Jerzysio 07.01.2005 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2005 ... i co pewnie kurki w śmietanie !? I będziesz wnukom opowiadał, że w styczniu grzyby zbierałeś A oni Ci nie uwierzą ... Pozdro J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 08.01.2005 00:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2005 Jerzysiu, nie w styczniu, tylko w GRUDNIU ubiegłego roku. (2004) Daję Ci słowo honoru. Sam własnym oczom starego grzybiarza nie wierzyłem. Kurki, opieńki, nie mówiąc o różnych "psiakach". Sam jestem przrzerażony taką pogodą. To wszystko miało miejsce 23 km na wschód od Giżycka nad jeżiorem Wydmińskim. Jeśli nie wierzysz, jestem gotów pokazać Ci miejsca gdzie znalazłem grzyby. A wnukom chyba będę opowiadał, mam już trójkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 08.01.2005 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2005 Tomek ... ale ja naprawdę Ci WIERZĘ ! PozdrawiamJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 08.01.2005 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2005 Mnie samemu też w to trudno było uwierzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 09.01.2005 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2005 A czy były smaczne ?J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 10.01.2005 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Tomek coś dlugo nie odpowiada... mam nadzieję, że byly nie tylko smaczne ale również jadalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greku 13.01.2005 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2005 tomek brak sniegu!!! i to na Warmii? wyprowadzam się na Grenlandię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 16.01.2005 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2005 jestem, jestem żywy. Kurki w jajecznicy były swietne. Ale komputer mi nawala. W tym tygodniu nie byłem na Mazurach, ale wiem, że snie na Grenlandii jest. Pozdrawiam Cię Greku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 16.01.2005 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2005 I pozostałych KRZYŻAKÓW też. Wasz Komtur Warszawski (samozwańczy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 17.01.2005 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 witam w mroxny poniedziałkowy ranek. Dzis wreszcie troche zimy, choż bez śniegu . Ale za to przypomniałam sobie jak fajnie jest rano odskrobywać samochód Z nadzieją, że jednak spadnie śnieg - wszystkich pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 17.01.2005 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 I ja z Warszawy pozdrawiam wszystkich. Słońce, spokój, cisza i forum Tomek, czy Ty w swojej chałupie masz może wewnątrz gliniane tynki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 17.01.2005 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 I ja z Warszawy pozdrawiam wszystkich. Słońce, spokój, cisza i forum Tomek, czy Ty w swojej chałupie masz może wewnątrz gliniane tynki? Nie. Mam jak w oryginale mineralne, choć duża część chałupy zbudowana jest z ubitej gliny (ściany zewnętrzne) a działowe wszystkie z suszonych, niewypalonych cegieł. W trakcie budowy, by tynk się trzymał wciskano w mokrą, miękką jeszcze glinę kawałki cegieł lub pokruszone dachówki. Ja po skuciu tynków zaimpregnowałem glinę gruntem i na to dopiero tynk. Trzyma się A ta chałupa gliniana z lutowego Muratora baaaardzo mi się podoba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 17.01.2005 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 W Ładnym Domu też glina . Żeby było śmieszniej w ostatnią sobotę /jeszcze przed kupnem tych budowlanych periodyków/ oglądałam budowaną m-dzy Olsztynem i Pasymiem chałupę z siana i gliny. Jakiś spisek miłośników alternatywnego budownictwa Interesowały mnie gliniane tynki wewnętrzne. Moją chałupę drewnianą muszę ocieplić i to od środka /stawiam na celulozę/ więc, żeby przełamać miejscami przytłaczające drewno, a zarazem uniknąć płyt g-k, myślę o tynkach glinianych na matach trzcinowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 19.01.2005 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 ... a jak tam na jeziorami, zimnoooooooooo ? Pozdro J Wiadomo glina ekologiczna jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 19.01.2005 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 zimno zimnoooooo, ale zapowiadają snieg w piątek to może też bedzie biało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 19.01.2005 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 ... no to wreszcie kulig będzie i ognisko ... i kiełbaski J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 19.01.2005 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 o rany! rozbudziłeś moje marzenia. las mam za płotem, sanki są i nawet jeśli machiną do ciągania sanek miałby być mój mąż, to już nie mogę się doczekać! a skąd ten smutek na twojej twarzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 19.01.2005 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 .... no że ten kulig ..... a człowiek nie może się wyrwać ..... chociaż jakby tak ....... J I bigosik ... i kieliszeczek .... i skrzypiacy śnieg pod butami..... ech..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 19.01.2005 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 większość warunków jest proste do spełnienia, najtrudniejszy to oczywiście ten ..... skrzypiący snieg pod butami w każdym razie, będę pamiętać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 19.01.2005 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 Miłej sanny ! J I lepiej poszukać konia zamiast mężęm ciągać, chłop może się jeszcze przydać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts