katja 08.08.2007 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 katja w Gutkowie jak na morąg lecisz z jednej strony jeziorko żbik z drugiej krzywe Kojarzę Gutkowo, czasami odwiedzam Olsztyn Twoja chałupka letniskowa czy całoroczna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grus1 08.08.2007 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 całoroczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 08.08.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Kojarzę Gutkowo, czasami odwiedzam Olsztyn (...) no właśnie ja tak nieśmiało chciałam się przypomnieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 08.08.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Kojarzę Gutkowo, czasami odwiedzam Olsztyn (...) no właśnie ja tak nieśmiało chciałam się przypomnieć Aneska, o Tobie zawsze pamiętam, nie tylko jak przejeżdżam przez O. albo Ł. Ostatnio tzn. w ostatnią niedzielę lipca widziałam nawet plecy Michała ... ale kurcze bardzo się spieszyliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bidon79 08.08.2007 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 A i ja Żbika kojarzę ... często tam bywamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 09.08.2007 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Kojarzę Gutkowo, czasami odwiedzam Olsztyn (...) no właśnie ja tak nieśmiało chciałam się przypomnieć Aneska, o Tobie zawsze pamiętam, nie tylko jak przejeżdżam przez O. albo Ł. Ostatnio tzn. w ostatnią niedzielę lipca widziałam nawet plecy Michała ... ale kurcze bardzo się spieszyliśmy ja was zabiję ... akurat czciliśmy cos hucznie. było dużo piwka, dobrego żarełka i ognisko i juz nic nie mówię, nic nie mówię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grus1 09.08.2007 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 bidon 79 fajne jeziorko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raarr 09.08.2007 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Jeżeli chodzi o Żbik, to jest to według mnie najczystsze i najfajniejsze jezioro w Olsztynie, ostatnimi czasy zeszpecone przez niedokończony hotel , ale miejmy nadzieje, że nowy właściciel zrobi tam porządek, jakąś drogę dojazdową i plaże z prawdziwego zdarzenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 09.08.2007 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Bidon 79, a jak tam twoje pozwolenie na budowę? przeczytałam ostatnio wasz dziennik. współczuję tych schodów. trochę znam się na procedurze i jeśli potrzebujesz jakiejś konstruktywnej rady, to dawaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 09.08.2007 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Kojarzę Gutkowo, czasami odwiedzam Olsztyn (...) no właśnie ja tak nieśmiało chciałam się przypomnieć Aneska, o Tobie zawsze pamiętam, nie tylko jak przejeżdżam przez O. albo Ł. Ostatnio tzn. w ostatnią niedzielę lipca widziałam nawet plecy Michała ... ale kurcze bardzo się spieszyliśmy ja was zabiję ... akurat czciliśmy cos hucznie. było dużo piwka, dobrego żarełka i ognisko i juz nic nie mówię, nic nie mówię... następnym razem, jak zobaczymy plecy Michała, to hamujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 09.08.2007 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 http://images26.fotosik.pl/51/67ba37ae9f33375bm.jpg A to moje schodki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 09.08.2007 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 następnym razem, jak zobaczymy plecy Michała, to hamujemy tylko nie za ostro żebyśmy was z Pasłęki nie musieli wyławiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 09.08.2007 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 http://images26.fotosik.pl/51/67ba37ae9f33375bm.jpg A to moje schodki Tomku, piękne schodki, utrzymane w klimacie. Ale czy nie za niskie dla Twoich akrobacji? Wybacz za skojarzenie, ale Ty i schodki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 09.08.2007 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 następnym razem, jak zobaczymy plecy Michała, to hamujemy tylko nie za ostro żebyśmy was z Pasłęki nie musieli wyławiać ...spokojnie, ten odcinek pokonujemy w tempie żółwim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bidon79 09.08.2007 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Ano mamy schody, mamy... aktualnie podejście drugie, opinia ZUDP na "nie", odrolnienie na "nie" wszystko przez ten pokręcony plan miejscowy... Ale składamy, a że żona też urzędnik to wie jak męczyć urzędnika żeby coś uzyskać zobaczymy, będziemy się odwoływać najwyżej. Hotel nad żbikiem już prawie skończony....w środku jest imponujący. Z zewnątrz jeszcze kilka przeróbek... Ja tam wolę "nasze" ukochane konie stacjonujące nad Żbikiem. Załatwialiście pozwolenie w Starostwie? poprawiło się coś czasowo w załatwianiu spraw czy też nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 10.08.2007 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 czekania min. 65 dni i nie widać szansy na poprawę może na przełomie jesieni i wiosny czas sie skróci ...do 40 dni Ano mamy schody, mamy... aktualnie podejście drugie, opinia ZUDP na "nie", odrolnienie na "nie" wszystko przez ten pokręcony plan miejscowy... Ale składamy, a że żona też urzędnik to wie jak męczyć urzędnika żeby coś uzyskać zobaczymy, będziemy się odwoływać najwyżej. słyszałam co nieco o tym planie fatalne rozwiązanie a może wystąpić do gminy o zmianę do planu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bidon79 10.08.2007 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 z planem Nikielkowa było tak: został w 2005 roku uchwalony nowy plan, całkiem w porządku, 2005 r to już rozkwit planowania nie to co 98. Mieszkańcy zaskarżyli ten plan, bo za ich zdaniem za małą powierzchnię określono jako mieszkalną (wiadomo, rolnej nie podzielą i nie sprzedadzą z zyskiem) Sąd plan uchylił w listopadzie 2006r. (czyli dokładnie w momencie kiedy nasz projekt czekał w kolejce na rozpatrzenie sprawy w starostwie) ale nie dlatego że przychylił się do wniosku mieszkańców. Wobec unieważnienia planu 2005r, automatycznie powrócono do planu 98r. Burmistrz Barczewa, skądinąd rozsądny gość postanowił przedstawić wojewodzie propozycję, żeby uchylić plan 98 i wydawać decyzje o warunkach zabudowy. "miłościwa" pani wojewodzina na taką propozycję nie przystała. Burmistrz chce przystąpić do uchwalania nowego planu (wobec uchwały o przystąpieniu do sporządzania planu, plan 98 traci automatycznie ważność i do momentu uchwalenia lecimy na decyzjach o warunkach zabudowy) nie oszukujmy się procedura uchwalania planu jest baaaardzooo długa. Same terminy wykazów, wywieszeń, wniosków i uprawomocnień grubo przekraczają termin 1 roku. Niestety, dokładny projekt obwodnicy olsztyna nie jest jeszcze zatwierdzony, a bez tego burmistrz z miejsca nie ruszy. A że żona o planach wie co nieco (wykszatałciuch ) to się mądrzymy tu!! Żeby było śmiesznie całe Nikielkowo kolonia stoi dawno wybudowane na podstawie planu 98 i do tego z szambem - paranoja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 10.08.2007 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Serdecznie Ci Bidon współczuję. Trzymajcie się i nie traćcie nadzieji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 12.08.2007 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Ja również "bujam się" z ZUD-em ale mam nadzieje ,że mój zawód pomoże mi w tej prawnej niewiadomej a po ZUD-zie to już z górki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda72 12.08.2007 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Magdo, cud widoki apetytu mi narobiłaś na dłuuuugą wędrówkę a powiedz, jak twoja córcia (bo jak widzę jest mniej więcej w wieku mojej) toleruje marsze, lub dłuższe piesze wycieczki? Ot, jak moja córka znosiła wspinaczki http://images26.fotosik.pl/48/10a2e5d599733418.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts