aneska 26.11.2004 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2004 sama sie tam nie zapuszczałam, ale mam poufne info, że jeszcze nie skuły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 26.11.2004 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2004 ...a ja krzyżem lec winien za to, żem jeszcze tej wiosny grodu mego ukochanego na oczy nie widział.... J I jak tu żyć ? ..a pozdrówcie te lasy w owoce ob fite i jeziora ryb bogate... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 26.11.2004 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2004 wybaczonym ci sie to stanie, jeśli bramy grodu naszego niezwlekając dobędziesz. to i życie lżejszym ci sie stanie i tęsknota mniejszą będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 26.11.2004 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2004 I jak tu żyć ? bedac 1000 km od grodu mego ukochanego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 29.11.2004 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 Z serca Mazur pięknych właśnie do stolicy przybywszy, wszem i wobec, i każdemu z osobna wiadomym czynię, że jeziora mazurskie lodem skute jeszcze nie są, ale miejscami już cienka warstwa lodu je pokrywa. W środę koło Giżyckiego grodu śniegu ci był dostatek wielki, ale wiatry ciepłe tenże prawie całkowicie w błoto zamieniły. Dopiero ostatniego dnia tygodnia, po porannym słońcu chmury ciężkie napłynęły i puch biały pola i lasy przykrył. A że wieczorem ziąb nastał (- 8 C) to śnieg tenże trochę poleży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 29.11.2004 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 Oferta specjalna na licytacji Fotel wraz z podnóżkiem od firmy Yanomebel,z zestawu Aplauz Wymiary 73x99x86 cmSiedzisko: pianka wysokosprężysta HRUwaga: możliwe inne koloryCena minimalna zestawu: 300 złCena katalogowa: 563 zł + 205 zł podnóżekZapraszamy na strone producenta http://www.yanomebel.plW razie pytań proszę o kontakt na e-mail: [email protected] zapraszamy na licytacjehttp://www.dlanikoli.prv.pl http://212.244.189.200/nikola/fotel.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 07.12.2004 01:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 Wyciągam w górę. "Krzyżacy", Mazurzy co z wami? Greku, Katju, Jerzysiu, Jeziorko, Gabrielo, Anesko piszcie co u was. Jeszcze trochę i może prześcigniemy grupę warszawską w ilości postów Donoszę, że u mnie roboty wykończeniowe trwają. Sam już jestem wykończony. Zwłaszcza finansowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 07.12.2004 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 już piszę, piszę...musiałam trochę odpocząc od kompa, stąd ta cisza... przez ostatnie kilka tygodni nawał pracy wywołał u mnie wstręt do wpatrywania się w monitor.teraz moge znów spokojnie wrócić do tworzenia wymarzonego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 07.12.2004 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 Tak zupełnie niechcący stało się jak przewidywałem. Aktywność wykazują głównie "emigranci" i to w zasadzie z Wwy. Może trzeba jednak przemianować nas na "Warszawska Grupa Olsztyn" ? A u mnie jak pogoda pozwoli ( a chyba tak ) to za 2 dni ruszają z ociepleniem, i oby trochę dodatniej temperatury utrzymało się jeszcze ! Pozdro J A i bom stron rodzinnych dawno nie odwiedzał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 07.12.2004 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 Melduję się i ja . Oj miesiąc nie byłam w tej pięknej krainie, jak pogoda sie nie załamie to ruszam w sobotę. U mnie w chacie roboty mokre zakończone. Na koniec sezonu zrobiliśmy drewniany szkielet /stelarz/ w ścianach szczytowych poddasza, żeby okna można było wstawić. Ale jesień upłynęła pod znakiem uszczelniania między balami, robota żmudna, mozolna, ale szybki efekt w postaci nie wiania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 07.12.2004 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 jerzysio jam nie emigrant, rodowita warmiaczka i emigrować nie zamierzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 07.12.2004 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 Aneska, to Ty dziwo jakieś i... no nie, nie zabytek , ale rzadkość wielka na Warmii i Mazurach gdzie tubylców ze świecą szukać. Wioska Jeziorki i moja to prawie sami Ukraińcy z "Akcji Wisła", trochę ludzi z miasta, a autochtonów zaledwie kilku. Reszta wyjechała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 10.12.2004 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 tomku, dzięki, że sie przed tym zabytkiem powstrzymałeś ... no i faktycznie masz rację. mazurów i warmiaków pietnowano po wojnie jako niemców, sami wyjeżdżali. mazury zasiedlili ukraińcy, a warmię polscy litwini. lidzbark warmiński (powinien sie nazywać lidzbarkiem wileńskim) to same wilniuki, nawet obchodzą tam swoje tradycyjne święta. dla ścisłości: moi dziadkowie nie pochodza niestety z warmii, więc może ta "rodowitość" niezbyt mi wyszła sorki za nieporozumienie. wiem jednak, ze to jest moje miejsce na ziemi i za nic nie oddałabym mgły podnoszacej sie o świcie znad jeziora, wszystkich szmerów i plusków, kluczy żurawi powracających tu wiosną.... o rany, ale sie rozmarzyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 14.12.2004 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 .....ilu moich kolegów i koleżanek z podwórka pod koniec lat 60 (na fali innych wyjazdów ) wyjechało "na ochotnika" do dojczlandu, to chyba już nie pomne Pozdro J ... a za te mgły nad jeziorami masz u mnie piątkę ..a żem buc ostatni, co tej wiosny stron umiłowanych nie odwiedził to fakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 14.12.2004 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2004 Kochani, ja warszawiak od 7 pokoleń, zarówno po "mieczu" jak i po "kądzieli" zobaczywszy Mazur urok wielki, osiąść tu chcę do dni mych końca, a może jeszcze dłużej? W tymże to celu starą chałupę restauruję, a że wymagania cywilizacyjne mam większe niz właściciele poprzedni, zarówno prąd jak i wodę bieżącą doprowadziłem, tejże wody podgrzewanie zainstalowałem, "pryśnic" (jak niektórzy moi sąsiedzi mówią) zrobiłem, zbiornik na wodę po myciu wykopałem i wybudowałem, za mur stodoły (walącej się niestety) biegać nie zamierzam, więc i urządzenie ze spuszczaną wodą po użyciu zainstalowałem. A wzorem ludów północnych, gwoli kości w dni mroźne rozgrzania i zadania sobie ducha, co i na zdrowie znakomicie wpływa, a i na wymiary z wiekiem (?) wzrastające hamująco działa, komnatkę jedną, co do parowania ziemniaków drzewiej służyła, na saunę, bastu, banię lub z polska - łąźnię przerobić kazałem. I tamże, wiek stosowny osiągnąwszy, osiedlic na stałe zamiaruję. Tak więc, na pochodzenie moje zważywszy i ciągoty ku Mazurom wszem znane "warszawskim komturem" zwać się braci forumowej pozwalam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 15.12.2004 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2004 niech ci więc "komturze warszawski" życie na tych ziemich giżyckich płynie w spokoju, i w zgodzie z naturą a sauny to ci zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 16.12.2004 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2004 Dzis ostatni dzień licytacji, kończymy licytować o godzinie 20.00Jeśli nie masz jeszcze przezentów świątecznych, zastanów się czy nie przydałoby Ci się coś z naszej licytacji. Stan licytacji na 16.12.2004 godz. 08:00 1. Obrazek namalowany przez Osowę - 100 zł2. Obrazek 'Anioły Dobroci' wyszyty przez Tolę - 260 zł3. Obrazek 'Bluszcz' namalowany kredką przez Osowę - 50 zł4. Butelka legendarnego 'kompociku' od Emems - 125 zł5. Koszulka z emblematem osoby która wylicytuje tą koszulkę, przekazne przez Emems - 79 zł6. Kubek nr 1 z logo Muratora - 50 zł7. Kubek nr 2 z logo Muratora - 30 zł8. Kask budowlany nr 1 z logo Muratora - 140 zł9. Nowy kalendarz na 2005 z reprodukcjami obrazów malarza Thomasa Kinkade od Ewak39 - 130 zł10. Piękne czerwone pudełko od Preev - 50 zł11. Obrazek od Engi - 60 zł12. Eliksir rozweselający od Edzi - 75 zł13. Serwetka od Marii - 45 zł14. Świeca - rzeźba od Mari - 40 zł15. Wielofunkcyjny scyzoryk Muratora - 100 zł16. Kask budowlany nr 2 z logo Muratora - 110 zł17. Kask budowlany nr 3 z logo Muratora - 80 zł18. Kubek nr 3 z logo Muratora - 20 zł19. Płyta: 'Cegiełka na rzecz ofiar powodzi. Moja i twoja nadzieja' od Pattaya - 40 zł20. Płyta Elli Fitzgerald - 10 zł21. Piękne czerwone pudełko nr 2 - 25 zł Oferta specjalna:Fotel z podnóżkiem od firmy Yanomebel - 300 złFotel naprawdę jest fajny, a obecnie wylicytowana cena jest poprostu śmiesznie niska, fotel możesz obejrzeć pod linkiem W sumie: - 1919 zł z licytacji internetowej - 770 zł z licytacji i zbiórki na spotkaniu grupy szczecińskiej - 255 zł z licytacji spotkaniu grupy łódzkiej - 200 zł zebrane przez Ewak39 łącznie 3144 zł Licytacja internetowa kończy się 16 grudnia o godz. 20.00 Serdecznie zapraszamy do wsparcia zbiórki pieniędzy dla Nikoli, zarówno poprzez licytacje jak i dobrowolne wpłaty na konto. licytacja internetowa http://www.dlanikoli.prv.pl Przypominamy nr konta: KONTO: Stowarzyszenie Przyjaciół Osób Niesłyszących i Niedosłyszących „Człowiek - Człowiekowi” ul. Pstrowskiego 1; 01-943 Warszawa PKO S.A. IV O/W-wa 47 1240 1053 1111 0000 0443 2036 koniecznie z dopiskiem: Na zakup implantu ślimakowego dla Nikoli Żybury Edzia&Maksiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 16.12.2004 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2004 niech ci więc "komturze warszawski" życie na tych ziemich giżyckich płynie w spokoju, i w zgodzie z naturą a sauny to ci zazdroszczę Jak tylko sauna stanie, co mam nadzieję będzie na przełomie stycznia i lutego, czuj się zaproszona. Warszawski komtur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 20.12.2004 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2004 dzięki, dzięki a po saunie prosto do przerembli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 20.12.2004 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2004 Brawo brawo, sauna, przerębel - hartowanie organizmu niczym w Klubie Morsa Aneska, Ty się lepiej dowiedz czy nie ma już jakieś kolejki społecznej do tej sauny, bo nasz warszawski komtur już tyle dziewczyn zaprosił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts