Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może grupa olsztyńska

irebur

Recommended Posts

Witam Grupę Olsztyńską :D ! Jestem na wyjeździe w Olsztynie i mam prośbę: potrzebuje dla szwagra pilnie namiar drzwi wejściowe najchetniej drewniane o wymiarach :o :evil: szerokość 150 cm i wysokość 230 cm (oczywiście w świtle otworu) . Z góry dzięki. Szukam po necie ale pierdolca mozna dostać, a tynkarze zewnetrzni dyszą w kark :D

• Odpowiedzi 8,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• tomek1950

1910

• katja

1890

• aneska

1258

• Jerzysio

640

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Oj Raarr, nagana Ci się należy :wink: Ponad miesiąc nic nie pisałeś. :D

Może jakieś zdjęcia działeczki jako pokuta? :D

Drogi kompturze,

aparatu cyfrowego jeszcze się nie dorobiłem, ale jest to kolejny zakup na mojej długiej liście przy budowie domu, jak na razie zakupiliśmy kosę spalinową, którą porządkujemy nasze włości.

Natomiast, jeżeli chodzi o czas od mojego ostatniego wpisu do dziś, to powiem tylko tyle, że szukałem nowego pracodawcy z powodzeniem, oczywiście dalej w branży budowlanej :D, ale szczegóły zdradze wkrótce !!

Pozdrawiam.

Ja z kolei mam cyfrówkę, a kosa spalinowa jest na liście zakupowej. :)

Obecnie walczę z dorodnymi chwastami za pomocą zwykłej, ręcznej kosy, w przypadku wojny można ją przekuć na sztorc :wink: Ponadto mam małą, elektryczną podkaszarkę wygraną na loterii fantowej. Zabawka. :(

witaj Raarr, nasz sąsiedzie.

Mamy to nieszczęście posiadać działkę po prawej stronie - Nikielkowo Kolonia. Dokładnie na przeciwko pana Adama (tego co to posiada super żółciuteńką kopareczkę). Mieścimy się zatem w nieszczęsnym planie miejscowym 98' i dlatego tyle ceregieli z pozwoleniem na budowe!!

A Ty w której części Nikielkowa urzędujesz? gdzie cię wypatrywać w razie czego jakbyśmy chcieli dokonać inspekcji ogrodzenia :wink: ??

To ja chyba niedaleko, bo na moją działkę mam wjazd na przeciwko sklepu (chyba jedyny w Nikielkowie :D) i prawie do końca za ostatnimi ogrodzeniami urzędujemy teraz z bratem, a że mam wolne do 17 sierpnia to będziemy tam raczej codziennie. Jeżeli chodzi o plan zagospodarowania przestrzennego to chyba mamy podobny problem, ale mam nadzieje, że wszystko się wyjaśni do końca sierpnia, bo Pan projektant działa, zobaczymy co z tego będzie.

Pozdrawiam.

Wojtku i Aniu, trudna sprawa, bo ekipy niepijące alebo wyjechały, albo są zajęte do końca sezonu lub nawet dłużej. Może jakaś terapia szokowa dla dla ekipy?

A tak dodatkowo to witajcie w grupie :D

Tak jak obiecałem wrzucam kilka fotek z mojej włości, na razie tak jak wspominałem tylko trawa, ale mam nadzieje, że się to szybko zmieni.

Widok ogólny na działkę, tam w dali to ja walczę z kosą,

http://images23.fotosik.pl/50/3cf48f2cb00611ae.jpg

sąsiedzi z lewej strony

http://images25.fotosik.pl/50/c603899abb23b4cc.jpg

widok na Nikielkowo.

http://images24.fotosik.pl/50/dd766b23e03be792.jpg

WITAM WSZYSTKICH Z OKOLIC OLSZTYNA JA BUDUJE ZA SLUPAMI, GM. DYWITY. I MAM MALY PROBLEM MUSZE ZMIENIC EKIPE BUDOWLANA, OBECNI NIEŹLE PIJA I RACZEJ NIE DOKONCZA NAM DOMU PRZED ZIMA. PROSZE WIEC WSZYSTKICH O NAMIARY NA SOLIDNE EKIPY BUDOWLANY, JESTESMY NA ETAPIE SKONCZONYCH SCIAN NOSNYCH ZEWNETRZNYCH PARTERU, DOM JEST PARTEROWY Z PODDASZEM UZYTKOWEM. PROSZE WSZYSTKICH O POMOC

Więc jest problem a jaki zakres został. Czy tylko stan surowy czy cos wiecej no i czy mogą pracować popołudniami?