katja 06.06.2005 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 ..alec jak zapach ulubiony nozdrza draznic bedzie, zywica pachnacom i powrozami plecionymi, z naszych warminsko - mazurskich stron J a tera zagadka o co chodzi ? ..siostro Basen poprosze J Daleko od noszy, tak mi podpowiadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 06.06.2005 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Dobranoc Wszystkim, miłych snów życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 06.06.2005 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 ..pospólstwem spóznienie owe, nader wielkim konceptem jest tlumaczyc, aby na przyszlosc nijakiemu pacholkowi, na mysl inne tlumaczenia do glowy nie przyszly, zatem miodu Trza Mu dac coby ów koncept w wielkiej trwalosci utrzymac mógl Katarinko ...i Tobie równie milych snów ...... na noszach I Wam Wszystkim Mili Przyjaciele Spokojnej Nocy Jerzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JAAS 06.06.2005 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 ..alec jak zapach ulubiony nozdrza draznic bedzie, zywica pachnacom i powrozami plecionymi, z naszych warminsko - mazurskich stron J a tera zagadka o co chodzi ? ..siostro Basen poprosze J Witam, tu nowy (ale nie dla Jerzysia). Czy mogę dołączyć do was? Jestem przysłowiowym szewcem bez butów, czyli architektem mieszkającym w bloku w stolicy Warmii i Mazur. Domu, działki jeszcze nie mam ale w przyszłości mi się marzy. Poza tym w tygodniu rezyduję w krzyżackim zamku, w jednym chyba z dwóch prywatnych. I co wy na to, czy kwalifikuję się do waszej mazurskiej grupy? Pozdrawiam PS ...mnie to przypomina pobyt w szpitalu, nie korzystałem jednak z tych rekwizytów (w domyśle mam tu jeszcze kaczkę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 06.06.2005 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Witaj JAAS. Tym zamkiem to nas wszystkich przebiłeś Chyba tytuł Komtura Olsztyńskiego Ci się należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 06.06.2005 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 ...niestety JAAS dla zacieznego rycerstwa sluzy, czym wielki smutek w naszych sercach wywoluje, boc choc naród nasz bitny, to groszem nijakim nie smierdzi J ...ale nie dla Niemca jeno z zamorskiego kraju ...a kto wie, kto w Olsztynie napinane stropy robi ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 06.06.2005 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Jerzysiu, ale tylko JAAS na zamczysku urzęduje, a ja na ten przykład, wprawdzie we własnym, ale glinianym ino kasztelu skromnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 06.06.2005 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 [quote name="Jerzysio ...ale nie dla Niemca jeno z zamorskiego kraju ...a kto wie, kto w Olsztynie napinane stropy robi ???[/quote] Amerykany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 06.06.2005 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 ...niestety JAAS dla zacieznego rycerstwa sluzy, czym wielki smutek w naszych sercach wywoluje, boc choc naród nasz bitny, to groszem nijakim nie smierdzi To brat Ci on mój serdeczny, bo ja jeno długami "capię" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JAAS 06.06.2005 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Witam ponownie, czuję się przywołany do odpowiedzi i do pewnych wyjaśnień. Na wstępie przepraszam za brak bacznego śledzenia waszych postów.Na zamku jeno czasowo rezyduję i nie w Olsztynie (nie na Warmii) a na Mazurach, więc i komturski tytuł czy przydomek jest stosowny tem bardziej, że w zamyśle był komturski zamek (olsztyński jest kapituły warmińskiej, w odróżnieniu od zamku biskupiego - np. w Lidzbarku Warmijskim). Korzenie mam w ziemiach nieodległych bo w ziemi Dobrzyńskiej, Pomorzu, Zawkrzu i na północnym Mazowszu, więc jako, że i stamtąd na te tereny w przeszłości robiono "wycieczki" jakoś dobrze mi w tych Prusach. Warto by więc i w przyszłości mocniej wrosnąć w te ziemie (zakorzenić tu ród mój).Pozdrawiam i zapewne dobranoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 06.06.2005 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 JAAS, a wjakich to okolicach na zamczysku urzędujesz? Bo jeśli Mazury to i bliżej kasztelu mego który w najpiękniejszej części tej wspaniałej ziemi jest wybudowany czyli w Leckim powiecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JAAS 06.06.2005 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 W Barcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 06.06.2005 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 "O kochany kraju, mazurski brzegu,Najkosztowniejszy klejnocie ojczyzny!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JAAS 06.06.2005 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Przybliżam - były i obecny powiat rastemborski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 06.06.2005 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Kętrzyn. Niedaleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 06.06.2005 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Komturze ...a pyknij do JAASa pytanie swe, bo On wielce szkolony w tych sprawach jest i wiedza Jego Nieprzebrana, czym naszej strudzonej gawiedzi sluzyc moze z pozytkiem dla Szlachetnej Komturii I J Was milym nocnym pozdrowieniem zegna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 06.06.2005 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Grupa nasza wprawdzie nieliczna, ale wesoła. I drugiego architekta mamy. Nic tylko się budować. Mam nadzieję JAAS, że zaproszenie na wrześniowe spotkanie grupy przyjmiesz, i kasztel mój skromny nawiedzisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 06.06.2005 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Dobranoc wszystkim. szybko spać muszę bo rano "Do roboty, do roboty..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 06.06.2005 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 ...Tomek, najgorsza rzecz fabryka do której co ranek zawitac trza ...a Twój Kasztel Slynny w Calej Koronie ...tako i JAAS w one wazne ksiegi Kasztel Waszmosci zapisac w stanie móc bedzie ( czym przez roków wiele nakazano mu czynic ) I Wszystkim jeszcze raz nocy spokojnej ........... J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JAAS 06.06.2005 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Z przyjemnością przyjmuję zaproszenie, a w miarę możliwości i wiedzą swoją służyć będę.Zamek zaczynamy rezmontować, najpierw jego szlachetne lico, a potem w kapitularzu i refektarzu sklepy zakładać będziem.A jak by ze wschodu Poganie ruszyli to na zamku naszym skryć się będzie można, a i odeprzeć ich następowanie. Teraz w obwodzie murów skryć się uda, a w perspektywie w hotelowych pokojach.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts