Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może grupa olsztyńska

irebur

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• tomek1950

1910

• katja

1890

• aneska

1258

• Jerzysio

640

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jestem Anesko, faktycznie pustawo w naszej grupie. :(

Sezon budowlany. U mnie niestety z braku "czasu" cisza. Trochę pogrzebałem przy instalacji elektrycznej, ułożyłem dechy na górze z synem, kilkanaście kafelków i uporzątnęliśmy chlewik. Będzie tam mój warsztacik bo "blondynki" na grila nie zamiarzam chować.

"Blondynkami" znajomy rolnik nazywał pieszczotliwie chodowane świnki.

...a jeśli chodzi o "blondyny" to moja lepsza połowa ma tego ze 250 sztuk z całego świata :roll:

... i dodam, że nie chodzi o popularne "świnki - skarbonki", co w zbieractwie jest nader trudną sprawą :(

...i pozdrawiam ciepło grupę, bo ostatnio nader rzadko tu zaglądam i mam niejakie wyrzuty :oops: sumienia

J

A miej Jerzysiu. Odpokutujesz za grzechy swoje względem grupy :wink: :D

ANESKA ; z tego co sie dowiedzialem oraz nawet przypadkowo mowili o tym dzis w radio - zmienily sie przepisy i

na altany i pomieszczenia gospodarcze do 25 mkw

nie trzeba miec zezwolenia

Marcel wracam do tematu

tę ustawę o zmianach w Prawie budowlanym, prezydent podpisał dopiero 17 sierpnia tego roku, a wchodzi w życie od 1 stycznia 2006 roku.

i rzeczywiście, bedzie tam zmiana, że można dudynki gospodarcze do 25 m kw. budować bez pozwolenia na budowę, ale i tak konieczne będzie zgłoszenie do właściwego urzędu.

sporą publikację na ten temat zamieściła Rzepa z 8 sierpnia, wydanie 181/184

pozdrawiam

a

No! porządny z Ciebie gość. Tym razem za złożenie samokrytyki masz odpuszczone :wink: :D

Gratulacje Aneska :D

Też jestem początkującym grzybiarzem, bardzo ostrożnym. Na działce oprócz maślaków i koźlaków mam olszówki /sąsiada spytałam jak się to to zwie/. Z dzieciństwa pamiętam, że kiedyś się go jadło :roll:, teraz uważany za trujący. Krowiak podwinięty inaczej, fuj

http://www.grzyby.pl/foto/98/980719-2.jpg