Ocelot 22.06.2009 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Witam , Fotki domku mogę przesłać na priva. Naprawdę mógłbyś ?, super !!! Bardzo o nie proszę. Też zastanawiam się, czy nie przesunąć kuchni do gabinetu, choć troszkę mi żal tego pokoju - gdy znudzi się bieganie po schodach byłby jak znalazł. Ale salon rzeczywiście jest trochę mały - teraz mamy ok. 30 m kw. i jest akurat Trzeba to będzie jeszcze przemyśleć Mam jeszcze pytania: czy w łazience na piętrze jest miejsce na prysznic zamiast wanny?, i czy wydzieliłeś gdzieś kotłownię? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 23.06.2009 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Witam. Sąsiad ma Dom w Stokrotkach2 nie zlikwidował gabinetu i zrobił tam sypialnię. za każdym razem jak byli u nas to żałowali, że nie zlikwidowali tej ściany. Naprawdę jest bardzo duża różnica. Na górze nie bardzo pasuje kabina, bo kibelek jest na ścianie z kominem a tylko tu by się zmieściła. Ewentualnie potrzeba wykonać dodatkowy pion kanalizacyjny przy drewnianym słupie. Ja na górze mam wannę narożną i na dole kabinę. Nie mam kotłowni bo zastosowałem kominek z płaszczem wodnym i cały dól z podłogówką. Bojler jest w łazience na dole, ale przeniosę go prawdopodobnie do garażu. Łazienki mam jeszcze w proszku. Sam wszystko robię więc potrzeba trochę czasu. No i oczywiście kasiory. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ocelot 27.06.2009 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 Witam Jestem pełna podziwu dla Twoich umiejętności - naprawdę wszystko robisz sam? Budownictwo i ogólnie technika akurat nie jest najmocniejszą stroną mojego męża . Pocieszam się tylko, że nie każdy musi znać się na wszystkim . Rusek, czy zostawiłeś wejście z kuchni na hol ?, nie zauważyłam na filmie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 29.06.2009 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Witam. Wejście zostało zlikwidowane, dzięki temu jest więcej miejsca na szafki. Pozdrawiam Ocelotkę i całą grupę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 02.07.2009 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 ..Pzdr dla Komtura,nie wiedziałem że dopadło Go takie nieszczęście.......Zdrowiej Przyjacielu !J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 05.07.2009 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 Pozdrawiam Grupę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ocelot 07.07.2009 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Pozdrowienia dla Warmiaków i Mazurów (także przyszywanych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 08.07.2009 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 .... to ja, to ja J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 08.07.2009 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 ja też, ale podoba mi się tu i narazie się nie wyprowadzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzy Lodowski 27.07.2009 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 ... przestrzegam wszystkich przed ekipą z Lubawy Pana Jerzy Lodowski . Ekipa porzuciła budowę. Widocznie stwierdzili że nie podołają budowie , przeciągali z kontaktem. Inne ekipa by lała już 2 strop .Stosują partzanckie metody wobec inwestora. Aby odzyskać projekt musiałem wezwać policję . A i tak wiadomo że nie zabierze im siłą więc mogli spisać notatkę tylko. Aby odzyskać projekt trzeba będzie iść do sądu.....poprostu PRL . Uważajcie , sprawdzajcie ekipy i zabezpieczajcie się umowami. Jestem na etapie szukania nowej ekipy. Witam Chciałbym ustosunkować się do pomówień Inwestora( Andrzeja A. z Olsztyna ) w stosunku do mojej osoby jak i firmy. Żeby wyciągać negatywne opinie należy wysłuchać drugą stronę. Nigdy nie opuściłem budowy bez powodu. Inwestor i Kierownik budowy mają obowiązek przystąpić do odbioru i sporządzania protokołu robót zanikowych oraz zmian jakie wprowadzili – do czego nie przystąpiono . Jak również Inwestor dokonywał zmian na budynku bez poprawek w projekcie . Mimo wysłanych do Inwestora trzech pism z żądaniem i prośbą o dokonanie poprawek w projekcie i do odbioru prac zanikowych oraz podjęcie konkretnej decyzji co do zmiany wysokości piwnic i izolacji fundamentów. Prowadzenie prac bez aktualizacji planów zmusiło mnie do rozwiązania umowy z uprzednim powiadomieniem pisemnym Inwestora. Za wykonane prace Inwestor nie wypłacił ani złotówki (sprawa w Sądzie z mojego powództwa ) jak twierdzi w pomówieniach ,że biorę zaliczki i klops . Niech Pan Inwestor pokaże pokwitowanie ,że jakiekolwiek pieniądze otrzymałem . Był pewien ,że może mną manipulować . Nie spodziewał się ,że rozwiążę umowę z winy Inwestora. Swoją desperację i rozżalenie wylał na forum a takie wypowiedzi na forum bez podstawy tez kosztują . W ciągu 17 lat działalności nigdy nie miałem takiej negatywnej opinie. Łatwo jest wejść na forum i wylać swoje żale niż rozwiązać daną sytuacje jak dorosły . Ja również mogłem wejść na takie forum opisać tą sytuacje z mojego punktu widzenia i przestrzec wszystkie ekipy budowlane przed tym Inwestorem ale jako osoba dorosła z doświadczeniem budowlanym nie bawię się w takie rzeczy. Wykonawca Jerzy Lodowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Art12 29.07.2009 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 WitamKupujemy powoli projekt i chcemy go zaadoptować (Działkę mamy w Marcinkowie) Znacie jakiegos dobrego i taniego projektanta? Interesuje mnie wszystko wraz zmianami do pozwolenia na budowę. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 29.07.2009 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Pozdrawiam całą Grupę oczywiście z Wielkim Komturem na czele. Pana Jerzego L. również Art12 sorry nie pomoge. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Art12 05.08.2009 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 WitamCzy może ktoś z Was współpracował z Panem Barczak z Olsztyna.(Firma Budowa Olsztyn.pl) w sprawie adaptacji projektu?Będę zobowiązany za odpowiedź.PozdrawiamPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 11.08.2009 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Hej! witam wszystkich, choć pustki, i niewiele osób tu zagląda ostatnio, ja też zresztą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 13.08.2009 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Witaj, PzdrJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 13.08.2009 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 w Olsztynie pogoda zmienna jak w górach, jak patrzę z okna na zeżarte przez szrotówki kasztany to mam wrażenie że jesień już nastała..... a ja żadnej nalewki nie nastawiłam w tym roku, ech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tel-net 14.08.2009 05:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 ... napiszę krótko w odpowiedzi na posty P.Lodowskiego . Gość czerpie korzyści z oszustwa i naciągania inwestorów , robili tydzień na budowie po czym zeszli bez powodu i za tydzień już miałem im zapłacić ponad 20 tyś zł . P.Lodowski po wezwaniu policji nie chciał i tak oddać mej własności czyli projektu , groził mi na budowie o czym powiadomiłem policje , bo nie czasy aby szantażować i straszyć.Więcej nie piszę bo nie ma sensu. Jeżeli ktoś chce naprawdę posłuchać jeszcze innych rzeczy od innych ludzi służę pomocą , szkoda że tak późno dowiedziałem się w jaki sposób ta ekipa traktuje uczciwych ludzi. .... zanim się zdecydujesz na jakąś ekipę która miałaby ci wybudować dom marzeń , poczytaj o nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 14.08.2009 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 .... a mojego kasztana ta, ta ta gadzina szrotówka nie znalazła ... jeszcze Pzdr MW4ewry1 J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 14.08.2009 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 a niech ją koło mnie dwa kasztany obżarte na maxa, a inne obok zielone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tazz 19.08.2009 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Witam, szukam ekipy ktora wykona tynki cementowo-wapienne w okolicach olsztyna, mozecie kogos polecic i ewentualnie podac wytargowane ceny? Jest moze jakas biala lista polecanych wykonawow dla warmii? dzieki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts