katja 11.07.2005 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 dzień dobry żar, spiekota, upał... najlepiej pod wentylatorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 11.07.2005 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Upał nie do opisania, czekam na deszcz i ochłodzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 11.07.2005 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Tomek a "Osjanem" pływał TY !?? ....a Twierdze Boyen zwiedził !??? ....a nie tylko Krzyżacy i Krzyżacy... ....a, i wszystkim chętnym przypominam : rycerstwo polskie wraz z litewskim stawać będą w najbliższą sobotę na polach pode wsią Grunwald przeciw potędze Zakonu ( jak co roku ) J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 11.07.2005 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 ...pamiętam, bo latorośl się wybiera Kto z Was będzie?Katarina Ty się wybierałaś chyba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 11.07.2005 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Oczywiście że się wybieram, specjalnie na tą okoliczność przyjeżdża do mnie siostra z meżem, mam tylko nadzieję że trochę sie ochłodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 11.07.2005 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 oby, ale wg prognoz ochłodzi sie w niedzielę. Życzę udanej zabawy i czekamy na relacje Jerzysio, a Ty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 12.07.2005 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 Ja byłem podczas pamiętnej bitwy, kiedy to wierzchowiec naszego szlachetnego władcy, spłoszon wytrzałem z bombardy, ruszył pierwszy do boju, a miłościwy król, nie mogąc okiełzać rumaka, wdzięcznym upadkiem, łamiąc obojczyk widowisko owo świetne ubarwił, czem podziw wielki wsród gawiedzi tłumnej uczynił ...a tak to, wśród szczęku oręża 2 karetki na środek placu boju pomknęły by pomoc władcy nieść, a Krzyżacy z szacunku dla władcy delegacyje wysłali by wspólnie z kwiatem naszego rycerstwa radzć co dalej czynić ....bitwe nakazano rozpocząć od nowa a król dobrodziej wyznaczył następce, samemu swoją szlachetną osoba, udając się czem predzej do medyka ! podobnych atrakcji Wam życzę i MD J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JAAS 12.07.2005 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 ....a, i wszystkim chętnym przypominam : rycerstwo polskie wraz z litewskim stawać będą w najbliższą sobotę na polach pode wsią Grunwald przeciw potędze Zakonu ( jak co roku ) J Jerzy a ty po której stronie jesteś, przecież ty z Allenstein'a pochodzisz? Chorągiew warmijska ze Świętym Barankiem była po właściwej stronie (po stronie białych płaszczy). Czyś ty zdrajcą jest? W ostatnią sobotę i niedzielę w mazurskich miastach rycerstwo szkoliło się przed tą bitwą (m.in. w ramach Dni Barcian). Może tym razem wygramy tę bitwę... Pozdrawiam ze średniowiecznych murów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 12.07.2005 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 ..jako, że na mazowszu od lat wielu mieszkam, to i poglądy polityczne siem przemieściły J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JAAS 12.07.2005 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 Ja byłem podczas pamiętnej bitwy, kiedy to wierzchowiec naszego szlachetnego władcy, spłoszon wytrzałem z bombardy, ruszył pierwszy do boju, a miłościwy król, nie mogąc okiełzać rumaka, wdzięcznym upadkiem, łamiąc obojczyk widowisko owo świetne ubarwił, czem podziw wielki wsród gawiedzi tłumnej uczynił ... J I ja tam byłem i foty też robiłem. Bywam tam od kilku lat co roku (oczywiście z dziećmi)... Może tym razem się uda nam spotkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JAAS 12.07.2005 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 ..jako, że na mazowszu od lat wielu mieszkam, to i poglądy polityczne siem przemieściły J A moje "korzenie" tkwia w północnym Mazowszu i w Ziemi Dobrzyńskiej (między innymi) a z racji już kilkudziesięcioletniego pobytu na Prusiech staję po stronie białych płaszczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 12.07.2005 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 ....niestety, ale nie mam szans na bitwe ... a jak postępują prace na zamku ? J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JAAS 12.07.2005 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 ....niestety, ale nie mam szans na bitwe ... a jak postępują prace na zamku ? J Pewnie będę, podam ci wynik bitwy po jej zakończeniu... Działamy na elewacji północnej (sytuację trochę skomplikowało odkrycie przez mnie w pierwszy dzień lata reliktów wykusza ustępowego - ot taka lokalna rewelacja) i trwają drobne przygotowania do dalszych elewacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 12.07.2005 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 ....no ale za to z Konserwatorem Zabytków walczyć nie musisz J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JAAS 12.07.2005 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 ....no ale za to z Konserwatorem Zabytków walczyć nie musisz J Jesteś w błędzie. Co prawda nie walczę a próbuje dogadywać się ale i tak niejednokrotnie jesteśmy na przeciwległych biegunach (w zakresie merytorycznym nie towarzyskim). Dzisiejsza przerwa w moim pobycie na tym forum spowodowana była tym, że musiałem zadbać o swojego "wierzchowca" (oczywiście jak pamiętasz w białym blaszanym płaszczu i z czarnymi dodatkami, czasem układającymi się w krzyż, niekoniecznie w grecki czy rzymski). Wczoraj wieczorem go umyłem a przed chwilą skończyłem go pucować, teraz lśni jak psu jajca na Wielkanoc. Pozdrawiam, a tak z innej beczki, może już coś jest jasne w sprawie naszej rocznikowej stronki, daj znać na mój adres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 12.07.2005 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 Katarina, Jaas róbcie zdjęcie z bitwy i tutaj je dawajcie Życzę zwycięstwa i pogody lżejszej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 13.07.2005 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 dzień dobry jedni się byczą, drudzy pracują, inni budują... co tu tak cicho? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 13.07.2005 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 ... cicho, bo pracują chociaz woleliby sie pobyczyć na plaży dzień dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 13.07.2005 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Aneska, niech ten sezon budowlany się już skończy... stęskniłam się za Twoimi obrazeczkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 13.07.2005 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 ... no dobra to na początek troche schłodzę otoczenie http://www.gify.org.pl/gify/rzeczy/wentylatory/2.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts