Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może grupa olsztyńska

irebur

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• tomek1950

1910

• katja

1890

• aneska

1258

• Jerzysio

640

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Katju już ciasto na pierniczki ...ojej a ja właśnie dziś o tym myślałam

To ile to miało stać?

Kurcze gdzie ja miałam ten cudo przepis :-?

Co do sklepu z tapetami Daxima jak zwykle już nadciąga z pomocą

Za urzędem miasta (idąc w 1 maja (pod górę lewą stroną )

pierwsza uliczka w lewo

i do końca (trwają tam właśnie prace remontowe bruku)

dokładnie na rogu budynku po prawej stronie tejże uliczki

Ogromny wybór dla projektantów i innych zauroczonych tapetami.

Polecam długą posiadówkę na kanapie. Jest co oglądać.

Co do zakupów w Olsztynie konkretniej bo duża lista

Za leży czego szukasz i w jakich przedziałach cenowych.

Projektanta nie znam bo sama się param

A tak wogóle pozdrawiam

U mnie wchodzą w końcu parkieciarze. Robota glazurnikom idzie jak krew z nosa ale nie narzekam ekipa pierwszy sort.

I ciągle czasu na wszystko brak :cry:

panterka z projektantem wnętrz nie pomogę, bo swój domek sama projektowałam od środka. Kafle w Olsztynie :roll: myślę, że warto zajrzeć wszędzie, bo czego nie znajdziesz w jednym sklepie, to być może będzie w drugim . Rzeczywiście WEMA na ul.Wyszyńskiego, Kwadrat koło OBI i powiem szczerze, że do OBI też bym weszła bo często mają kafle Cersanitu, Tubądzina, Cerkoloru. Na ul. Lubelskiej dwa sklepy, ale zapomniałam nazw.

Lubelska...

Cerbud na przeciwko sklepu z drzwiami Porta i obok tejże Porty Klink wielki szary budynek cofając się

Cortina oraz

Zajrzyj do Blue sklep z sanitariatami zaraz dalej tejże Cortiny

Najwyższa półka jakościowo cenowa sklep na przeciwko Komfortu czyli niedaleko Wemy

hej hej

przyjmiecie nowa poczatkującą na swoim forum?

Moze sie przedstawie; jestem Ania, jestem z Olsztyna, kupilismy dzialke i zaczynamy walczyc o pozowlenie na budowe bo w przyszlym roku chcemy wystartowac i to jak najwczesniej ze stanem surowym.....

Mam nadzieje ze bede mogla liczyc na Wasze rady i doswiadczenie

:)

Pozdrawiam serdecznie

:oops: no widzisz Andzia jak ja tu dawno nie zaglądałam

buziaki

Co tam Daxima u Ciebie? :wink:

Ja jestem na etapie ocieplania poddasza, ogrzewanie uruchomione, podłogi położone. Dół cały wykończony. Jak pogoda i finanse pozwolą to ruszę z ogrodzeniem i polbrukiem.Dzisiaj po prawie 4 m-cach odebrałem mapki powykonawcze. Wkrótce zostanę pełnoprawnym mieszkańcem gminy Stawiguda. :D

A po numer dla posesji już pisemko złożyłeś??? :wink:

...pst bo ja Cię nie widziałam :wink:

:lol: :wink: :lol: :wink:

Znalazłam projektanta zadzwoniłam hmmmmmmmm pytałam ile kosztuje projekt kuchni - 10 tyś

Projekt kuchni robi w cenie kuchni wykonawca - to standard.

10tys to jakiś kosmos - ja za projekt łazienki ze secyfikacją materiałową (we Wrocławiu) i nadzorem wykonawczym robionym przez studentkę ASP płacę 1 tys pln. A projekcik jest super - 3 zdjęcia umieściłem w swoim dzienniku.

Katju już ciasto na pierniczki ...ojej a ja właśnie dziś o tym myślałam

To ile to miało stać?

Kurcze gdzie ja miałam ten cudo przepis :-?

(...)

Daxima, robię zgodnie przepisem z postu UKF, tylko cukru daję mniej

http://forum.muratordom.pl/przepisy-na-swiateczne-pysznosci,t36307.htm?highlight=pierniczki

I tak jak pisalam wcześniej, ostatnio z podwójnej porcji, bo piernik z tego ciasta okazał sie wyśmienity.

Już poooora na to ciasto :D , bo trzeba upiec z tydzień wcześniej. Ten drugi termin bardzo ważny, bo pierniczki zaraz po upieczeniu twardnieją i muszą zdążyć zmięknąć przed świętami.

W przepisie jest, że ciasto musi dojrzewać 5 tyg., ale 3 też wystarczą

Witam szanownych Grupowiczow.

Jesli pozwolicie, dolacze do Was. Chwilowo znajduje sie na poczatku drogi, gdyz dopiero zaczynam zalatwianie formalnosci. Posiadam dzialke w Olsztynie i zaczynam przymierzac sie do wykonania projektu. Zapewne niebawem rozpoczne zameczac Was pytaniami, poniewaz ze wzgledu na spora odleglosc, nie mam jeszcze dobrego rozeznania.

Witaj mr jaro :D

Pytasz czy pomożemy. Oczywiście, że tak. Oczywiscie w miarę naszych skromnych możliwości i wiedzy.

Witam szanownych Grupowiczow.

Jesli pozwolicie, dolacze do Was. Chwilowo znajduje sie na poczatku drogi, gdyz dopiero zaczynam zalatwianie formalnosci. Posiadam dzialke w Olsztynie i zaczynam przymierzac sie do wykonania projektu. Zapewne niebawem rozpoczne zameczac Was pytaniami, poniewaz ze wzgledu na spora odleglosc, nie mam jeszcze dobrego rozeznania.

Witaj mr.jaro w naszej sennej grupie olsztyńskiej :D .

Pytaj, tu czasem zaglądają osoby, które dużo wiedzą na temat papierkologii budowlanej 8)

Witaj mr.jaro w naszej sennej grupie olsztyńskiej :D .

Pytaj, tu czasem zaglądają osoby, które dużo wiedzą na temat papierkologii budowlanej 8)

He, he, no wlasnie - papierkologia zdecydowanie stanowi moja slabosc. Wprawdzie pochodze z Olsztyna, ale od chwili wyjazdu wiele juz wody w Lynie uplynelo. Zarowno prawo budowlane, jak prawo administracyjne mocno sie zmienily. W tej dziedzinie zmuszony jestem do ponownego raczkowania.

Mam jednak nadzieje, ze jako konstruktor, przynajmniej pod tym wzgledem nie napotkam na trudnosci nie do przebycia.

Majka uziemiła się sama wczoraj wieczorem. Ma wysoką gorączkę. :(

Ja, zdrowy. Ktoś musi być zdrowy, by ktoś mógł chorować. :wink:

Oj ckni się. Byłem tam w sobotę, ale bardzo krótko. A tam tak pięknie...