Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może grupa olsztyńska

irebur

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• tomek1950

1910

• katja

1890

• aneska

1258

• Jerzysio

640

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czy ktoś umie wypompować mleko z krowy bo ja się nie podejmuję tego zadania. Krowa ma rogi, kopie, ryczy, macha ogonem i jest większa niż ja.

ja trochę umiem, tzn. kiedyś umiałam wydoić krowę, bo jako dziecko każde wakacje spędzalam na wsi (a wujostwo mieli duże stado krów i chociaz na wyposażeniu gospodarstwa była dojarka elektryczna, to oni takiej nowoczesności nie uznawali i doili krowy ręcznie :o ).

patent mojej ciotki na ogon krowi to przywiązanie go do nogi (krowiej oczywiście) podczas dojenia :o :D .

co do ryczenia: brzmi groźnie, ale takowe nie jest :roll: . krowa mimo swego straszliwego wyglądu to dość łagodne stworzenie, chociaż i mnie jej rogi napawają pewnego rodzaju lękiem :-?

a termin wrześniowy - bardzo w porządku. zaczynam się organizować :D

Cieszy mnie, że termin pasuje :D Mam cichą nadzieję, że będą rydze, choć w tym roku grzyby jakoś nie obrodziły. Znalazłem zaledwie kilka kurek i kilkanascie maślaków. To efekt chyba czerwcowo lipcowej suszy. Miejmy jednak nadzieję, a w końcu spacer po lesie i nocne Polaków rozmowy (o budowaniu oczywiście) jakoś nam wynagrodzą ewentualny brak rydzy.

Co do krowy, to kiedyś w naszej walącej się stodole zagnieździł się byk, a my nieświadome mieszczuchy wzięliśmy go za poczciwą mućkę i zastanawialiśmy się jak to się doi. :D Poważnie. Byk sobie leżał więc trudno było poznać.

Czekam na dalsze zgłoszenia.

Kasiu, jeśli życzysz sobie wspomnień, to mogę nabyć jakiś miejscowy trunek: "Siedemnastka", Cycula", "Byk co zwala z nóg", i parę innych tego typu wynalazków które w składzie mają wodę z rozpuszczonymi różowymi landrynkami, dużo dwutlenku siarki i spirytusu do 17, 20%. Sądzę jednak, że normalne czerwone wytrawne lub półwytrawne wino będzie lepsze. A może wolicie białe?

Anesko, czym będziesz jechać - samochód, pociąg? Opis trasy i detale będę wysyłał na priva.

Tomku, raczej napewno samochodem.

Opis trasy mile widziany. Może jakaś mapka...

Fajnie byłoby jakby jeszcze ktoś z Olsztyna jechał. Podróż byłaby weselsza.

Juz się cieszę na spotkanie i spacer po lesie. Brak grzybów mi nie przeszkadza - i tak nie umiem ich szukać, a jak już coś znajdę, to sie to raczej nie będzie nadawało do jedzenia.

Kiedyś będąc na grzybobraniu z teściem, po długiej włóczędze po lesie, powróciłam z koszem pełnym czegoś co dla mnie było kurkami. Niestety tylko dla mnie. Naszczęście teść wykazał się dużą wiedzą mykologiczną i cało to grzybie "bardzotrującecoś" wylądowało w koszu. :-?

Kasiu, jeśli życzysz sobie wspomnień, to mogę nabyć jakiś miejscowy trunek: "Siedemnastka", Cycula", "Byk co zwala z nóg", i parę innych tego typu wynalazków które w składzie mają wodę z rozpuszczonymi różowymi landrynkami, dużo dwutlenku siarki i spirytusu do 17, 20%. Sądzę jednak, że normalne czerwone wytrawne lub półwytrawne wino będzie lepsze. A może wolicie białe?

Tomek, nic z tych rzeczy. Wychowywałam się na winie bułgarskim 8)

Z Olsztyna to może Jerzysio i Jacek.

Przygotuję plan dojazdu samochodem i wyślę Wam na priva. Ale nie dziś bo jestem jakiś rozbity intelektualnie.

A na grzybach się znam, więc się nie obawiaj.

Za jakie grzechy takie plagi egipskie. Toż brakuje tylko szarańczy i ciemności. Jeśli o mnie chodzi prowadzę się cnotliwie. No prawie. Ale na takie plagi nie zasługuję :evil:

Pust' wsiegda budiet sołnce, pust' wsiegda budiet nieba... :D