magda72 18.07.2007 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Ludzie! No co Wy, poszliście pieszo szukać tych działek nad Śniardwami Odezwijcie się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 18.07.2007 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 wyszłam z nory, dopiero dzisiaj w Warszawie da się żyć, popadało i jest całkiem przyjemnie już się pogubiłam kto kupuje, a kto sprzedaje tę działkę. Magda z Tomkiem do spółki? Reszta chyba urlopuje i nie ma dostępu do łączy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 18.07.2007 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Ja w ramach urlopowania dziś maluję parapety. Po tym jak dowiedziałam się ile trzeba czekać na parapet. Kupiłam ładne dębowe surówki prawie od ręki. A dziś zamieniłam je w arcydzieła Wieczorem druga warstwa. A teraz nad wodę Wczoraj zaś umierałam... jak dla mnie to już było za dużo Celcjuszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek72 19.07.2007 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Ja urlopuje i czekam na pozwolenie na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 19.07.2007 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Daxima, dawaj fotki arcydzieł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 19.07.2007 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Ja urlopuje i czekam na pozwolenie na budowę Wypoczywaj, bo jak dostaniesz pozwolenie, to dopiero się zacznie jazda A na Warmii to padało w ostatnim czasie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala81 20.07.2007 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 A na Warmii to padało w ostatnim czasie? lało jak z cebra w nocy ze środy na czwartek chyba albo z wtorku na środę Pozdrawiam wszystkich forumowiczów grupy olsztyńskiej i od razu zadaję pytanie z prośbą o pomoc: Wystąpiłam o warunki zabudowy do gminy (okolice olsztyna)- a raczej o wyrys z planu zagospodarowanie, nastepny krok to chyba mapa do celów projektowych... wiem,że geodeta jeszcze się przyda kilka razy więc czy warto już teraz poszukać sobie geodetę, który po prostu obejmie pieczę nad całą moją budową? A może polecicie mi kogoś godnego zainteresowania... najbardziej zależy mi na jakości usług ale ważna jest też cena, żeby nie była zawrotna Będę wdzięczna za jakąkolwiek podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisker 20.07.2007 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Wystąpiłam o warunki zabudowy do gminy (okolice olsztyna)- a raczej o wyrys z planu zagospodarowanie, nastepny krok to chyba mapa do celów projektowych... wiem,że geodeta jeszcze się przyda kilka razy więc czy warto już teraz poszukać sobie geodetę, który po prostu obejmie pieczę nad całą moją budową? To wystąpiłaś o warunki, czy o wyrys? To dwie różne sprawy. Wyrys pobiera się w starostwie, warunki zabudowy w gminie (jaka gmina?). Jeśli działka ma już słupki geodezyjne (nie jest to działka, która dopiero ma być wydzielona z większej), to geodeta potrzebny Ci będzie dopiero przy wytyczaniu przyłączy (aczkolwiek niekoniecznie) i budynku (koniecznie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala81 20.07.2007 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Gmina Jeziorany. Wyrys z planu zagospodarowania terenu. Działka ma słupki, bo kupowałam ją w przetargu od w/w gminy, zresztą widziałam na własne oczy wystające betonowe słuplki. W gminie mi powiedzieli, że musze mieć mapę do celów projektowych od geodety i już się o nią starć. Potem jak dostanę już ten plan zagospoadrowania to mam się udać do kanalizacji, wodociągów, energii i ustalać warunki podłączenia... ale ja słabo polegam na ich informacjach...zresztą tak naprawdę to wypowiedzi urzędników były bardzo ogólnikowe i tak naprawdę to niczego nie jestem pewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisker 20.07.2007 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Gmina Jeziorany. Wyrys z planu zagospodarowania terenu. Działka ma słupki, bo kupowałam ją w przetargu od w/w gminy, zresztą widziałam na własne oczy wystające betonowe słuplki. W gminie mi powiedzieli, że musze mieć mapę do celów projektowych od geodety i już się o nią starć. Potem jak dostanę już ten plan zagospoadrowania to mam się udać do kanalizacji, wodociągów, energii i ustalać warunki podłączenia... ale ja słabo polegam na ich informacjach...zresztą tak naprawdę to wypowiedzi urzędników były bardzo ogólnikowe i tak naprawdę to niczego nie jestem pewna No tak, zapomniałem o tej mapie Fakt, do tego też geodeta jest potrzebny A warunki przyłączy też oczywiście musisz mieć (oczywiście tylko tych, które Cię dotyczą). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala81 20.07.2007 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 A myślisz, że warto już teraz wybrac sobie geodetę, który zostanie już ze mną do końca budowy? Co do tych przyłaczy to gdzies czytałam coś jeszcze o telekomunikacji i wywozie śmieci - czy muszę już teraz to robić?w gminie mówili tylko o tych trzech głównych, ale jak pisałam wcześniej-nie wierzę im... Dzięki w ogóle podjęcie dyskusji Widzę, że Twój dom juz prawie gotowy... można zapytać gdzie? i jak długo trwa już proces budowalny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisker 20.07.2007 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 A myślisz, że warto już teraz wybrac sobie geodetę, który zostanie już ze mną do końca budowy? Ja mam umowę z geodetą na kompleksową obsługę GEODEZYJNĄ budowy. Jest to o tyle dobre, że przyjeżdżają na telefon, rozliczenie na końcu budowy i stała kwota do zapłaty (umówiona). Co do tych przyłaczy to gdzies czytałam coś jeszcze o telekomunikacji i wywozie śmieci - czy muszę już teraz to robić?w gminie mówili tylko o tych trzech głównych, ale jak pisałam wcześniej-nie wierzę im... Naturalnie dołączasz warunki dotyczące tych mediów, które będziesz miała na działce. Oczywiście bezwzględnie trzeba mieć zapewnioną dostawę energii elektrycznej i wody - reszta to ekstrawagancja ;) Jeśli nie ma wodociągu, to jeszcze można spróbować studnię, ale nie zawsze się w gminie zgodzą... Widzę, że Twój dom juz prawie gotowy... można zapytać gdzie? i jak długo trwa już proces budowalny? Od marca 2006 (liczę też sprawy papierkowe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala81 20.07.2007 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Krisker napisał: Od marca 2006 (liczę też sprawy papierkowe). dosyć szybko Mam nadzieję, że jak już ruszyłam z tymi papierkami to też tak mi szybko pójdzie Z tym geodetą to fajna sprawa-właśnie o coś takiego mi chodzi, możesz polecić? Boję się szukać na własną rękę żeby nie natrafić na .... kogoś złego a jestem pierwsza ze znajomych która się buduje i przecieram szlaki Bardzo dziękuję za pomoc, widzę, że moja intuicja idzie w dobrym kierunku i znajduje potwierdzenie wśród doświadczonych "działaczy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisker 20.07.2007 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Z tym geodetą to fajna sprawa-właśnie o coś takiego mi chodzi, możesz polecić? Sam nie wiem, czy mogę polecić W zasadzie nie mam większych zastrzeżeń, ale cenowo to na dzień dzisiejszy nie wiem, czy są drodzy, czy tani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 20.07.2007 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 A na Warmii to padało w ostatnim czasie? lało jak z cebra w nocy ze środy na czwartek chyba albo z wtorku na środę (...) Kala, dziękuję za info, niech pada to mi kwiatki podleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 20.07.2007 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Tomku mówisz masz. Muszę przyznać że zapałałam aż tak wielką sympatią do tego człowieka że postanowiłam mu zrobić na chybcika stronkę internetową. Stronka w budowie wkrótce galeria ale są już pierwsze fotki http://tatol_henryk.republika.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 20.07.2007 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Cudo, rozumiem Cię. Gdybym umiał i potrafił zrobiłbym stronkę naszemu Romkowi. Niestety, komputery to dla mnie czarna magia. Wiem gdzie się włącza i potrafię wysunąć podstawkę na kubek z kawą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 21.07.2007 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2007 Trochę zdjęć i danych marketingowych i zrobię i dla Romka. Kocham ludzi utalentowanych i artystów i uwielbiam robić coś ot tak dla ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 21.07.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2007 Daxi baaaaardzo Cię lubię. Mam nadzieję, że Twój zazdrosny nie jest o taką deklarację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 21.07.2007 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2007 Tomku mój ma status nieobecnego a nie zazdrosnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts