Ttomasz 12.09.2007 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Ja podziwiałam dzisiaj rano pajęcze dzieła sztuki na bramie. W jedną noc ozdobiły ją od góry do dołu. Żebym ja tak pracowita chociaż w 1/100.000 była r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 12.09.2007 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Witajcie Pamiętacie mnie jeszcze Tyle tu nie zaglądałam i coś szybciutko nadrobiłam straty. Zapadacie już w sen zimowy. Ja pracuję od świtu do nocy by posunąć tą budowę do przodu. Mój domek wygląda juz ślicznie bo chłopaki kończą puc w w środku przestój. Kolejne ruchy uda mi się zrobić pod koniec miesiąca. Ruszają wóczas glazury a pod koniec pażdziernika parkiety. Nie wiem jakim cudem ale jakoś docieram do tego etapu przeobrażania zionących pustką ścian w moją przestrzeń do zamieszkania. Przepraszam że nie zaglądałam do skrzynki idę w tamtąd stronę się pokajać i poodpisywać. Całkiem zapomniałam miałam sierpniowy najazd rodzinki potem mały w szpitalu i początki przedszkola. Ale zdania nie zmieniłam moje chłopaki od wykończeniówki są super. Mogę w końcu i ja z czystym sumieniem kogoś polecać pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 12.09.2007 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Daximo, jako KOMTUR MAZURSKI wybaczam, a tak nawiasem mówiąc, mają Twoje chłopaki czas, by komturię tynkiem akrylowym w kolorze 104 lub podobnym pokryćc? oczywiście jeszcze w tym sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 12.09.2007 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Zapomnij komturze mają tyle roboty na trasie Olsztynek -Olsztyn że do lata nie dojadą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 12.09.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Zapomnij komturze mają tyle roboty na trasie Olsztynek -Olsztyn że do lata nie dojadą BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU, co ze mnie za komtur? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 12.09.2007 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 ... przecie mazurski i chcesz nam warmiję podbijać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 12.09.2007 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 ... przecie mazurski i chcesz nam warmiję podbijać Na koń! Hurrra! Szable w dłoń! Tfu, miecze i to dwa! Na Warmię!!! Porwać w jasyr (jasyr?) tynkarzy od Daximy. Tyrczyny pod Olsztynkiem! Odwrót do komturii marsz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 12.09.2007 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Turczyny, a tyrczyny, ale jeden mameluk po palcach chciał mnie sieknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 13.09.2007 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Kofi, a gdzież Ty się podziewałaś ? Napisz chociaż jak Twój taras się spisuje po zimie, po lecie i w ogóle. Zabezpieczałaś czymś deski? Jak miło, że pamiętasz. Taras jest fantastyczny, spędzamy na nim każdą minutkę, jak jest ciepło jemy i pijemy kawkę (za kawką) Deski zabezpieczone olejem, bo mąż się uparł, ale nie do końca dobrze się sprawuje ten olej, bo w paru miejscach dechy zrobiły się ciemne - pleśń jakaś, czy co? W tym roku - chyba powtórka z rozrywki. Dzisiaj jakoś cieplej na dworze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 13.09.2007 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Kofi, a gdzież Ty się podziewałaś ? Napisz chociaż jak Twój taras się spisuje po zimie, po lecie i w ogóle. Zabezpieczałaś czymś deski? Jak miło, że pamiętasz. Taras jest fantastyczny, spędzamy na nim każdą minutkę, jak jest ciepło jemy i pijemy kawkę (za kawką) Deski zabezpieczone olejem, bo mąż się uparł, ale nie do końca dobrze się sprawuje ten olej, bo w paru miejscach dechy zrobiły się ciemne - pleśń jakaś, czy co? W tym roku - chyba powtórka z rozrywki. Dzisiaj jakoś cieplej na dworze Olejowanie, to co wiem, trzeba powtarzać. Nie musi to być od razu pleśń, po prostu mogło być mniej dokładnie zaolejowane, albo wytarło się w czasie eksploatacji. A śliskie w zimie nie były? O ile pamietam, deski nie są ryflowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 13.09.2007 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 W zimie po nim nie chodziliśmy, więc nie wiem Drewno, z którego został zbudowany taras było niestety niedokladnie wysuszone, na to zaolejowane i wygląda to niezbyt dobrze. Ale północny taras wcale nie jest zły - rano mamy słońce, w południe - cień, a po południu znowu słońce, poza tym jest duuuży (jak go myję, czuję się jak majtek myjący pokład) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 13.09.2007 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Kofi, a jak duuuuuży. Możesz podać wymiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 14.09.2007 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Dzień dobry! Oj, zimny dziś poranek (u nas n3,5 stopnia, ale widziałam szron na łąkach), ale pieknie świeci słoneczko i ogrzeje świat - mam nadzieję. Taras ma 5 na 6 metrów i jak trzeba go umyć, to jest to baaardzo dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 14.09.2007 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Kofi sami robiliście ten taras u mnie ma być też 5,5 na 5,5 z drewna. I mam nadzieję że będzie się fajnie użytkował Znajmomi zrobili sobie wejście do domku (drewnianego) tzn podłogę pod gankiem właśnie z deski tarasowej Nie powiem miluśku się na nim przesiadywało a nawet polegiwało [przy piwnku latem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 14.09.2007 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Daxima jesteś chyba rekordzistką 30,25 m2 Ja skromnie 5 x 5 = 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 14.09.2007 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Stolik na tarasie mam dość duży. 2,5 x 1.20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 14.09.2007 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Stolik na tarasie mam dość duży. 2,5 x 1.20 O ile go wydłużyłeś od spotkania w 2005? Rany jak ten czas leci I lata i dni. I znowu piątek. Słonecznego weekendu wszystkim życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 14.09.2007 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 O pół metra. Tylko takie deseczki miałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda72 15.09.2007 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 Bardzo interesuje mnie temat tarasu.kofi napisz proszę co to za drewno.daxima jeśli masz już na oku jakieś drewno na swój taras, to też się pochwal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 15.09.2007 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 Madziu na razie temat tarasu u mnie zaczyna i kończy się na tym że wiem że ma być i skąd dokąd. Musi to sobie troszkę poczekać. Na razie moje super chłopaki zakończyli świetną robotę i takim sposobem mój domek przeszedł totalne przobrażenie. Pucowe ubranko wieńczy dzieło i przepięknie zdobi aż miło w końcu popatrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts