Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może grupa olsztyńska

irebur

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• tomek1950

1910

• katja

1890

• aneska

1258

• Jerzysio

640

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

... jak "Wolność wiodąca lud na barykady", tylko ...w pełni ubrana :wink: :lol:

Słusznie, bo chłodno. :D

...ale wróćmy do dyskusji o budowaniu :lol: jak z ekipami w Olsztynie? , ile trzeba wcześniej zamawiać dajmy na to murarzy czy dekarzy. Ja we Wrocławiu podpisałęm umowę na wykonanie we wrześniu 2006 a zaczynaliśmy w kwietniu 2007. Teraz moi fachowcy maja terminy zaklepane do 2009.

Na tym forum inetersują mnie tylko i wyłącznie tematy związane z budowaniem 8) - j.w.

...ale my nie musimy się temu podporządkowywać.

Hmmmm:

1. nie szukam kłótni - analizę zjawiska "warszawki" zostawiam socjologom

2. zależy mi na informacjach z mojego rodzinnego Olsztyna - poszukam w takim razie grupy nieco bardziej merytorycznej

......ale bez urazy, pozdrawiam wszystkich

Bardzo Ci Kasiu dziękuję.

Pozdrawiam wszystkich

...ale wróćmy do dyskusji o budowaniu :lol: jak z ekipami w Olsztynie? , ile trzeba wcześniej zamawiać dajmy na to murarzy czy dekarzy. Ja we Wrocławiu podpisałęm umowę na wykonanie we wrześniu 2006 a zaczynaliśmy w kwietniu 2007. Teraz moi fachowcy maja terminy zaklepane do 2009.

Na tym forum inetersują mnie tylko i wyłącznie tematy związane z budowaniem 8) - j.w.

...ale my nie musimy się temu podporządkowywać.

Hmmmm:

1. nie szukam kłótni - analizę zjawiska "warszawki" zostawiam socjologom

2. zależy mi na informacjach z mojego rodzinnego Olsztyna - poszukam w takim razie grupy nieco bardziej merytorycznej

......ale bez urazy, pozdrawiam wszystkich

Daro, nikt nie szuka kłótni.

po prostu my tu sobie urządzamy pogaduszki nie tylko o budowaniu, wykończeniówce, czy cenach działek. więc jeśli zbyt ostro to zabrzmiało - wybacz, nie było to moim zamiarem.

pozdrawiam i życzę miłego dnia :D

Anesko - nie gniewam się, choć Twoje słowa zabrzmiały jakbym czegoś od Was żądał - a wcale tak nei jest. Miło sobie tutaj spędzacie czas, a ja niestety dość mało czasu mam na to - i jeśli już to szukam po sieci informacji, która jest najcenniejszym towarem w tych czasach 8)

jeślibyś nawet po łebkach przeleciał nasz wątek zauważyłbyś, że chętnie dzielimy się informacjami o ile je posiadamy.

wyglądało to jednak troszkę jak tupanie nogą: "halooo proszę państwa wy tu gadu gadu a ja czekam".

a przecież skoro informacja jest dla ciebie taka cenna, to poświęcony czas nie jest stracony :wink:

pozdrawiam i życzę miłego wieczoru

A

Gratuluję pozwolenia, trzymam kciuki za kredyt i budowę. :D

No i widzisz Daro, jak się nie obrucisz pupa zawsze z tyłu.

A informacji jak nie miałeś tak nie masz. :wink:

Pozwól, że choć w małym procencie ten brak nadgonię.

Łupsztych- komunikacja miejska, niedaleko jezioro Krzywe, instalacja wod.-kan. 200zł za metr.

Gronity -komunikacja (bus), media-słyszałam, że sprzedaż wstrzymana, bo nie wiadomo gdzie ostatecznie pójdzie obwodnica, ale ok.150zł za metr.

No i widzisz Daro, jak się nie obrucisz pupa zawsze z tyłu.

A informacji jak nie miałeś tak nie masz. :wink:

Pozwól, że choć w małym procencie ten brak nadgonię.

Łupsztych- komunikacja miejska, niedaleko jezioro Krzywe, instalacja wod.-kan. 200zł za metr.

Gronity -komunikacja (bus), media-słyszałam, że sprzedaż wstrzymana, bo nie wiadomo gdzie ostatecznie pójdzie obwodnica, ale ok.150zł za metr.

NIc na siłę, ja jakoś specjalnie napięty nie jestem - jak chyba wszystkie chłopaki z Olsztyna :lol:

Ale rzeczywiście może pobudowałbym coś dla rodziców koło Olsztyna i stąd potrzeba orientowania sie w terenie. Na razie mają mieszkanie niedaleko starówki i dom letni nad j. Gim, więc nie ciśnie ich ten temat zbytnio. A ja mam gdzie przyjechać i wypocząć. POżyjemy zobaczymy. A Magdo Tobie dziękuję serdecznie za informacje i za dbałość o moje samopoczucie na tym forum. POzdrawiam z pięknego Wrocławia

Witam,

mam pyatnie dot. operatora energii ENERGA (oddz. Szczytno) - czy doprowadzaja prad bez pozwolenia na budowe ? W dokumentach, ktore nalezy dolaczyc do wniosku pozwolenia nie ma ....

Potrzebowal bym ponizej 10kV - cel: planowana budowa (na razie ogrodzenie ..).

Pozdrawiam i z gory dzieki za odpowiedz,

Sebastian

ja też chcę pozwolenie na budowę :( a nie mam...

Mija dokładnie 1 rok i 1 miesiąc odkąd staramy się o pozwolenie na budowę. Walczymy dalej dzielnie!!!

Zimno się zrobiło, ciemno za oknem, tylko czekać aż naszą piękną krainę śniegiem zasypie!

podaj dane na PW = zobaczę co w trawie piszczy :D