Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może grupa olsztyńska

irebur

Recommended Posts

Właśnie skończyłem czytac na forum GW opisy. Niektóre łódki wypływały pół godziny przed uderzeniem wiatru. Nie trzeba było być meteorologiem by zobaczyć co się "święci". I to dziecko co utonęło było "dla bezpieczeństwa" przywiązane do masztu.

• Odpowiedzi 8,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• tomek1950

1910

• katja

1890

• aneska

1258

• Jerzysio

640

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

(...) Żal mi tych co zginęli i ich rodzin, sądzę jednak, że większości ofiar można było uniknąć. Przyczyna tragedii, moim zdaniem, to w dużej mierze beztroska, przecenianie własnych możliwości i umiejętności. Przy pewnej sile wiatru umiejętności i możliwości jednak zawodzą. Żywioł to żywioł.

nic dodać, nic ując... :(

...słyszałam czyjąś wypowiedź w radiu, czy telewizji, Baranowskiego zdaje się, że nastąpiła całkowita dewaluacja wartości żeglarskich, stopni żeglarskich... na łodzie często wsiadają ludzie nikompetentni i niedoswiadczeni.

wychowałam sie nad jeziorami. za czasów liceum setki godzin spędziłam "przeczusując" wodę wiosłami. w najrózniejszą pogodę. a to, co przede wszystkim wbiłam sobie do łba, to szacunek dla wody, nawet gdy jest spokojna.

bo gdy jesteś na środku jeziora, to nigdy nie wiadomo, co może sie zdarzyć...

Gul mnie chwyta. :evil:

Robię w tej chwili małe poprawki i co chwila odkrywam coś nowego, co zrobili, a właściwie nie zrobili "fachofce"

Na szczęście nie są to błędy nie do poprawienia, ale dodatkowa praca, czas i pieniądze.

u nas też jak po grudzie. Co mozna wybudować przez weekend? Robimy stelaż pod ocieplenie. Najdłuzej schodzi z poziomowaniem, pionowaniem łat, do których później przymocuje się wew. oblicówkę, a ściany naszej chałupy nie należą do najrówniejszych :evil:

Najgorsze jest to, że nie znajdę nikogo, kto zrobi tak , jak byśmy chcieli :roll: Znając życie, wiem, że musiałabym i tak tam być i bez przerwy latać z łatą czy poziomnicą i sprawdzać :evil:

ale przynajmniej będziesz wiedziała, w którym dokładnie miejscu każda "deseczka", czy kabelek sie znajduje :roll: :D

my natomiast próbujemy prowadzić remont. no i właśnie - co można zrobić przez weekend, szczególnie, gdy co i rusz wypada a to jakiś grill, a to jakaś rocznica, a to pogoda za ładna i szkoda "w domu siedzieć"... :lol: :wink:

ja o tym moim malowaniu juz tyle gadam, że pewnie samo się w końcu zrobi :roll: :lol:

po prostu obudzę się pewnego dnia, a tu cyk i jest :lol:

... bo najgorsze są te skosy do malowania, i na pewno cos do poszpachlowania jeszcze powyłazi

...i jak sobie dobrze teraz ponarzekam, to może na cały tydzień wystarczy :-? :roll:

Może gdybym ja nie miała internetu, już miałabym mieszkanie odmalowane :roll:

ja nie mam i też nie mam, tzn. mam nie pomalowane :-?

... ale mam Kłapouchowy nastrój

...bo to ta pogoda

...bo to poniedziałek

trzymaj sie Kasiu.

bim-bom :D

dziękuję i wzajemnie :D

bim bom

- jeszcze tylko śniegu brakuje :roll:

A u nas słońce, deszcz, a przed chwilą padał grad.

Łatana jest kolejna dziura w ociepleniu :evil: