Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może grupa olsztyńska

irebur

Recommended Posts

Gratulacje Anesko.

Katju, faktycznie kiedyś olszówki się jadło. Gotowane były 3 razy i marynowane były smaczne. Jadłem, żyję a teraz nie zbieram.

• Odpowiedzi 8,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• tomek1950

1910

• katja

1890

• aneska

1258

• Jerzysio

640

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzień Dobry!

Do polowy września może padać, ale potem zamawiam słońce, gdyż mam nadzieję że wkońcu ruszy nasza budowa, projekt będzie lada dzień i możemy składać wszystko o pozwolenie na budowę, nie dopuszczam mysli że cos może się nie udać, na początku naszej przygody z domem uważałam, że budowa zacznie się w październiku i na święta się wprowadzimy, teraz życie weryfikuje nieco nasze plany

Gratulacje Aneska :D

Też jestem początkującym grzybiarzem, bardzo ostrożnym. Na działce oprócz maślaków i koźlaków mam olszówki /sąsiada spytałam jak się to to zwie/. Z dzieciństwa pamiętam, że kiedyś się go jadło :roll:, teraz uważany za trujący. Krowiak podwinięty inaczej, fuj

http://www.grzyby.pl/foto/98/980719-2.jpg

Jak pamiętam dawną lekturę na temat grzybów to "jadalność" olszówek zależna była od lasu (tu chyba głównie od podłoża), w którym rosły, więc mogły być jadalne jak i niejadalne, stąd dla bezpieczeństwa zmieniając wodę wielokrotnie je gotowano.

Drodzy Członkowie naszej wspaniałej Mazursko-Warmińskiej grupy, Tak jak pisałem spotkanie odbedzie się w moim kasztelu, na które wszystkich serdecznie zapraszam, ale muszę z przyczyn niezależnych zorganizować spotkanie o tydzień wcześniej, czyli w dniach 16, 17 18 września. Przyjazd uczestników w piątek wieczorem lub w sobotę rano. Ja mam nadzieję dotrzeć w piątek wczesnym popołudniem. Mam nadzieję, że ta zmiana nie pokrzyżuje nikomu planów rodzinnych.

Proszę o odzew

Tomek

... ale muszę z przyczyn niezależnych zorganizować spotkanie o tydzień wcześniej, czyli w dniach 16, 17 18 września. Przyjazd uczestników w piątek wieczorem lub w sobotę rano. Ja mam nadzieję dotrzeć w piątek wczesnym popołudniem. Mam nadzieję, że ta zmiana nie pokrzyżuje nikomu planów rodzinnych.

ok.

dziś przeprowadzę konfrontację z moją brzydszą połową :D :D

... nie powinien robić problemu :wink:

Tomek, nam pasuje :D . Dzięki za zaproszenie i inicjatywę.

dzień dobry

... po porannych mgłach wyszło słońce, deszczu u mnie nie było, choć w innych częściach Warszawy padało

U mnie lało wczoraj po południu. Byłem na Ochocie, a tam susza :o

Anesko, Katju, cieszę się bardzo, że przyjedziecie. Jerzysio, a Ty co? chcesz odprawić jednak pokutę? :wink:

Katerina, zgłaszasz się?

Kto jeszcze?