tomek1950 11.08.2005 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Dzięki Marcelu, mam nadzieję, że coś więcej znajdę. Twój opis prawdziwków w sosie śmietanowym... mmm. Lubisz gotować?Zapraszam na spotkanie, zobacz wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelwindsurfer 12.08.2005 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 dzien dobry z dzisiejszym ... jeszcze 3 dni robocze a pomiedzy nimi dlugi weekend ... gotowac ??? uwielbiam ... tylko jak zawsze czasu malo ale jak sie zawezme moje ulubione danie makron ze szpinakiem zapiekany w sosie z serem danablu spotkanie ... przeanalizuje .... na razie baaardzo dziekuje za zaproszenie wrzesien jest bardzo fajnym miesiacem (ze wzgeldu na wiatry) wiec wszyscy moi najblizi wiedza ze jestem uchwytny "w przelocie " na wodzie ale jesli zapowiedza flaute poza tym duzo zalezy od ukladow pracowych wracam 5 wrzesnia z urlopu wiec pewnie bedzie o robic ale ... ktoz wie.... nie doczytalem tylko gdziez odbywa sie slynny 'zlot"? poza tym pogoda (wiatrowo) sie zepsula w weekend wiec grzyby ryby pozniej ryby i grzyby i jakies inne sporty extremalne np. gra na gitarze x 4 (predkosc) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 12.08.2005 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 dzień dobry Marcel daj przepis na ten makaron. Lubię serek Danablu. Wszystkim udanego, słonecznego weekendu. Niech wieje tylko w Stawigudzie Na tydzień znikam , wiadomo gdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelwindsurfer 12.08.2005 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 katjaprzepis dla 2 osob (na full) gotujesz makaron rurki srednie - pol paczki grzejesz juz piekarnik na 200 na patelni rozpuszczasz szpinak mrozony (najlepiej FROSTA) on jest zamrozony w ksztalcie takich serduszek z dodatkiem juz smietany - pol paczki wiec na patelni szpinak z 1 sztuka kostki rosolowej oraz 2 wcisnietymi zabkami czosnku (uwielbiamy czosnek) - znajomi wiedza.... jak juz sie rozpusci dodajesz tylko malutka szczypte oli i pieprzu swiezo mielonego po ok 3 minutach od rozpuszczenia dodjesz 3 zabki czosnku wcisnietego i mala cala smietane 18 i ieszasz niech sie chwile na tej patelni popiesci i .... do naczynia zaroodpornego wsypujesz makaron (wczesniej zahartuj go ) na to wylewasz sos ze szpinakiem .. mieszasz i scierasz na gore kawal sera (ewentualnie moze byc lazur blekitny .i do piekarnika az sie stopi ser I PALCE LIZAC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 12.08.2005 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 dzięki mniam mniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 12.08.2005 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Hej! POSZUKUJĘ LUDZI KTÓRZY BUDUJĄ LUB BUDOWALI C-33 Z MURATORA,PRZYMIERZAMSIĘ DO BUDOWY W PRZYSZŁYM ROKU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 12.08.2005 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 makron ze szpinakiem zapiekany w sosie z serem danablu gotuję to dzis na obiadek brzmi bardzo smakowicie dzień dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelwindsurfer 12.08.2005 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Uwaga !!! moje pierwsze spotkanie z potrawa nie bylo przyjemne trzeba sie przyzwyczaic do "egzotyki" dania ale nastepnz ray juy bzl blogi ale teraz na sama mysl dostaje slinotoku .... mniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 12.08.2005 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 makron ze szpinakiem zapiekany w sosie z serem danablu gotuję to dzis na obiadek brzmi bardzo smakowicie dzień dobry Aneska, czy Zuzia lubi szpinak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 12.08.2005 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Aneska, czy Zuzia lubi szpinak? hmmmm.... nie wiem, jeszcze nigdy go nie jadła ba!! ja jeszcze w zyciu nie jadłam szpinaku, wiem tylko, ze liście z wyglądu są podobne do szczawiu... a poniewaz lubie róznego rodzaju zapiekanki, to wypróbuję ten przepis. no i jak znam moje dziecko to każe sobie wyciągać sam makaron i ewentualnie zdzierać ser, chociaz kto wie.... zuza lubi rózne wynalazki dlatego napisałam że "brzmi smakowicie" i mam nadzieje tylko, że nie będzie podobne w smaku do "pesto".... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelwindsurfer 12.08.2005 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 ... ))) uwielbiam pesto ale nijak ma sie szpinak do pesto (wyglada srednio i pachnie nieciekawie) czekam na wasze opinie i wyniki prob szpiankowo kulinarnyk ale nam sie tu zielono zrobilo przez ten szpinak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 12.08.2005 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 ja wypróbuję przepis po powrocie, bo w chałupie nie mam piecyka . Aneska, jak Ty się uchowałaś bez szpinaku. Dzieci za nim nie przepadają, chyba źle im się kojarzy. Do szpinaku, jak i do kilku innych potraw trzeba po prostu dojrzeć pesto też lubię niestety, za dużo rzeczy lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 12.08.2005 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Aneska, jak Ty się uchowałaś bez szpinaku. no własnie.... kiedys nawet, dzieckiem jeszcze będąc, złościłam sie na rodziców, że szpinaku nam nie podają i że ja nie wiem jak bardzo on jest wstrętny, bo jak koleżanki narzekały na nieszczęsny los dziecka, które godzinami musi kwitnąć nad tależem szpinaku, to ja byłam wyłączana z tych dyskusji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 12.08.2005 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 ... a co do pesto chyba musiałam je źle przyrządzić, bo naprawde paskudne było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 14.08.2005 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 Witam! W końcu słońce wyjrzało zza chmur, ale za cieplo nie jest, na lato chyba nie ma co już liczyć, mnie osobiście to nie przeszkadza bo uwielbiam jesień, i mam nadzieję że nie będzie padać - gdyż na to też mam nadzieję zacznie się budowa naszego domku Umowa podpisana, projekt się robi, parę rzeczy jeszcze do załatwienia, parę o dziwo załatwionych, a ja żeby nie myśleć ciągle o instalacjach i przyłączach zaczęłam projektować ogród Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 15.08.2005 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2005 Dzień Dobry!Cudownie mieć wolny poniedziałek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 15.08.2005 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2005 ... szkoda tylko, że już się kończy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 16.08.2005 00:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Już się skończył. Rano do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelwindsurfer 16.08.2005 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 dzień dobry .... brrrrr nieciekawy ten weekendzaczynam odczuwac ogromny glod braku wiatru ale jeszcze dzis i jutro i tam gdzie jade nawpewno go nie zabraknie ... poza tym jak szpinaki i inne makarony .... ANESKA ; z tego co sie dowiedzialem oraz nawet przypadkowo mowili o tym dzis w radio - zmienily sie przepisy ina altany i pomieszczenia gospodarcze do 25 mkwnie trzeba miec zezwolenia czy jeszcze sie komus obilo cos taiego o uszy ??? gdyby t byla prawda ... nie martwilbym sie (i tak bym sie nie martwil ) ........... no i grzybobranie sie udalo w sobote cale wiadro i siatka i znalazlem bardzo zadko wystepujacego borowika ceglastoporowego jednym cieciem zapelnilem caluskie wiadro a reszte borowikami szlachetnymi mniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 16.08.2005 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 ANESKA ; z tego co sie dowiedzialem oraz nawet przypadkowo mowili o tym dzis w radio - zmienily sie przepisy i na altany i pomieszczenia gospodarcze do 25 mkw nie trzeba miec zezwolenia ... niestety w tym punkcie nic sie nie zmieniło cytuje art. 29 ust. 1 pkt. 2: "pozwolenia na budowe nie wymaga budowa: wolno stojących budynków gospodarczych, wiat i altan o powierzcni zabudowy do 10 m kw. przy czym łączna liczba tych obiektow nie moze przekraczać jeden na każde 500 m kw. powierzchni działki, a powierzchnia działki nie może byc mniejsza niz 500 m kw." i dalej za art. 30 ust. 1 pkt. 1: "Zgłoszenia właściwemu organowi wymaga budowa o ktorej mowa w art. 29 ust. 1 pkt. 1-3, ..... itd." a ponieważ zgłoszenie jest formą pozwolenia na budowę, tylko nie wymaga tak rozbudowanej papierologii, więc w nomenklaturze używa się słowa zezwolenie być może usłyszałeś o altanach, na które nie jest potrzebne ani pozwolenie na budowę ani zgłoszenie, ale to dotyczy tylko altan na pracowniczych ogródkach działkowych Marcelu, poza tym ty masz działke rolną, więc ciebie dotyczyłby art. 29 ust. 1 pkt. 1 i art. 30 ust. 1 pkt. 1. Oczywiście prawa budowlanego. Spróbuj zdobyc gdzieś najnowsza ustawę i przestudiować sobie te artykuły. Sam zobaczysz, że tak naprawdę niewiele jest rzeczy, które możesz wybudować na własnej działce bez informowania o tym właściwych urzędów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.