Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może grupa olsztyńska

irebur

Recommended Posts

Dziękuję Wam. Lubię dobrze zjeść. :D

Zapomniałem jeszcze o jednej knajpce odwiedzonej jeden raz.

Ostrów Mazowiecka. Zaraz po zjeżdzie z obwodnicy, po lewej stronie. Skusiły mnie parkujące tam zawsze TIRy. W latach '70 kiedy jeździłem w service, był to sygnał dobrego i taniego jedzenia. Niestety. Może kiedyś było tam smacznie i tanio. Kierowcom zostało przyzwyczajenie i niezłe miejsce do parkowania. Natomiast kawałek dalej, tuż przed skrętem na Łomżę, po prawej stronie jest podobny bar, z podobnymi możliwościami do parkowania. I prawie zawsze pusty.

I jeszcze jedno miejsce. To już chyba skleroza. Łomża. Po lewej stronie jest stacja Statoil. Obok niej trochę inna restauracja. McDonald's. :wink:

Wieczorami miejsce zbiórki "złotej" młodzieży łomżyńskiej.

• Odpowiedzi 8,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• tomek1950

1910

• katja

1890

• aneska

1258

• Jerzysio

640

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzień dobry :D

Pewnie jeszcze spicie nocne marki... :D

Ja o tej porze (9:40) to już ciężko pracowałem :evil:

Dorzucę jeszcze trochę opisów miejsc gdzie można coś zjeść.

Za Wyszkowem, przed Ostrowią Mazowiecką wieś Dybki. Bar U Gosi (po prawej stronie jak się jedzie z Warszawy. Trochę ryb, jakieś pierogi, nic specjalnego.

Orzysz. Przy kościele trzeba skręcić w prawo i po lewej stronie hotel z restauracją. Czysto, elegancko. Jest sola, ślimaki, żabie udka, schabowy. Dość drogo.

Zniknęły niektóre knajpki, powstały inne. Być może za miesiąc te informacje będą nieaktualne.

.....Tomek tos Ty piekarz pelna geba :o

Pozdro

J

Z zawodu mechanik, specjalność wyuczona: naprawa i eksploatacja pojazdów samochodowych. Przypadek sprawił, że od prawie 20 lat pracuję jako szef i technolog w piekarni bezglutenowej. Samo życie. Nowego zawodu uczyłem się w Niemczech. Wtedy jeszcze RFN. To jaki ja mam zawód? :o

Marcel, kwiatki też ładne. Grzybki będą za miesiąc :D Maślaki, kurki, koźlaki. We wrześniu rydze. Palce lizać. :D

.....Tomek tos Ty piekarz pelna geba :o

Pozdro

J

Z zawodu mechanik, specjalność wyuczona: naprawa i eksploatacja pojazdów samochodowych. Przypadek sprawił, że od prawie 20 lat pracuję jako szef i technolog w piekarni bezglutenowej. Samo życie. Nowego zawodu uczyłem się w Niemczech. Wtedy jeszcze RFN. To jaki ja mam zawód? :o

mężczyzna pracujący-żadnej pracy się nie boi 8)