sztuki położył z nim jego kolega, bardziej w tej sztuce oblatany. Podłoga jest jak malowana, choć na chleb by nie zarobił bo 7 m2 kładł tydzień i schudł 2 kg z emocji.

Jak mówicie o pracach samodzielnych, to muszę pochwalić swojego męża, że sam położył podłogę na górze. Kafle drewnopodobne 15x60. Nigdy wcześniej tego nie robił, a cztery pierwsze sztuki położył z nim jego kolega, bardziej w tej sztuce oblatany. Podłoga jest jak malowana, choć na chleb by nie zarobił bo 7 m2 kładł tydzień i schudł 2 kg z emocji.

Spieszyć się należy przy łapaniu pcheł. :D

To ja też dziś siama 90 m2 styropianu na podłogę wyłożyłam

Uff trochę się nagimnastykowałam bo rur i rureczek u mnie od groma.

Chyba jutro się nie ruszę. Trochę odwykłam od biegania na czworakach :wink:

Dzielna z Ciebie dziewczynka. :D

Daxima była mowa o 35PLN.

No właśnie "przesympatyczna" firma :evil: :evil: :evil: :evil: Madox (Chroń Was Panie Boże przed nią) poprawiła bramę garażową (co prawda nie do końca) i ociepleniowcy mają dokończyć mi małą ściankę. A za tydzień tynki wenętrrzne to i teraz walczę z instalacjami, aktualnie robię TV i NET. Twoja stodółka jest pd laskiem vis a vis Jaro?