marcelwindsurfer 11.08.2005 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 dzien dobry wszystkim choc co jakis czas sie pokaze zebyscie o mnie nie zapomnieli .... duuuuzo pracy przed urlopem ... ale jeszcze tylko bez dnia dzisiejszego 3 dni robocze mniam ..... ANESKO: wiatr sie konczy ... polecam sie jako magik od przewidywania wjania bedzie cieplej ale tylko ok 20 stopni zachmurzenie od 80do 100% deszcz raczej malo i przelotny ale moze tylko pozno wieczorkiem albo w nocy wiec pogoda typowo nie letnia i nudna jak flaki z olejem .... ale grzyby sa w lasach w oststnia sobote bylem polapac ryby nic nie zlaplem ale za to w 10 minut koszyczek prawych i kurek znalazlem w najblizszy wekend chyba powtorka z rozrywki i przygotowywanie sprzetu na wakacyjny wyjazd ... oj pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 11.08.2005 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 noooo Marcel jestem pod wrażeniem dzięki twojej przepowiedni juz optymistyczniej patrzę na świat zachmurzenie może sobie być, byle ciepełko i mniejszy wiatr, bo jak wiozę córcie na rowerze to nas zwiewa na pobocze grzybki i owszem, bardzo lubię, tylko jak pisałam powyżej, talentu do zbierania żadnego nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 11.08.2005 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 ANESKO: wiatr sie konczy ... polecam sie jako magik od przewidywania wjania dobra wiadomość i to, że grzybki są, żebym się jeszcze na nich znała Aneska, myślałam, ze kurki to się nie da pomylić ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 11.08.2005 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Aneska, myślałam, ze kurki to się nie da pomylić ... ... a jednak do tej pory teściu anegdotę opowioda, jak to "dumna i blada" powróciłam z grzybobrania z koszem pełnym czegoś....ech szkoda słów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelwindsurfer 11.08.2005 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 odnosnie prognoz zawsze moze byc swieza i tak musze sprawdzac po 5 razy dziennie wiec dzis pytanie dzis odpowiedz a grzybki mniam .... w sobote zbierane a w poniedzialek juz w brzuszkach wiecie jak smakuja mlodziutkie prawdziwki twarde i chrupiace i w sosie smietanowym z kasza jeczmienna .... boze toc to dopiero 9.30 a do obiadu ..... ohoho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 11.08.2005 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 boze toc to dopiero 9.30 a do obiadu ..... ohoho ... no właśnie musiałam pobiec do piekarni i kupić sobie paszteciki z pieczarkami. wiem, że to nie to samo, ale przynajmniej juz nie ssie mnie w żołądku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelwindsurfer 11.08.2005 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 kochani podpowiedzcie czy na dzialce rolnej ... mojej ...pisalem juz o niej wielokrotmnie )) moge postawic altane ... wiate drewniana zadaszona blacha bez zezwolenia ???? boje sie zeby nie zainwestowac i nie przeinwestowac ???? marcel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 11.08.2005 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 niestety nic nie możesz postawić... tzn. cokolwiek postawisz bedzie to samowola budowlana z tego co pamiętam nie masz jeszcze tego gruntu przemianowanego na działkę siedliskową, więc niestety nawet małego gospodarczego budynku nie możesz postawić (jeśli chodzi o zgodność z prawem budowlanym). rozumiem że potrzebujesz schronienia na te weekendy gdy przyjeżdżasz serfować... jakims wyjściem jest wożenie przyczepy kempingowej, ale i do tego nadzór może się przyczepić, jesli ją zostawisz i kółka zdemontujesz (oczywiście jesli akurat będą przejeżdżac i postanowią cię skontrolować) dlatego proponuję żebyś czym prędzej wystąpił do gminy o warunki zabudowy, udał sie do którejś z tych pańć, sympaatycznie się usmiechnął, może cię szybkościowo potraktują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelwindsurfer 11.08.2005 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Anesko jestem w szoku ale to nie bedzie dom tylko wiata tzn. pionowe slupy drewniane, scianki raczej z lekkich takich oslon ogrodowych porosnietych ewentualnie jakims bluszcem, a na dachu drewno i blacha lekka konstrukcja nie do mieszkania ! wiec nawet zeby cos takiego postawic musze miec WZ??? moja zona jest z klewek wiec mieszkac mamy gdzie poniewaz imprezujemy tylko i wylaczne naswiezym powietrzu milo byloby jakbz nam w rayie co na glowe nie padalo myslalem o tym namiocie .... ale to zbyt na chwileczke tam jak troszke wiatr zawieje to zwieje namiot razem z nami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 11.08.2005 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Marceluz punktu widzenia prawa budowlanego NIC nie możesz tam postawić.ale jeśli twoja działeczka jest daleko od głównej trasy, gdzie nadzór budowlany się nie zapuszcza za często, a sąsiad nie będzie wrażliwy na hałaśliwy imprezy i nie doniesienie.... no to wiesz, tak na własną odpowiedzialność postaw sobie jakąś lekką konstrukcję. ale powtarzam - z punktu widzenia prawa budowlanego będzie to samowola. niestey takie są przepisy, więc jesli coś postawisz musisz liczyć się z tym, że w razie przypadkowej kontroli i stwierdzenia samowoli budowlanej, prędzej czy później otrzymasz nakaz rozbiórki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelwindsurfer 11.08.2005 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 ... strasznie sie zamartwilem a ja juz drewno mam i zwirek do srodka i sie martwie ... zobaczymy jakiego czujnego mam sasiada a imprezki nie sa az taaaak glosne no chyba ze komus gitara i spiew przeszkadza (dziewczyny i wino tez sa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 11.08.2005 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 możesz zapraszać sąsiada na te imprezki szklanicę wina mu dac i gitare do ręki... wtedy bedzie po twojej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelwindsurfer 11.08.2005 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 ale ja juz slyszalem jak on spiewa ... i to calkiem niezle tylko zeciagle jedna piosenke HEJ SOKOLY !!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 11.08.2005 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 a PIERWSZĄ BRYGADĘ????? bo cos czuję że to typ podobny do mojego dawnego sąsiada. w chwilach szczęśliwości, będąc w stanie upojenia "wisienką", "byczą krwią", czy tym podobnym trunkiem, lubił sobie śpiewać (też dobrze mu to wychodziło tylko za głośno to robił) te dwie pieśni, na przemian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelwindsurfer 11.08.2005 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 I BRYGADA ... oj by mogl czaem przemielic cosik innego a ze ja wlasnie spiewnik skladam wiec moze mu na gwiazdke pod drzwi z choinka z mojej wlasnej ziemii zaniose oj sie zdziwie ktoregos ranka jak mi wyjeczy O o poranku a piesn sie po polach rozniesie NA GLOWIE KWIETNY MA WIANEK .... W REKU ZIELONY BADYLEK .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 11.08.2005 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 a ze ja wlasnie spiewnik skladam wiec moze mu na gwiazdke pod drzwi z choinka z mojej wlasnej ziemii zaniose niezły pomysł szczególnie z ta choinką, bo to wiesz rodzina się ucieszy, dzieciaki, zonka nie będzie się czepiać - więc i chłop bedzie szczęśliwszy i po stopach całowac cie będzie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelwindsurfer 11.08.2005 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 mam nadzieje ze sie ucieszy chyba ze predzej sam sobie u mnie na polu choine wytnie o choina ... jak mawial moj dziadek ... a prognozy sie zmieniaja oj jakis wiaterek sie klei wiec moze beda i grzyby i plywanie i poitka i calowanie oj idzie weekend i urlop duzymi krokami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 11.08.2005 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Tomek, śpiewam razem z Tobą . Dobrze, że tego nie słychać dzień dobry ma być lepiej Kasiu, pośpiewamy głośno razem. Chałupa na uboczu, może nikt nas nie usłyszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 11.08.2005 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Dzięki Marcel za informacje o grzybach. Wybiorę się do lasu w ten weekend. Byłem parę razy w lipcu, ale nędza. Garść kurek i kilka maślaków po godzinie. Było bardzo sucho. Nawet pod Wyszkowem stoją tylko z jagodami bez grzybów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelwindsurfer 11.08.2005 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 no to sie moze gdzies w lesie spotkamy .... no i zycze pomyslnych "lowów" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts