Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może grupa olsztyńska

irebur

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• tomek1950

1910

• katja

1890

• aneska

1258

• Jerzysio

640

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Martwię się, bo w długi "łykend" posiałem kartofle, a tu mrozy... :(

Nasionka były takie duże, na 2,5 kg ze 20 sztuk z Carrefoura. Miałem je skonsumować, ale czasu zabrakło i zmieniły kolor na zielony oraz puściły wąsy. :D

W Warszawie z ziemniaczkami nie problem, na Mazurach niestety często: "się nie opłaca". Lepiej wypić trunek typu "Arizona" niż zrobić cokolwiek. :evil:

Dobranoc

Tomek, Ty masz czas się hartować w tych 100 stopniach?

Po 12 godzinach układania podłogi bolało mnie kolano, po wygrzaniu ustąpił ból!!!!!. Z punktu widzena technologii metali to nie hartowane, a odpuszczanie. :D lub może wyżarzanie...

Tomek, Ty masz czas się hartować w tych 100 stopniach?

Po 12 godzinach układania podłogi bolało mnie kolano, po wygrzaniu ustąpił ból!!!!!. Z punktu widzena technologii metali to nie hartowane, a odpuszczanie. :D lub może wyżarzanie...

dzień dobry :D

... tak, to hartowanie to w połączeniu z tym śniegiem brrr

Hart ducha, hartować makaron można,

Jak hartowała się stal - to wiekopomne dzieło było :wink:

Rany, wszystko można hartować, ale kartofelki odradzam

Coś bredzę przy piątku trzynastego :roll:

Aneska, jak zdrówko?

Ah dziekuje wszystkim za mile przywitanie i przyjecie do Grona

Aneska: spostrzegawcosc na celujacy!

a pole ... nazywajmy go wspolenie Rajem jest dokladnie pomiedzy Lanskim i Plusznym

a ja juz w blokach stoje

jeszcze tylko jakies 10 godzin i bede pakowal graty na dach zeby jutro z samego rana kiedy wszyscy normalni ludzie jeszcze slodko spia ... .pedzic jak szalony w nieustajacym poszukiwaniu wiatru ....

juz za chwileczke.... juz za momencik .... marcel z zagielkiem beda sie krecic .....

oj niech zyje zycie !!!

zyczcie mi wiatru by leb urywalo

a gdy tak bedzie ... pomyslcie ze Wy siedzac przy kominku

grzejecie kosci .... ale ktos tam walczy by okielznac zywiol ....

... i tak nie okielzne.... ale bede probowal .... ciagle

pozdrawiam

a po naszemu HANG LOOSE

marcel

Marcel, ale masz super...

Te tereny mam zjerzdżone na rowerze i przemaszerowane w poszukiwaniu grzybów...

Będziesz serfował pewnie na Plusznem, bo Łańskie to prawie całe ogrodzone dla naszych prominentów :-?

Z żeglarskim pozdrowieniem (bo z deską nie wiele miałam do czynienia): pomyślnych wiatrów!

.... wlasnie jestem po lekturze codziennej prognozy pogody

statystyki wiatrowe plasuja sie gdzies po srodku

dzis do 4 B jutro 2 do 3B w niedziele 4B

ale chlodno .....

.... a wczoraj moja zona kupila na piekny pled na lake ...

zeby koszyk z kwasnym mlekiem postawic i bulke maslana ...

oj moglyby juz zaczac sie hawaje ....

Witam ponownie

Jestem na etapie przewracania całego forum do gory nogami, aby dotrzeć do informacji, które moglyby uspokoić moje sumienie i obawy.

Otóż:

Jak wszyscy lub nie wiedza zakupiłem dzialke. Tj. działkę rolna o powierzchni 2,5 ha.

Na razie podpisałem umowe przedwstępną z właścicielem.

Koleś odkupił ja od ANR a teraz przed upływem 5 lat od jej zakupu sprzedaje.

Zaraz mam nagrywać termin u notariusza celem podpisania notarialnego aktu przedwstępnej umowy, później do ANR, oni nie będą chieli jej kupić wiec niedługo ostateczny akt notarialny.

Tego wszystkiego dowiedziałem się z forum…. Uffff

A teraz to co mnie nęka i niepokoi.

Działka jest piękna, miejsce wymarzone,itd itp natomiast mam nadzieje czytając problemy grupowiczow, ze będę mógł się na niej kiedyś pobudować.

Jak się dzisiaj dowiedziałem w Gminie Plany zagospodarowania przestrzennego wygasły. Działka jest rolna. Natomiast sąsiaduje z rolnikiem przez plot, sąsiad ma dom, stodole, oborę i jakieś tam budyneczki. Nie wiem czy do mojej działki dochodzi jakaś droga gminna. Na pewno mogę do niej dojechać, ale nie wiem, jaka to droga. Na granicy mojej działki i tego sąsiada stoi słup z prądem od którego sąsiad sobie ciągnie napięcie, nie wiem czy jest woda kanalizacja itd. Itp.

Ale najważniejsze jest czy będę się mógł kiedyś na tym kawałku mojego świata pobudować.

Czy uważacie ze powinienem wysłać pismo do gminy o wydanie jakiegos Studium zagospodarowania (tak powiedziała mi kobita w urzędzie) bo planow nie ma. Jak się pisze takie zapytanie?

Czy nie wyjdę tym wnioskiem przed orkiestrę. Co poradzilibyscie mi na danym etapie stania ze sprawami , nie ukrywam ze będę budował się za jakiś czas ale Może już warto byłoby cos w tym kierunku zrobić żeby później nie czekać np. na te WUZETKI czy inne pączki ;-)

Nie wiem jak się za to wszystko zabrać.

Nie dość ze sam zakup działki zabrał mi mnóstwo zdrowia a to dopiero powijaki.

Za wszelka pomoc będę bardzo wdzięczny.

I dalej będę studiował forum. Oj dużo musze się jeszcze nauczyc a cierpliwości to całej wywrotki mi potrzeba.

Pozdrawiam serdecznie

Marcel Jackowski

Marcelu, jeśli podasz więcej szczegółów dotyczących położenia działki, będę ci mogła pomóc. To prawda - ogólny plan zagospodarowania przestrzennego dla Gminy Stawiguda stracił ważność z końcem roku 2003. Planu aktualnego nie ma. Dla ewentualnych inwestorów wydawane są warunki zabudowy. Nie jestem pewna (stąd prośba o szczegółowe namiary działki, tzn. nr geodez, obręb), ale u ciebie najprawdopodobniej możliwe będzie zabudowa siedliskowa. To tyle na razie :D

Miłego weekendu.

Agnieszka