Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może grupa olsztyńska

irebur

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• tomek1950

1910

• katja

1890

• aneska

1258

• Jerzysio

640

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bocian, bocian, widziałem dziś bociana. :D

Tomku, jestem zaniepokojony !!!

Nie powinieneś odpocząć ? :lol:

Pierwsze primo - jestem sam, żadnej kobiałki w pobliżu. :D

Drugie prim -, ja juz zwiększyłem przyrost naturalny tego kraju (+3) :D

Trzecie primo - moje dzieci też przyczyniły się do zwiększenia przyrostu :D

Mam 4 fantastycznych wnuków, a chyba nie jest to ostatnie słowo. :D

Z moich mazurskich obserwacji wynika, że to nie biały, a czarny bocian przynosi dzieci. To dość rzadki ptak i trudny do obserwacji. :)

Chodziło mi raczej o omamy spowodowane przemęczeniem, które jest skutkiem przepracowania, które jest skutkiem robienia własnymi ręcyma jacuzzi, układania podjazdu z kostki bazaltowej czy wykuwania na kuźni nowej bramy.

Bo jeśli tak jest, to ja się z tych remontów WY - PI - SU - JĘ !!!

Ma być lekko, łatwo i przyjemnie :D .

Maćku, ja Tylko nadzoruje postęp prac, pilnuję, pokazuję jak nalezy robić by było dobrze zrobione, ustalam zakres i kolejnośc prac, oraz często technologie wykonania. Moja chałupa ulepiona jest w znacznej części z gliny zmieszanej z sieczką. Opracowanie technologi tynkowania ściany z takiego materiału zajęło mi sporo czasu. Dziś montowane były listwy przypodłogowe. ściany krzywe, jak to w starej, wiejskiej chałupie, a listwy... tez krzywe, ale w druga stronę. :evil: Udało się. Nie wygląda to najgorzej.

I bardzo Cie proszę bez pogróżek, że się wypisujesz. :wink: :D

Witam

Pisze z Olsztyna. Chciałbym kupic projekt z Muratora (Skrzat). Czy może ktos mi podpowiedzieć od kogo kupić ten projekt w Olsztynie? Interesuje mnie kompleksowa współpraca : ze zmianami w projekcie, dokumenty do pozwolenia na budowe itp. Moze ktoś z Was ma jakieś dobre doswiadczenia z którymś z biur olsztyńskich? Bedę zobowiazany za odpowiedź!

Artur

KATJA A KIEDY WPADASZ NA WIES? U NAS DESZCZOWO GLINOWO I CIULOWO. WIESZ JAKIE MAMY TU DROGI . SNIEGU JUZ NIE MA ALE SLONCA TEZ BRAK. WIEC KIEDY SIE WYBIERASZ NA WIOSKE I CZEMU SADZISZ ZE MNIE ZNASZ? NIE WSPOLPRACOWALISMY WIEC CHYBA RACZEJ NIE

Żartowałam :wink:

Byłam w sobotę, słońce było i bocian w gnieździe :D

Witam

Pisze z Olsztyna. Chciałbym kupic projekt z Muratora (Skrzat). Czy może ktos mi podpowiedzieć od kogo kupić ten projekt w Olsztynie? Interesuje mnie kompleksowa współpraca : ze zmianami w projekcie, dokumenty do pozwolenia na budowe itp. Moze ktoś z Was ma jakieś dobre doswiadczenia z którymś z biur olsztyńskich? Bedę zobowiazany za odpowiedź!

Artur

Nie pomogę niestety. Ale moze ktoś z grupy..., kto wie :roll: 8)

Witam

Artur

Nie pomogę niestety. Ale moze ktoś z grupy..., kto wie :roll: 8)

Firma PROKOM ul.Aleja Wojska 53/3-4, tel 089 526 66 02,

sam tam kupiłem i zaadaptowałem. :D

Pod lasem jeszcze widać dwie płachetki śniegu, ale zakwitły przebiśniegi, wyłażą z ziemi krokusy, tulipany i inne kwiatki. Ptaszki wrzeszczą i ryczą. :wink: :lol: :lol: :lol:

WIOSNA. :D

Mój kot wychodzi i czasami znika na długie godziny. Latem żywi się sam i jeszcze mnie usiłuje dokarmiać układając upolowane myszki przed drzwiami. :D

Pokakazały się kleszcze. Kupiłem dziś preparaty antykleszczowe dla zwierzaków. Drogo, dla obojga 48 zł. :(

Mój kot wychodzi i czasami znika na długie godziny. Latem żywi się sam i jeszcze mnie usiłuje dokarmiać układając upolowane myszki przed drzwiami. :D

Pokakazały się kleszcze. Kupiłem dziś preparaty antykleszczowe dla zwierzaków. Drogo, dla obojga 48 zł. :(

krople na kark czy w innej postaci?

Na kark. Dla psa Frontline Spot On Psy L 2,68 ml, dla kota Fiprex 75 - 0,7 ml.

Substancja czynna w obu preparatach: fipronil.

Gizmo też wychodzący tylko na balkonik :wink: ,

Naszym kleszcze na balkonie nie grożą :D

Planuję wziąć Dyzia w lecie na działkę na spacerek w szelkach, więc nie będę go raczej zabezpieczać, ale to cholerstwo :evil: , znaczy kleszcze, czai się w każdym krzaku, trawie, kiedyś mnie dopadło podczas koszenia :evil: