Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może grupa olsztyńska

irebur

Recommended Posts

Witam!

U mnie mały remoncik, poprawiamy pęknięcia regipsów, panowie robią bałagan ale zaraz sprzątają po sobie, w zasadzie nie jest źle, jutro za to będzie się pylić...

Tomku taka kuchnia kaflowa oprócz uciążliwości palenia w niej to super sprawa, pamiętam jak u babci piekłam na płycie placki z ciasta pierogowego, uwielbiałam to :wink:

Mam nadzieje, ze niedługo zaproszę Cię na pieczenie na blasze placków z ciasta pierogowego. :D

Kupiłem 3 piece, przywiozłem do Warszawy 2, ale to zupełnie inna historia. Jutro zawożę kafle do "komturii" i wracam do Warszawy. Od kilkunastu dni pech mnie nie opuszcza. Nie wiem co robić. Pomożecie? :wink:

• Odpowiedzi 8,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• tomek1950

1910

• katja

1890

• aneska

1258

• Jerzysio

640

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Oczywiście - pomożemy!

Tylko co się stało?.

Zamówiony towar przysłany został w opakowaniach bez polskich napisów, a miały być. Magazyn gdzie miał być złożony odmówił przyjęcia z powodu niespodziewanego :o braku miejsca, Wylicytowałem na Allegro piec, przejechałem kilkaset km i odjechałem z niczym mimo, że zapłaciłem. Niepopuszczę w tej sprawie. Przyczepa 2 osiowa okazała się złomem bez hamulcy.

No i w totka nie wygrałem tych 17 milionów, a ponadto nie mogę pozbyć się kataru. I to chyba najgorsze.

Ciągnę dziś ten złom z kaflami do "komturii" może dojadę. I może wrócę. Coś na dodatek autko zaczyna... :evil: tfu na psa urok.

Zamówiony towar przysłany został w opakowaniach bez polskich napisów, a miały być. Magazyn gdzie miał być złożony odmówił przyjęcia z powodu niespodziewanego :o braku miejsca, Wylicytowałem na Allegro piec, przejechałem kilkaset km i odjechałem z niczym mimo, że zapłaciłem. Niepopuszczę w tej sprawie. Przyczepa 2 osiowa okazała się złomem bez hamulcy.

No i w totka nie wygrałem tych 17 milionów, a ponadto nie mogę pozbyć się kataru. I to chyba najgorsze.

nieszczęścia chodzą parami :(

... po co płaciłeś, jak jechałeś osobiście odebrać? Trafiłeś na oszusta? Kafle były niezgodne z opisem?

Na katar może inhalacje z kropli miętowych :roll:

Trzymaj się!

Tomek,

... no to przynajmniej sprzedam Tobie sposób na katar.

Sposób działa w pomieszczeniach które mają w miarę stałą temp. ( czytaj ; po wyjściu na zewnątrz katar znowu się pojawia ! ).

Dmuchasz porządnie w chusteczkę, potem palcami wskazującymi masujesz nos po obu stronach ( od nasady do oczu ) przez ok. 5- 10 min.

Po paru minutach poczujesz jak się "odtykasz" :p

J

... a swoją drogą, rozumiem, że piec dostarczą Tobie gratis :evil:

Melduję, że pół godziny temu dojechałem do "komturii" i to bez przygód. Czyżby koniec pecha? :o :wink: :D

Na wszelki wypadek zagrałem w Totka (20 km przed celem). :D :D :D Do wygrania dziś mała kumulacja. Mnie starczy. Nie jestem pazerny.

Ostatnie 20 km jechałem 45 minut. Mgła, ślisko i ten złom na haku, z niedziałajacym hamulcem najazdowym, na łysych oponach. Masa przyczepy wynosiła ok. 900 kg. Masa "knedliczki" wraz z moją osobą, psem i bagażem ok 1200 kg.

słuchajcie, chyba trochę spadliśmy... :-?

Tomku, jak tam twój kominek?

Katarina, jak po remoncie?

Katja, a jak u was posuwają się prace?

piszcie ludzie, bo smutno jakoś...

od rana myślałam o Tobie, już miałam pisać... :D

w styczniu w chałupie byliśmy raz, spotkać się z elektrykiem w sprawie instalacji wew.

Pogoda jakaś taka mokra i ponura :roll: