Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może grupa olsztyńska

irebur

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• tomek1950

1910

• katja

1890

• aneska

1258

• Jerzysio

640

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

chyba siem niestety rozpadła, szkoda trochę, bo to był mój ulubiony wątek na muratorze , w każdym razie przez dość długi czas,

nawet w moim dzienniku nie chce mi się nic pisać, może to przejściowe, przez ten upał mózg mi sie kompletnie zlasował, w połowie sierpnia remont przedpokoju, bedę pisać u siebie to i coś na grupie napiszę....

pozdrówka dla wszystkich!

Witam,

zagladam tu kiedy widze nowy wpis, ale ponieważ ostatnio nie mam nic nowego do powiedzenia, to występuję tylko w roli obserwatora. Wróciłem z weekendowego wypadu do Starej Mazurskiej Szkoły, tym razem wyłącznie rekreacyjnego - chwilowo ogłosiłem przerwę technologiczno - finansową (z naciskiem na finansową :mad:). Ale jeszcze tu wrócę !!!

wow,hello,Olsztyn,

jak miło widzieć???słyszec??pisać???ja też jestem z okolic, w strone Jezioran,cieszę się bardzo ze jest taka grupa.

Co tam u Was słychać?budujecie??mieszkacie juz??jeśli tak to gdzie dokładnie??

Tu Łapka sie kłania,juz mieszkamy ,wlaśnie podłączyli nas do neta,po 12 miesiacach,co za szczęście - pozdrowienia.

:) no faktycznie, 12 miesięcy czekać na internet.....czyżby tpsa? jak sie mieszka w nowym domu? zerknełam do Waszego dziennika, sporo jeszcze przed Wami, to z jednej strony tylko i aż wykończeniówka, ale i tak pewnie cieszycie się z własnego domu.

Ja tylko remontuję, ale już upatrzyłam sobie nowe mieszkanko, w przyszłym roku przymierzam się do sprzedaży, zobaczymy jak sie uda.

pozdrawiam!

• 2 weeks później...

Od kilku lat remontuję pół chatki z lat 80. Wiele rzeczy się nauczyłem lecz jeszcze więcej pozostaje w strefie niewiedzy.

Delfin-nn pytał czy ktoś jest z braniewskiego. Ja jestem z Pieniężna.

Pewną odosobnioną rzeczą na gruncie polskim jaką wykonałem u siebie w domu jest ogrzewanie nadmuchowe grawitacyjne. Piec opalany jedynie drewnem przy temp. do 0, -5 bez wiatru co 24h, poniżej -5 lub przy wietrze co 12h. Cały koszt budowy systemu 6500zł na koniec 2006 roku!

Pozdrawiam osoby pozostające w grupie.

Witajcie!

My też jesteśmy z Olsztyna i w tym roku pod koniec maja zaczęliśmy budowę pod Olsztynem. Mamy zamiar postawić stan surowy a w przyszłym wykańczać i się wprowadzać. Plan prosty, a życie pokaże jak będzie. Cieszymy się, że jest takie forum bo to od razu raźniej się robi, że są blisko osby, które przechodzą podobne radości i katusze budowania. Wiadomo w grupie weselej.

Pozdrawiamy

Edytowane przez ewa&marcin