Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może grupa olsztyńska


irebur

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 8,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

  • tomek1950

    1910

  • katja

    1890

  • aneska

    1258

  • Jerzysio

    640

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tomek

 

....znaczy sie Ty jestes :

"Operator mobilnej wytwórni pieczywa" :wink: :lol:

Pozdro

J

Kiedyś w Niemczech widziałem małą piekarnię, ze wszystkimi urządzeniami, własnym agregatem prądotwórczym, zbudowaną w kontenerze. Bombonierka :D Przygotowana była do wysyłki na teren objęty trzęsieniem ziemi.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Też się oblizuję i mówię mniam mniam :D

W tym roku chyba obrodzą u mnie jabłuszka. Będzie ból głowy jak je zagospodarować.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

ale pedzą te strony....

 

... chyba trzeba poczekac na JAASa, może obok sporych informacji nt. zabytków posiada tez takie zwykłe, bardziej użytkowe info :wink:

 

Za bardzo nie wiem gdzie można dobrze zjeść na Warmii i Mazurach, a to dlatego, że stołuję się zasadniczo w dwóch miejscach w domu i w stołówce gimnazjum jak jestem w Barcianach. W Kętrzynie jadłem dotychczas w dwóch miejscach w restauracji pod zamkiem i w hotelu Koch, trudno mi jednak opisać kulinarną jakość tych miejsc. W Reszlu jadłem w knajpce obok jednego z mostów, ale nie byłem zachwycony, więc adresu jak i nazwy nie zapamiętałem. Zapewne wkrótce ruszy (ponownie, po remoncie) restauracja w Starej Różance, to na trasie Ketrzyn - Barciany i Węgorzewo w starym wiatraku (kiedyś chyba nazywała się Bejle), czekam więc z niecierpliwością bo to dla mnie będzie najbliższa gastronomia w sezonie letnim. Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jadę dziś do siebie :) Będzie trochę prac przygotowawczych bo w sobotę przyjeżdża córka z małym i już zostają. Sezon wakacyjny rusza!
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Aneska, masz czereśnie i robisz przetwory?

są tuż za oknem :D

zrywamy je z balkonu :D :D

zrobiłam juz konfutury czereśniowe, kompoty czereśniowe (moje manikury trafił szlag), no i... brzuch mnie boli od czeresni :-?

z truskawkami poszłam na łatwiznę - połowa została przerobiona na homogenizowane i zamrożona, a połowa w żelfixie :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...