katja 22.07.2005 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 będziemy tęsknić labujcie zdrowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 22.07.2005 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Witajcie. Spieszę donieść, że pewnego słonecznego dnia mego siwego rumaka (od czeskiej matki) osiodłałem, komturka mojego, który właśnie 5 wiosen skończył dobrze do siodła przytroczyłem i co koń wyskoczy, bacząc jednakże na zbójców co za drzewami lub płotami na jadących czyhają, do zamczyska w Barcianach i tamtejszego komtura pospieszyłem. Zamczysko to wielkie, potężne, a komtur najemnych ma wielu co zamek do dawnej świetności rychtują. Komtur po zamczysku nas oprowadzając pięknie o jego historii opowiadał. A i ciekawostki pokazywał. A to okna zamurowane, a to kibelek dla trzymanego w lochach, a to salę, gdzie słowo powiedziane wielokrotnym odbija się echem. A i piwnice chłodne mogliśmy nawiedzić, co w upalny dzień trochę ulgi nam dało. A skorup różnych i ułomków cegieł komtur skrzyń parę zgromadził i różności o nich ciekawe opowiadał. cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 25.07.2005 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 ...no to się Tomek naooooooooooooooooglądał J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 25.07.2005 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 dzień dobry kurcze, teraz żałuję, że nie zboczyliśmy do zamczyska w Barcianach. Tomek, czekamy na ciąg dalszy. Skąd nam piszesz? Czy już z naszej pienknej stolicy, czy z cudnej mazurskiej krainy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelwindsurfer 25.07.2005 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 a ja znow w trasie .... i znow poniedzialek .... .... weekend niby to wietrzny ale gdybym w obote sie o 7 z lozka nie zwlokl to bym pewnie jak te nieranne ptaszki z wiatru nic nie zasmakowal ... potwierdza sie stwierdzenie "kto rano wstaje , ten troche poplywa ..." .... poza tym wpadlem na sztanski pomysl prawdopodobnie postawie altane na dzialce taka przyjemna budko - karmniczek .... cobysmy (jak to w sobote bylo nie zmokli w razie deszczu) .. i stad moje pytanie do szanownych grupowiczow... czy ktos posiada takie cudo ? czy zlecal to komus do zbudowania ??? (mam 2 lewe rece - mi zona powiedziala - bo brama wprawdzie stoi ale krzywa . czy budowal sam ... moze jakies plany ? moze jakies miejsca gdzie gotowca kupic mozna???? no i pozdrawiam ... juz tylko 4 dni i weeeeeekend marcel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 25.07.2005 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Altany nie mam, niestety. Ale w składach ogrodniczych, hipermarketach budowlanych są takie do samodzielnego montażu. Tylko, żeby Ci jej ktoś nie rozmontował podczas Twojej niebytności. A może kup cuś takiego i zabieraj do domu http://www.ogrod.megasam.info/images/Altany/altana44.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 26.07.2005 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 dzień dobry wszyscy na urlopie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 26.07.2005 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 .....chyba na budowie ....siem mi ruszyło ( kasa wpłynęła ) to i człek czsum na kompjuter nie ma.. .....a urlop ?? chyba wirtualny Pozdro J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 26.07.2005 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 ... ja buduję tylko w łikendy i na urlopie zmieniłam styl wypoczywania na tzw. wypoczynek aktywny jak to miło słyszeć, że komuś kasa wpłynęła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 27.07.2005 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 ...ale połowa już wypłynęła .... trza było popłacić długi ... ..jak to na budowie MD J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 27.07.2005 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 ... ale połowa jeszcze została wszystkim dużych wpływów życzę http://www.koliber.org/dane/news/gfx/10000_forsa.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 27.07.2005 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 ...oj, chyba nie na długo ...oj, to, to ...a nie można troszki dodrukować ...coby dla wszystkich grupowiczów starczyło Pozdro J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 28.07.2005 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 ... dla innych będziemy drukować, jak sie tu pojawią dzień dobry w upalny poranek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 28.07.2005 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 ..hajjjj ...nioooo potrzebne MD J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 29.07.2005 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 miłego weekendu, kawałka cienia i ... wracajcie już z tych urlopów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 29.07.2005 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 I Tobie również MW .... i słodkiego leniuchowania J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 29.07.2005 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 29.07.2005 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 dzień dobry kurcze, teraz żałuję, że nie zboczyliśmy do zamczyska w Barcianach. Tomek, czekamy na ciąg dalszy. Skąd nam piszesz? Czy już z naszej pienknej stolicy, czy z cudnej mazurskiej krainy? Teraz już doma, a tę krótką wzmiankę o zamku w Barcianach też z Warszawy, gdzie na uroczystość rodzinną na jeden dzień zjechałem, tylko mnie moja połowica od komputera odegnała Ale dziś do domowych pieleszy w szuflandii samojeden wróciwszy ciąg dalszy onej barciańskiej przygody miłej opisuję. KOMTUR BARCIAŃSKI tak pięknie o zamczysku, okolicy i historii prawił, także wprawdzie wizytę swą na dwa, trzy góra pacierze zaplanowałem coby w pracy nie przeszkadzać, ponad dwie godziny w zamczysku spędziłem. Dawno tak interesującego wykładu nie słyszałem. Szkoda, że komturek upałem umęczon powrotu się domagał. Zasnął tez po drodze na swoim siodełku. Wizyta zrobiła jednak na nim duże wrażenie po powrocie opowiadał jak zimno było w piwnicy i jakie echo było w sali (gdzie poprzedni zarządca - PGR zrobił stołówkę pracowniczą) Niestety koniec urlopu. W poniedziałek do pracy, a jutro wyprawa na wystawę kukurydzy i robionych z niej wyrobów. Wyjechać muszę koło czwartej rano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 29.07.2005 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Tomek Jacek po prostu zna się na rzeczy ..cały On, cały Pozdro J ..... ...a Barcianach za parę lat, to dopiero sie będzie działo, że ho, ho, hooooooooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 29.07.2005 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Jerzysiu, zna się jak mało kto. Jestem pod wrażeniem tego spotkania. Mam nadzieję, ze spotkanie naszej grupy dojdzie do skutku. Proponuję weekend 23.09 (piątek wieczorem) do 25 też wieczorem. Co grupa na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts