katja 06.06.2005 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Jerzysio, powodzenia, niech "kop" trwa niech się mury pną do góry, póki dłonie silne są ... itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 06.06.2005 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Dzień dobry Właśnie dzisiaj zlożyliśmy wniosek do gminy o wydanie warunków zabudowy, a do końca tygodnia trzeba podjąć decyzję czy domek z bali - raczej tak - i czy budujemy z naszą firmą - raczej tak. Następnie przeliczyć finanse - tego nawet nie chce mi sie robić rozejrzeć się za kredytem i spróbować zaoszczędzić troche grosza. W każdym razie coś się zaczyna dziać i u nas i już widzę mój domek: ciemnobrązowy dach, brązowe bale i zielone okiennice - a w koło pełno piachu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 06.06.2005 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 przy takich własnych wizualizacjach, dobrze mi się zasypia Katarina, jakiej grubości bale planujecie? Nie pamiętam, czy o tym pisałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 06.06.2005 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 bale o wymiarach 134/180mm z ociepleniem od wewnątrz, parę ścian w środku również będzie z bala, fajnie będzie wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 06.06.2005 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 ...tylko jak ma byc zgodnie z tradycja to trza paru "optyków" zatrudnic Pozdro J ...nie ma to jak powrót do naturalnych materialów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 06.06.2005 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 ...tylko jak ma byc zgodnie z tradycja to trza paru "optyków" zatrudnic Katja ma dużą wprawę i doświadczenie jako "łoptyk" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 06.06.2005 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 będzie bardziej nowocześnie niż z tradycją ale będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 06.06.2005 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Witam, idę na łatwiznę, przyznaję się bez bicia. Moi rodzice budują sie w okolicach Olsztynka. Teraz są na etapie poszukiwania kominka. Gdzieś słyszeli, że można dostać w Olsztynie w miarę tanio. Niestety bez konkretniejszych informacji. Czy macie jakąś sprawdzoną firmę z kominkami? Zależy do czego ten kominek ma służyć. Czy do okazjonalnego popatrzenia na płomienie, czy do grzania domu jako podstawowe żródło ciepła z DGP. Jeśli tylko do patrzenia to hipermarkety oferują takie wkłady w granicach 1000 zł. Jeśli do grzania to chyba trzeba wyłożyć więcej kasy, kupić wkład który wytrzyma intensywne użytkowanie przez wiele lat. Popatrz na wątki o kominkach. Jakość niestety kosztuje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 06.06.2005 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 to niestety prawda - porządny kominek troche kosztuje , zaczęłam sprawdzać ceny kominków i piecyków czyli popularnych "kóz" są do siebie zbliżone, wybieramy kominek, komin będzie wymurowany od razu ale z wkładem i instalacją trochę poczekamy - będą pilniejsze wydatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 06.06.2005 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 będzie bardziej nowocześnie niż z tradycją ale będzie ok. ... uchyl rąbka tajemnicy, czym będziecie uszczelniać bale i czym ocieplać ściany. U nas ocieplenie wewnętrzne najprawdobodobnie w przyszłym roku - celuloza /ekofiber albo termex/. Uszczelniamy pakułami nieczesanymi /będzie to niewidoczne/. Robota mozolna, dobra na długie jesienne wieczory. Gdy ciemno na dworze, a jasno w domu dobrze widać szczeliny. Nic nie przeoczę . Problem jest z bardzo wąskimi szparami, niczym się nie daje tam wepchnąć tych pakuł, a wiatr dmucha. Już myślę, żeby je pianką potraktować, ale pistolet nie ma tak cienkich końcówek . Może igłą do iniekcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 06.06.2005 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Katja ! Domek !?? Ukochany ! Igielka ..slabo mi mdleje ..... ratunku J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 06.06.2005 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 ....a i jeszcze jedno jak pojawi siem mój kolega JAAS to powitajcie Go cieploDziekujeJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 06.06.2005 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Katja ! Domek !?? Ukochany ! Igielka ..slabo mi mdleje ..... ratunku J pozdrawiam, siostra strzykawkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 06.06.2005 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 ....a i jeszcze jedno jak pojawi siem mój kolega JAAS to powitajcie Go cieplo Dziekuje J masz to jak w banku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 06.06.2005 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Katja ! Domek !?? Ukochany ! Igielka ..slabo mi mdleje ..... ratunku J pozdrawiam, siostra strzykawkowa skleroza, zapomniałam domek przyzwyczajony, z igłą i strzykawką ganiałam spuszczela zjadającego mi bale Uroki posiadania domu z bali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 06.06.2005 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Katja nie strasz Katariny tym spuszczelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 06.06.2005 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Katja, o ile dobrze pamietam to u nas ma być między balami jakiś rodzaj ocieplenia, układany w trakcie budowy czyli bal-ocieplenie-bal, co dokładnie to będę wiedzieć na początku przyszlego tygodnia, jak będziemy uzgadniać szczegóły i podpisywać umowę, a do wewnątrz to będzie wełna mineralna, paroizolacja, wiatroizolacja i regipsy- w trochę innej kolejności oczywiście. Odnośnie uszczelniania pianką to fachowcy raczej odradzają, pod wpływem wody, mrozu i innych czynników zaczyna się z czasem wykruszać i wygląda to nieciekawie - tak czytałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 06.06.2005 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 ..alec jak zapach ulubiony nozdrza draznic bedzie, zywica pachnacom i powrozami plecionymi, z naszych warminsko - mazurskich stron J a tera zagadka o co chodzi ? ..siostro Basen poprosze J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 06.06.2005 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Komturze Ty zes TO !!! J ...co Wy Spac nie mozecie, czy cooooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 06.06.2005 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Komturze Ty zes TO !!! J ...co Wy Spac nie mozecie, czy cooooo Jam ci. Z kasztelu mego mazurskiego wróciwszy gdy pierwsze kury piać zaczęły do obowiązków dziś chęci nie miałem. Przeto gdy do miejsca mego codziennego arbeitu z godzinnym opóźnieniem dojechałem, wszem i każdemu z osobna tłumaczyłem, że kolejka w banku długa była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts