Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może grupa olsztyńska

irebur

Recommended Posts

Daxi, jestes zawsze mile widziana w komturii. W saunie również.

• Odpowiedzi 8,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• tomek1950

1910

• katja

1890

• aneska

1258

• Jerzysio

640

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

...i gdybyż tylko ta przecudna kraina bliżej Ci mnie była

No nie narzekaj, toć to zaledwie 100 km. Na komturskim koniu, to ja w 2 godziny. :D , No może troszke dłużej, ale można też pociągiem.

...i gdybyż tylko ta przecudna kraina bliżej Ci mnie była

No nie narzekaj, toć to zaledwie 100 km. Na komturskim koniu, to ja w 2 godziny. :D , No może troszke dłużej, ale można też pociągiem.

Widze, że to forum okupują jacyś bracia rycerze i ich obiekty westchnień. Fajnie, ale czy macie już zamczyska, by biesiadę szykować? Lub też fosę, by odeprzeć najazd obcych dzikich hord?

Bo nie dość, że mało Was tu; to i kronik brakuje :lol:

... nie ilość, ale jakość decyduje !

... zasieków, wilczych dołów ci u nas dostatek, a i palisada mocna obstalowana,

tedy zmiarkuj, by złości w Komturstwie nijakiej nie wywołać :wink: !

J

Zacny MocPanie - gniewu Komturstwa nie boję się, bom sam na ziemi Krzyżackiej pasowanie rycerskie przyjął. A jeśli chodzi o ilość to przy bitwie wyznaję zasadę: ".... gdzie ludzi kupa tam i Herkules d...."

Jestem cześcią grupy wrocławskiej, gdzie razem z innymi wpadamy do hurtowni po różne materiały. Przy 10 domach każdy wymięka. A wełnę zamówiliśmy u producenta na klika domów z pominięciem krwiożerczych pośredników. Tak więc w grupie przy budowaniu siła.

A Was odwiedziłem, bo mnie czasem ciągnie do grodu nad Łyną.

....w kupie raźniej,

kupy nikt nie ruszy....

My ze znajomymi, którzy też się budują w okolicy Olsztyna kupujemy na spółkę kostkę granitową i może uda mi się ich namówić na bruk klinkierowy. Z pominięciem hurtowni czy sklepów, to jednak parę złotych mniej do wydania.

A może ktoś z grupy chciałby na wiosnę się dołączyć do tych zakupów.

Jerzysio, ja przepraszam za obcesowość, ale ta Twoja wieś to jak się nazywa.

Cóż ja osobiście się wykańczam więc o cenie działek i materiałach wolę już zapomnieć. Ceny za robociznę z kolei z półapu warszawskiego.

Nie wiem jak w innych regionach ale mam nie tylko własne odczucia ale poniekąd również doświadczenie że te 10 arów w tzw normalnej cenie na naszym terenie to już tylko kwestia marzeń.

Popyt jest. Ceny windują.

Działki głównie w gminach przyległych. Dużo w obrocie cywilno prawnym.

I tak powstają te 10 arowe osiedla na przeciwko jezior lasów, dom przy domu. Człowiek wychodzi przed posesję i zastanawia się czy to Olsztyn czy obudził się na swojej ukochanej wsi.

Cóż ja osobiście się wykańczam więc o cenie działek i materiałach wolę już zapomnieć. Ceny za robociznę z kolei z półapu warszawskiego.

Nie wiem jak w innych regionach ale mam nie tylko własne odczucia ale poniekąd również doświadczenie że te 10 arów w tzw normalnej cenie na naszym terenie to już tylko kwestia marzeń.

Popyt jest. Ceny windują.

Działki głównie w gminach przyległych. Dużo w obrocie cywilno prawnym.

I tak powstają te 10 arowe osiedla na przeciwko jezior lasów, dom przy domu. Człowiek wychodzi przed posesję i zastanawia się czy to Olsztyn czy obudził się na swojej ukochanej wsi.

Dziękuję za odpowiedź:

We Wrocławu podobnie - choć jezior brak. Ja zadowliłem się Odrą, która płynie 4km ode mnie mocno niżej, raczej woda przy powodzi do mnie nie dotrze.

Ja najgorsze przeżycia mam z hurtowniami - brak terminowości, nieuzasadnione skoki cen itp....

Za dzaiłkę we Wrocku nieuzbrojoną trzeba dać od 100zł w mniej atrakcyjnych miejscach do "bez ograniczeń". Mówię tu o gminach sąsiednich 8) 18km do pracy nikogo tu nie przerażą, ale budują u nas tyle dróg że tylko zostało zacisnąć zęby i poczekać na eldorado drogowe.

Tak powiedziała dziś Joanna Szczepkowska w radiu. :D