Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może grupa olsztyńska

irebur

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• tomek1950

1910

• katja

1890

• aneska

1258

• Jerzysio

640

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Magdo,

cud widoki :D

apetytu mi narobiłaś na dłuuuugą wędrówkę

a powiedz, jak twoja córcia (bo jak widzę jest mniej więcej w wieku mojej) toleruje marsze, lub dłuższe piesze wycieczki?

Ot, jak moja córka znosiła wspinaczki :lol:

http://images26.fotosik.pl/48/10a2e5d599733418.jpg

he he he tak to i ja mogłabym się wspiąć ...choćby na K2 :wink: :lol:

Ja tę burzę przeżyłem tu na Mazurach. Na lądzie. Nie błyskało, ale wiatr nagle uderzyła taki, ze prawie mnie przewrócił, a mały nie jestem. Poczułem się tak, jakbym dostał dechą w twarz. Nigdy w zyciu, czegoś takiego nie widziałem i nie przeżyłem. Żal mi tych co zginęli i ich rodzin, sądzę jednak, że większości ofiar można było uniknąć. Przyczyna tragedii, moim zdaniem, to w dużej mierze beztroska, przecenianie własnych możliwości i umiejętności. Przy pewnej sile wiatru umiejętności i możliwości jednak zawodzą. Żywioł to żywioł.

I jeszcze jedno, prąd ZE wyłączył jakies pół godziny przed pierwszym podmuchem wiatru.

Mnie też jest bardzo smutno.

I też jestem przekonana, że można było w większości przypadków tragedii uniknąć.

Mój mąż trochę się w życiu napływał i wiele burz na łajbie przyszło mu przeżyć i nigdy nie siłował się "ja go czy on mnie".

A tu kiedy było widać już na horyzoncie burzowe chmury, młodzież bardzo pewna siebie wypłynęła na jezioro, żeby poczuć adrenalinkę, taką jak w filmie "Wiatr".

Włos jeży się na głowie.