Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może grupa olsztyńska

irebur

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• tomek1950

1910

• katja

1890

• aneska

1258

• Jerzysio

640

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witajcie

Pamiętacie mnie jeszcze ;)

Tyle tu nie zaglądałam i coś szybciutko nadrobiłam straty.

Zapadacie już w sen zimowy.

Ja pracuję od świtu do nocy by posunąć tą budowę do przodu. Mój domek wygląda juz ślicznie bo chłopaki kończą puc w w środku przestój. Kolejne ruchy uda mi się zrobić pod koniec miesiąca. Ruszają wóczas glazury a pod koniec pażdziernika parkiety. Nie wiem jakim cudem ale jakoś docieram do tego etapu przeobrażania zionących pustką ścian w moją przestrzeń do zamieszkania.

Przepraszam że nie zaglądałam do skrzynki idę w tamtąd stronę się pokajać i poodpisywać. Całkiem zapomniałam miałam sierpniowy najazd rodzinki potem mały w szpitalu i początki przedszkola.

Ale zdania nie zmieniłam moje chłopaki od wykończeniówki są super.

Mogę w końcu i ja z czystym sumieniem kogoś polecać

pozdr

Daximo, jako KOMTUR MAZURSKI :D :wink: wybaczam, a tak nawiasem mówiąc, mają Twoje chłopaki czas, by komturię tynkiem akrylowym w kolorze 104 lub podobnym pokryćc? :D oczywiście jeszcze w tym sezonie. :lol:

Zapomnij komturze mają tyle roboty na trasie Olsztynek -Olsztyn że do lata nie dojadą ;)

BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU, co ze mnie za komtur? :cry: :cry: :cry: :cry: :wink: :lol:

... przecie mazurski ;)

i chcesz nam warmiję podbijać

Na koń! Hurrra! Szable w dłoń! Tfu, miecze i to dwa! Na Warmię!!! Porwać w jasyr

(jasyr?) tynkarzy od Daximy. Tyrczyny pod Olsztynkiem! Odwrót do komturii marsz! :lol: :lol: :lol:

Turczyny, a tyrczyny, ale jeden mameluk po palcach chciał mnie sieknąć. :D

Kofi, a gdzież Ty się podziewałaś ?

Napisz chociaż jak Twój taras się spisuje po zimie, po lecie i w ogóle. Zabezpieczałaś czymś deski?

Jak miło, że pamiętasz.

Taras jest fantastyczny, spędzamy na nim każdą minutkę, jak jest ciepło jemy i pijemy kawkę (za kawką) :) Deski zabezpieczone olejem, bo mąż się uparł, ale nie do końca dobrze się sprawuje ten olej, bo w paru miejscach dechy zrobiły się ciemne - pleśń jakaś, czy co? W tym roku - chyba powtórka z rozrywki.

Dzisiaj jakoś cieplej na dworze :)

Kofi, a gdzież Ty się podziewałaś ?

Napisz chociaż jak Twój taras się spisuje po zimie, po lecie i w ogóle. Zabezpieczałaś czymś deski?

Jak miło, że pamiętasz.

Taras jest fantastyczny, spędzamy na nim każdą minutkę, jak jest ciepło jemy i pijemy kawkę (za kawką) :) Deski zabezpieczone olejem, bo mąż się uparł, ale nie do końca dobrze się sprawuje ten olej, bo w paru miejscach dechy zrobiły się ciemne - pleśń jakaś, czy co? W tym roku - chyba powtórka z rozrywki.

Dzisiaj jakoś cieplej na dworze :)

Olejowanie, to co wiem, trzeba powtarzać. Nie musi to być od razu pleśń, po prostu mogło być mniej dokładnie zaolejowane, albo wytarło się w czasie eksploatacji. A śliskie w zimie nie były? O ile pamietam, deski nie są ryflowane.

W zimie po nim nie chodziliśmy, więc nie wiem :oops:

Drewno, z którego został zbudowany taras było niestety niedokladnie wysuszone, na to zaolejowane i wygląda to niezbyt dobrze. :-?

Ale północny taras wcale nie jest zły - rano mamy słońce, w południe - cień, a po południu znowu słońce, poza tym jest duuuży (jak go myję, czuję się jak majtek myjący pokład) :wink:

Kofi, a jak duuuuuży. Możesz podać wymiary?

Kofi sami robiliście ten taras u mnie ma być też 5,5 na 5,5 z drewna.

I mam nadzieję że będzie się fajnie użytkował

Znajmomi zrobili sobie wejście do domku (drewnianego) tzn podłogę pod gankiem właśnie z deski tarasowej Nie powiem miluśku się na nim przesiadywało a nawet polegiwało [przy piwnku latem ;)

Daxima jesteś chyba rekordzistką :D 30,25 m2

Ja skromnie 5 x 5 = 25 :)

Stolik na tarasie mam dość duży. :D 2,5 x 1.20

Madziu na razie temat tarasu u mnie zaczyna i kończy się na tym że wiem że ma być i skąd dokąd. Musi to sobie troszkę poczekać.

Na razie moje super chłopaki zakończyli świetną robotę i takim sposobem mój domek przeszedł totalne przobrażenie. Pucowe ubranko wieńczy dzieło i przepięknie zdobi aż miło w końcu popatrzeć.