katja 11.09.2007 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 nikt dziś nie budzi Aneska, czyżby choróbsko Cię zmogło na dobre? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 11.09.2007 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Nikt nie budzi, bo na Mazurach pogoda pod psem. Zimno, mokro i sennie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 11.09.2007 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 w Warszawie nie lepiej,a to na polepszenie nastroju:http://widelec.org/praktyczne_wynalazki,id,215.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 11.09.2007 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 nikt dziś nie budzi Aneska, czyżby choróbsko Cię zmogło na dobre? zmogło okrepnie ale niestety nie moge polezeć w domu malowanie w pełni w pracy ... też sie leżeć nie da - biurka teraz jakies takie małe robią ale dzień dobry dzień dobry właśnie wyszło kawałek słoneczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 11.09.2007 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 nikt dziś nie budzi Aneska, czyżby choróbsko Cię zmogło na dobre? zmogło okrepnie ale niestety nie moge polezeć w domu malowanie w pełni w pracy ... też sie leżeć nie da - biurka teraz jakies takie małe robią ale dzień dobry dzień dobry właśnie wyszło kawałek słoneczka ... to zdrowiej szybko, bo musi ktoś po tym malowaniu posprzatać trzymaj się ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 11.09.2007 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 KOMENTARZ SYNOPTYKA z dnia 11 września 2007 r Większa część kraju jest już po przejściu frontu, na zdjęciach satelitarnych widać strefę zachmurzenia frontowego, która przemieściła się nad zachodnią Ukrainę, wschodnią Rumunię, Słowację i Węgry. Tak szybkie przemieszczenie się zasadniczej części zachmurzenia frontowego wynika z przebudowy pola górnego, prowadzącego do utworzenia się głębokiej zatoki w polu geopotencjału nad Bałkanami i Morzem Czarnym. Kolejny niż pędzący w strumieniu zachodniej cyrkulacji przejdzie przez północną Skandynawię, Finlandię nad Rosję, gdzie połączy się z niżem wracającym znad Morza Czarnego w centralny układ niżowy w rejonie Moskwy. W ten sposób otworzy się nad środkową Europą miejsce dla klina wyżowego znad zachodniej Europy, który przez Niemcy sięgnie nad Polskę. Powietrze w tym obszarze wyżowym będzie dalej pochodzenia atlantyckiego, nieco przetransformowane w dłuższej drodze nad lądem, ale to nie wystarczy dla zaniku chmur niskich. Jak widać z naszych map prognostycznych dopiero we czwartek zacznie się otwierać nieboskłon od Bałtyku i północy kraju. Dodatkowo na południu i wschodzie z kolejnej fali na froncie, przemieszczającej się przez Ukrainę, występować będzie sporo zachmurzenia średniego i wysokiego. Tak więc mamy szanse na poprawę pogody, ale proces ten będzie powolny. Zdecydowanie chłodno i wilgotno, poniżej 15 stopni, choć jednocześnie nie będzie istotnych zmian temperatury miedzy dniem a nocą. Najbliższej nocy i o poranku uważajmy na mgły, mogą one zasadniczo zmienić warunki podróżowania. Maciej Ostrowski 11.09.2007 08:40 ...oby się te szanse potwierdziły no i jest to właściwie jedyne zdanie, które dobrze zrozumiałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 11.09.2007 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 "W polu geopotencjału" "komturii" Nastąpiła poprawa pogody. Przestało lać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 11.09.2007 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 "W polu geopotencjału" "komturii" Nastąpiła poprawa pogody. Przestało lać. Geopotencjał to energia potencjalna jednostki masy powietrza równa liczbowo pracy jaką trzeba wykonać, aby ją unieść do danego poziomu z poziomu morza pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 11.09.2007 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 co wy chcecie od pogody, całą niedzielę przed chałupą świeciło słońce, musiałam założyć słomkowy kapelusz ciepło było również, ale może dlatego, że usuwałam opalarką farbę ze starych drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 11.09.2007 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Maksiu, jesteś wielki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 11.09.2007 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 (...), że usuwałam opalarką farbę ze starych drzwi ... nic dodać nic ująć pogoda powinna pójść do konta za swoje zachowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 11.09.2007 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Geopotencjał to energia potencjalna jednostki masy powietrza równa liczbowo pracy jaką trzeba wykonać, aby ją unieść do danego poziomu z poziomu morza ... a coś bliższego o jednostce masy powietrza? jak ją zmierzyć, zważyć, czy coś tam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 12.09.2007 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 dzień dobry, mgła, zimno brry, a opalarkę zostawiłam w chałupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 12.09.2007 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Zimno, pochmurno, ale nie pada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 12.09.2007 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Zimno, pochmurno, ale nie pada. jak nie pada, jak leje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 12.09.2007 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Zimno, pochmurno, ale nie pada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 12.09.2007 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 u mnie toże nie pada, tylko mgła opada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 12.09.2007 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Dzień dobry grupo olsztyńska Siedzę w pracy i marznę, w domku palimy już od paru dni. Jechałam dziś do pracy autobusem i droga na przystanek pełan była estetycznych wzruszeń - pajęczyna na drzewie, opadająca mgła, pikne światło, powietrze pachnące lasem... Oj, zawsze sobie obiecuję, że wstanę skoro świt i pójdę do lasu i... jeszcze nigdy mi się nie udało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 12.09.2007 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Kofi koleżanko, ja też sobie obiecuję, ale nie jestem skowronkiem tylko sową. Też nigdy mi się nie udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 12.09.2007 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Kofi, a gdzież Ty się podziewałaś ?Napisz chociaż jak Twój taras się spisuje po zimie, po lecie i w ogóle. Zabezpieczałaś czymś deski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts