Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może grupa olsztyńska

irebur

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• tomek1950

1910

• katja

1890

• aneska

1258

• Jerzysio

640

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Szukasz ekipy w środku sezonu. Dobre to mają już zajęte terminy. Chyba, że ktoś "wypadnie". Niektóre niezłe firmy łapią więcej zleceń niż mogą zrobić i jednego dnia u jednego inwestora, drugiego dnia u innego.

Katja wyjechała i w grupie cisza? Co jest kochani?

Aneska obecna. :D

Listę muszę sprawdzać obecności bo zaczynają się SZKOLNE wakacje a tu grupowicze wagarują od Forum Muratora :wink: :D

Witam!

Ani wakacji, ani urlopu - dobrze że chociaż weekend, będę miała trochę czasu żeby uporządkować papiery i poszperać trochę na forum odnośnie cenników, kosztorysów żeby mieć jakieś rozeznanie.

Mieliśmy myśleć o oszczędnościach a tymczasem zaplanowaliśmy jeszcze wiatę na auto i jednak kominek z DGP- chcemy od razu zrobić rozprowadzenia a wklad trochę poźniej, mam nadzieję że tak można.

Ponadto okazało się, że podziemny zbiornik na gaz wcale nie jest dużo droższy koszt dzierżawy jest wyższy o ok.18 zł - to dobra wiadomość :lol:

Witaj Katarina, U mnie też urlop bedzie pracowity jak dostaniemy dodatkowy kredyt do wykończenie się, tj chciałem napisać na dokończenie remontu. Jadę dziś na Mazury pooddychać czystym powietrzem.

Zaczekam tylko jak przewali się największa fala wyjazdowa. Nie lubię stać w korkach. Wyjadę pewnie około 22.

Dziękuję, życzę Ci owocnych poszukiwań. Mam nadzieję, że znajdziesz trochę czasu na odpoczynek. Jutro ma być jeszcze cieplej.

właśnie obejrzałam prognozę pogody, jutro od zachodu idą deszcze, czyli będzie gorąco i duszno

próbuję wyliczyć ceny całego orynnowania - ale żeby to zrobić trzeba wiedzieć co jest potrzebne oprócz rur spustowych i rynien - to jakiś koszmar :x

będę siedzieć chyba do rana żeby cos znaleźć

Katarina, znalazłaś rynny?

Od jutra ma się trochę ochłodzić. Ale weekend był upalny, a dzisiejszy dzień w Warszawie nie do wytrzymania :evil:

Wybraliśmy orynnowanie firmy Gamrat - też dobre (polecane przez naszego wykonawcę) i sporo tańsze

I dobrze. Różnice w cenie duże, a czy w jakości to wątpię.

Jeszcze nie. Zbiesił się facet który miał wyceniać nieruchomość dla celów kredytu. Hipoteka. Wyceniał w zeszłym roku, szybko, profesjonalnie w tym roku grymasi. Dużo pracy, urlop, jutro...

Obawiam się, że żeby zdobyć kredyt, będę krążył na trasie Mazury - Warszawa jak rejsowy autobus.

To albo musicie obrócić dom o 90 stopni, albo przesunąć drogę :wink: :D