Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może grupa olsztyńska

irebur

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• tomek1950

1910

• katja

1890

• aneska

1258

• Jerzysio

640

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jeszcze tylko jutro do pracy i wolne i - powtórzę się- w sobotę Wielka Bitwa, w końcu jakaś rozrywka.

Zaczynamy od nowa planować nasz dom w związku ze zmianą układu kalenicy czyli dla nas wszystkiego, i co za tym idzie wszystko się opóźnia.

Mam nadzieję że w przyszłym tygodniu będziemy mieli chociaż bryłę budynku żeby nanieść na may projektowe i załatwiać prąd i instalacje gazowe, na Disovery Travel jest fajny program o budowaniu: Wielkie Projekty - regułą jest że przewidywany termin zakończenia budowy nigdy się nie sprawdza obawiam się że u nas też tak będzie

Angole mają to do siebie, że tego typu programy ( a zwłaszcza dotyczące ogrodów :D ) są strzałem w "10" !

.... i tylko żal, że u nas nie mamy rodzimej produkcji ( były próby ale z marnymi skutkami )

....a może się mylę :-?

MD+MW

J

...i dużo wrażeń w sobotę wszystkim którzy ciągną pod Grunwald :D

dzien dobry Wszystkim

... oj czlowiek zapracowany coraz zadziej na grupe zaglada

... ale juz dzisiaj coraz blizej domu .

Grudziadz wprawdzie 110 km ale jak juz sie rusze po poludniu to wieczorkiem bede zagle pakowal

na jutro oczywiscie

i moze jakies winko na tarasie hmmmmmmy

.... pozdrawiam wszystkich

na dzialecze mam na razie 4 pniaki przy ognisku, brame, plot stary ale jary ... karnister z olejem do smarowania bramy, lampke na swieczke, dzwoneczki na dzrewie, i ostatnio wpadl do nas na ognisko mlody jelonek ale sie przestraszyl i smignal z powrotem.... wiec mu tylko dzien dobry powiedzialem i pa!

.... nie mam tarasu ale tesciow na wsi pod olsztynem wiec pokorzystam zawsze po trosze przeciez mi widoku jeziora z tarasu szczedzic nie beda ;-)

na razie akcja pozwolenia itd odlozone na pozniej bo gmina ma ciagnac kanalize i wode

a jak juz maja to niech ciagna przeciez nie bede na ochotnika sie zglaszal zeby w kosztach partycypoac.?

a pole nie w pluskach tylko w stawigudzie

ale w miejscu ukrytym o ktorym my wiemy ... no i jelonki :wink:

a ostatnio po "biwaku" pilismy kawke w tym nowym barze jak sie na pluski jedzie przed torami po lewej

tak tak tak

to bylo ALIBI

siedzielismy jak sie wchodzi od przodu po prawej stronie zaraz przy plocie na dworzu

i zaraz za plotem ktos postawil dom

w obnizeniu terenu za plotem tej knajpy

stwierdze tylko jedno : wspolczucia

byla niedziela, w knajpie nie bylo ludzi tylko my dwoje ale juz warczala muzyka, my delikatnie ale jednai gapilismy sie ku tym ludziom, oni jedli sniadanie i udawali ze im dobrze

... nie wiem dlaczego ale jakos tak o nich wlasnie pomylalem

cokolwiek bylo najpierw to sie wzdrygam ze kupujac dziale nie wiesz co za chwile stanie za twoim plotem (teoretycznie )

zeby pordzic sobie z budowa myslalem oki sprzedamy kawaleczek pola , bedzie na pare rzeczy

ale...... stres z tym zwiazany jest chyba znacznie wiekszy

wiadomo czy sasiad bedzie git

a jak nie to czy dzieci nie beda "cpajacymi" hiphopowcami

dylematy dylematy

nie miala babka klopotu

to se motorowke zakupila