Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może grupa olsztyńska

irebur

Recommended Posts

A propos, szukam kto mi poprawi i dokończy ocieplenie. HELP! Termin dowolny byle w tym roku. Roboty nie jest zbyt dużo z ociepleniem + tynkowanie styropianu akrylem!

• Odpowiedzi 8,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• tomek1950

1910

• katja

1890

• aneska

1258

• Jerzysio

640

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ojeju Rusek Ty też padłeś ofiarą firmy Madox.

Ja brałam od nich okna. I tylko dlatego że miałam priv kontakt (zresztą dzięki przynależności do forumowej rzeszy) z panem P Jezierskim nie wylądowałam z nerwów w szpitalu.

Nawet teraz nie jestem w stanie opisać tego co z nimi przeszłam.

A z drugiej strony to jaki świat mały. Oni ciągle ode mnie gdzieś lecieli na Dorotowo na poprawki.

Dobrze mi dźwięczało w uszach te 35 :wink:

Czemu robiłeś najpierw ocieplenie a potem tynki?

Jak Ty się chłopie tej wilgoci pozbędziesz? Chyba że suche kładziesz?

Ja już wietrzę miesiąc i jedynie suche na poddaszu gdzie mi wiatr hula.

A poddasze (ocieplenie ) masz już zrobione? Może też kogoś poleciesz, bo nie mogę się od dwóch dni dodzwonić do człowieka który miał zamiar wziąść u mnie robotę. :( Już mam czarne myśli i chyba zacznę robić ruchy zabezpieczające w temacie.

A z położeniem nie trafiłeś. Aż muszę zerknąć co Ty dla mnie za domeczek wypatrzyłeś. Ciągle tam śmigam.

Jak chcesz mnie odwiedzić to napisze jak trafić :lol: :lol: :lol:

Widzisz Tomku trochę jesteś daleko. Ja właśnie ustawiam się w kolejce do fachowca który skończył u Ruska, bo mnie wszyscy wystawiają do wiatru.

I też z ostatniej chwili ... poszukuję na gwałt KAMINIARZA !!!!!

Widzisz Tomku trochę jesteś daleko.

W chwili obecnej tak :D jestem w Warszawie, ale jak pojadę do komturii to kamieniem rzucił, byle mocno :wink: :D

Jak ten Wasz majster stoi z czasem? U mnie pracy na tydzień, może ma jakąś przerwę?

Widzisz Tomku trochę jesteś daleko.

W chwili obecnej tak :D jestem w Warszawie, ale jak pojadę do komturii to kamieniem rzucił, byle mocno :wink: :D

Jak ten Wasz majster stoi z czasem? U mnie pracy na tydzień, może ma jakąś przerwę?

Ma teraz dwa domy a ja trzecia w kolejce. Roboty tyle że pewnie nawet nosa nie wystawi za Olsztyn.

Dać namiar?

Daj! :D Może bedzie miał jakiś technologiczny przetój. Dowiozę go na miejsce, odwiozę i nakarmię. Pieścić nie będę, ale pewna agencja w pobliżu jest chętna to zrobić. Ja już za te usługi płacić jednak nie zanierzam. :wink: :lol:

Jak mówicie o pracach samodzielnych, to muszę pochwalić swojego męża, że sam położył podłogę na górze. Kafle drewnopodobne 15x60. Nigdy wcześniej tego nie robił, a cztery pierwsze sztuki położył z nim jego kolega, bardziej w tej sztuce oblatany. Podłoga jest jak malowana, choć na chleb by nie zarobił bo 7 m2 kładł tydzień i schudł 2 kg z emocji.

Spieszyć się należy przy łapaniu pcheł. :D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zacytowałam mężusiowi Twoje słowa. Powiedział, że już Cię lubi chociaż Cię nie zna.

W planach był doroczny zjazd koleżanek Majki ze studiów, ale meble do kuchni dojadą dopiero za tydzień. W zwązku z tym zjazd odwołany, bałagan jak był tak i jest. Kuchnia prawie gotowa na przyjęcie mebli i ekipy montujacej. Pomału zaczynam mieć dosyć tej zabawy. :evil:

Jak się to wszystko skończy, jestem pewien, że pomyślnie, będzie ładnie.

Jak widzę zapowiada się wolne pracowicie :D

I najważniejsze pogoda ma dopisywać.

Ja nadal raczkuję po styropianie.

I chyba w weekend dopiero skończę ten aerobik.

Ale za to dziś umówiłam się z ekipą na ocieplenie domku.

Następny temat odchaczony.

Za to mój majster od ocieplenia poddasza zaginął bez wieści. :evil:

Magdo mam nadzieję że nie zaginęli w trakcie roboty :o

A ja już się umówiłam z dwoma ekipami od poddasza na randkę na budowie.

(mam dziś owocn dzień) Jak jeszcze będę mogła zobaczyć ich dzieło może uda mi się w przyszłym tyg zamknąć i ten temat.

A potem przenoszę się do końca miesiąca do ogródka na rabatkowy relaks.

Pozatym wczoraj zobaczyłam w sklepie wyśnione płytki na parter i kombinuję jak tu podnieść chłopu próg wyobrażeń cenowych.