katja 08.08.2005 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Tomek, myślałam, że Ci podpadnę tym bełtem, ale sentymenty zadziałały Termin jest dobry, wczesna jesień, pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 08.08.2005 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Czy ktoś umie wypompować mleko z krowy bo ja się nie podejmuję tego zadania. Krowa ma rogi, kopie, ryczy, macha ogonem i jest większa niż ja. ja trochę umiem, tzn. kiedyś umiałam wydoić krowę, bo jako dziecko każde wakacje spędzalam na wsi (a wujostwo mieli duże stado krów i chociaz na wyposażeniu gospodarstwa była dojarka elektryczna, to oni takiej nowoczesności nie uznawali i doili krowy ręcznie ). patent mojej ciotki na ogon krowi to przywiązanie go do nogi (krowiej oczywiście) podczas dojenia . co do ryczenia: brzmi groźnie, ale takowe nie jest . krowa mimo swego straszliwego wyglądu to dość łagodne stworzenie, chociaż i mnie jej rogi napawają pewnego rodzaju lękiem a termin wrześniowy - bardzo w porządku. zaczynam się organizować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 08.08.2005 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Cieszy mnie, że termin pasuje Mam cichą nadzieję, że będą rydze, choć w tym roku grzyby jakoś nie obrodziły. Znalazłem zaledwie kilka kurek i kilkanascie maślaków. To efekt chyba czerwcowo lipcowej suszy. Miejmy jednak nadzieję, a w końcu spacer po lesie i nocne Polaków rozmowy (o budowaniu oczywiście) jakoś nam wynagrodzą ewentualny brak rydzy. Co do krowy, to kiedyś w naszej walącej się stodole zagnieździł się byk, a my nieświadome mieszczuchy wzięliśmy go za poczciwą mućkę i zastanawialiśmy się jak to się doi. Poważnie. Byk sobie leżał więc trudno było poznać. Czekam na dalsze zgłoszenia. Kasiu, jeśli życzysz sobie wspomnień, to mogę nabyć jakiś miejscowy trunek: "Siedemnastka", Cycula", "Byk co zwala z nóg", i parę innych tego typu wynalazków które w składzie mają wodę z rozpuszczonymi różowymi landrynkami, dużo dwutlenku siarki i spirytusu do 17, 20%. Sądzę jednak, że normalne czerwone wytrawne lub półwytrawne wino będzie lepsze. A może wolicie białe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 08.08.2005 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Anesko, czym będziesz jechać - samochód, pociąg? Opis trasy i detale będę wysyłał na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 08.08.2005 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Tomku, raczej napewno samochodem. Opis trasy mile widziany. Może jakaś mapka... Fajnie byłoby jakby jeszcze ktoś z Olsztyna jechał. Podróż byłaby weselsza. Juz się cieszę na spotkanie i spacer po lesie. Brak grzybów mi nie przeszkadza - i tak nie umiem ich szukać, a jak już coś znajdę, to sie to raczej nie będzie nadawało do jedzenia. Kiedyś będąc na grzybobraniu z teściem, po długiej włóczędze po lesie, powróciłam z koszem pełnym czegoś co dla mnie było kurkami. Niestety tylko dla mnie. Naszczęście teść wykazał się dużą wiedzą mykologiczną i cało to grzybie "bardzotrującecoś" wylądowało w koszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 08.08.2005 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Kasiu, jeśli życzysz sobie wspomnień, to mogę nabyć jakiś miejscowy trunek: "Siedemnastka", Cycula", "Byk co zwala z nóg", i parę innych tego typu wynalazków które w składzie mają wodę z rozpuszczonymi różowymi landrynkami, dużo dwutlenku siarki i spirytusu do 17, 20%. Sądzę jednak, że normalne czerwone wytrawne lub półwytrawne wino będzie lepsze. A może wolicie białe? Tomek, nic z tych rzeczy. Wychowywałam się na winie bułgarskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 08.08.2005 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Z Olsztyna to może Jerzysio i Jacek. Przygotuję plan dojazdu samochodem i wyślę Wam na priva. Ale nie dziś bo jestem jakiś rozbity intelektualnie.A na grzybach się znam, więc się nie obawiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 08.08.2005 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Z Olsztyna to może Jerzysio i Jacek. Przygotuję plan dojazdu samochodem i wyślę Wam na priva. Ale nie dziś bo jestem jakiś rozbity intelektualnie. bardzo chętnie. może wybierzemy się jednym środkiem lokomocji. no i nie musisz dziś wysyłać mamy jeszcze trochę czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 09.08.2005 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 dzień dobry czy to lato jeszcze wróci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 09.08.2005 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 wróci Katju, wróci... w czerwcu 2006 roku dzień dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 09.08.2005 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 ... to wersja pesymistyczna, a jest może jakaś optymistyczna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 09.08.2005 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 ponieważ ciągle pada, więc wnioskuję, że mój optymizm spłynął do kanalizacji deszczowej... podobno jutro ma na dodatek straszliwie wiać, dotknie nas gradobicie, dalsze ulewy, itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 09.08.2005 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Za jakie grzechy takie plagi egipskie. Toż brakuje tylko szarańczy i ciemności. Jeśli o mnie chodzi prowadzę się cnotliwie. No prawie. Ale na takie plagi nie zasługuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 10.08.2005 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 ... no i powiało jazda samochodem do pracy przypominała slalom pomiędzy gałęziami, kawałkami blachy zerwanymi z jakiś bubów, śmieciami, kałużami.... brrrrrr dzień dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 10.08.2005 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 ... to nieźle, u nas aż tak nie było. dzień dobry teraz świeci słońce i wciąż WIEJE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 10.08.2005 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 a u nas nie świeci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 10.08.2005 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Aneska, łączę się z Tobą w smutku i tęsknocie za latem i słońcem teraz to i u nas zaszło... na chwilę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 10.08.2005 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Pust' wsiegda budiet sołnce, pust' wsiegda budiet nieba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 11.08.2005 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Tomek, śpiewam razem z Tobą . Dobrze, że tego nie słychać dzień dobry ma być lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 11.08.2005 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 dzień dobry Katju, oby twoje wrózby się sprawdziły, bo mam dość tego wiatru dobrze, ze chociaż nie pada ... a śpiewacie - całakiem, calkiem... nawet bardzo całkiem, całkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts