katja 07.11.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 Waldek, gratuluję pozwolenia na budowę. Kompletujesz już ekipy bud.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 07.11.2007 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 ja też chcę pozwolenie na budowę a nie mam... Mija dokładnie 1 rok i 1 miesiąc odkąd staramy się o pozwolenie na budowę. Walczymy dalej dzielnie!!! Zimno się zrobiło, ciemno za oknem, tylko czekać aż naszą piękną krainę śniegiem zasypie! No jeśli złożyłeś dokumenty do Starostwa to oni mają 60 dni. Na dolnymśląsku wydaja "pnb" w 30 dni. Chyba że masz kłopot z warunkami zabudowy i poszczególnych przyłączy - to rzeczywiście może zajać sporo czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia1719502658 08.11.2007 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 hej hej przyjmiecie nowa poczatkującą na swoim forum? Moze sie przedstawie; jestem Ania, jestem z Olsztyna, kupilismy dzialke i zaczynamy walczyc o pozowlenie na budowe bo w przyszlym roku chcemy wystartowac i to jak najwczesniej ze stanem surowym..... Mam nadzieje ze bede mogla liczyc na Wasze rady i doswiadczenie Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 08.11.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Witaj Andzia Dobrze trafiłaś, radzimy i wspieramy duchowo . Pochwal się, gdzie ta Wasza działka. Macie już projekt? Powodzenia na niełatwej drodze do własnego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 08.11.2007 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Witam wszystkich, po długiej nieobecności wynikłej głównie z braku netu w domku ( Tepsa ) na który czekam już pół roku, bo fachowcom z Netbudu nie chce się pociągnąć 300m linii. Ciekawe, bo mojemu niedalekiemu sąsiadowi (byłemu posłowi) potrafili dokopać kabelek ok 2km Witam też miło nową forumowiczkę Co tam Daxima u Ciebie? Ja jestem na etapie ocieplania poddasza, ogrzewanie uruchomione, podłogi położone. Dół cały wykończony. Jak pogoda i finanse pozwolą to ruszę z ogrodzeniem i polbrukiem.Dzisiaj po prawie 4 m-cach odebrałem mapki powykonawcze. Wkrótce zostanę pełnoprawnym mieszkańcem gminy Stawiguda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia1719502658 08.11.2007 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Katja dzieki serdeczne za mile powitanie Wlasnie probuje poczytac ten watek i widze ze lektury mam na kilka odbrych dni...... Dzialka jest w Wojtowie, a projekt chyba - bo tak na 99% wybrany z archona, oczywiscie bedzie w nim troche poprawek i przerobek Narazie wystapilismy do gazowni i energetyki o warunki przylaczenia, geodeta robi nam mapke, architekt tez juz obgadalz nami projekt.... Potrzebuje tylko i tu goraca prosbe o namairy na ekipy - wiem ze macie doswiadczenie i licze na pomoc; na poczatek kogos od postawienia stanu surowego, no i dach, do poznej wiosny przyszlego roku mam torche wiecej czasu (ciaza ) i chcialbym zaczac budowe - planujemy postawic stan surowy z dachem i zeby to przeziomowalo a pozniej jak najszybciej wykanczac... Wiec bardzo prosze jeszcze raz o namiary bo wiem ze to juz ostatni dzwonek zeby umawiac sie z kims na budowanie wiosna...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 08.11.2007 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Andzia, Ty facet? w ciąży? Sorry Ania Nie wiem jak obecnie wygląda sytuacja z ekipami, bo było tragicznie. Jest tu parę osób po stanie surowym, na pewno się odezwą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 08.11.2007 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Witam, mam pyatnie dot. operatora energii ENERGA (oddz. Szczytno) - czy doprowadzaja prad bez pozwolenia na budowe ? W dokumentach, ktore nalezy dolaczyc do wniosku pozwolenia nie ma .... Potrzebowal bym ponizej 10kV - cel: planowana budowa (na razie ogrodzenie ..) chyba masz na myśli 10kW, bo w polsce jest zasilanie jednofazowe 230V oraz 3faz -400V. 10KV to napięcie średnie. musisz wystapić do Energi o zasilanie na cele budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldek72 08.11.2007 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Waldek, gratuluję pozwolenia na budowę. Kompletujesz już ekipy bud.? Dzięki... Jak narazie upajam sie papierkiem:) Z ekipami to róznie jest miałem jedną zaklepaną ale na sierpień Jak narazie moim głownym celem to zdobycie funduszy na budowę. 1. gram w lotto - i nic nie chca dac kasy 2. szykuję się do kredytu .. nie mam bogatych wujków z ameryki.. Trochę mnie przeraża kredyt na 30 lat .. ale cóź córki rosną będzie miał kto spałacać... Wiem jedno - jak teraz nie zacznę to później będzie zawsze drożej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 09.11.2007 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Na sobotnie losowanie będzie do wzięcia jakieś 9.000.000 zł, czego sobie i wszyskim życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia1719502658 10.11.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 hejkano i naprawde nikt nie jest w stanie mi pomoc z ekipami budowlanymi? prosze o jakies namiary jeszcze raz, chcielibysmy ruszyc jak najszybciej w przyszlym roku.... ludzie ratunku przeciez sa tu osoby ktore sie budowaly........... please Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 10.11.2007 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 Andiu, Swoich ekip Ci nie polecę, bo nie chcę mieć wyrzutów sumienia. Natomiast stolarza z czystym sercem. Drzwi, okna, schody, meble. Romek jest suuuuper. Dokładny i terminowy. Kilka osób z naszej grupy już miało z nim do czynienia i opinię o nim mają taką jak ja. A Romek czasami zagląda tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 11.11.2007 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 hejka no i naprawde nikt nie jest w stanie mi pomoc z ekipami budowlanymi? prosze o jakies namiary jeszcze raz, chcielibysmy ruszyc jak najszybciej w przyszlym roku.... ludzie ratunku przeciez sa tu osoby ktore sie budowaly........... please Gdzie chcesz się budować a może znajdę Ci ekipę 3-4 ludzi mogli by pracować po 15 oraz w soboty i niedziele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia1719502658 11.11.2007 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Paweł budowac bedziemy sie w Wojtowie; bede bardzo wdzieczna za namiary TOmku stolarz tez sie przyda w nastepnej kolejnosci wiec chetnie zpaisze do notesu i jego dane a w przyszlosci wykorzystam Pozdrowionka i dziekuje za odzew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 11.11.2007 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Andziu, wysyłam Ci na priva namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 16.11.2007 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Moi drodzy GO spadła na drugą stronę sama nieczęsto tu bywam ostatnio-to fakt, ale postaram się częściej, pozdrowienia dla Wszystkich!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 16.11.2007 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Kasiu, chwała Ci za to, że podciągnęłaś naszą stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 17.11.2007 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Tomku "stuknęła" Ci piękna liczba 11000 postów Nadajesz z komturii czy z Warszawy? Jak tam prace remontowo-budowlane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 17.11.2007 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 1100, Kasiu w ten weekend nadaję z Warszawy. Do 'komturii" wybieram się we wtorek. Sezon wprawdzie zakończony, ale nie skończone Muszę jeszcze kupić trochę cegły "Sahara" na murek w wiatrołapie i klinkier na przebudowę kominka. I trochę biegania po urzędach. Swoją firnę uruchamiam w "komturii" Zobaczymy, jak przeżyję tam zimę z psem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 17.11.2007 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Katarina, śniegiem sypnęło w olsztyńskiem? Tomku, jedno zero zjadłeś, ładna liczba postów, nie ma co Pozdrawiam wszystkich! Aneska, zaglądasz tu jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts