tomek1950 23.08.2005 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Gratulacje Anesko. Katju, faktycznie kiedyś olszówki się jadło. Gotowane były 3 razy i marynowane były smaczne. Jadłem, żyję a teraz nie zbieram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 24.08.2005 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 dzień dobry, ...pochmurno, niżowo ale popadać by mogło, szczególnie na działeczce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 24.08.2005 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 dzień dobry ... a u nas słoneczko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 24.08.2005 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 ... tak myślałam, czyli nici z deszczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 24.08.2005 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 ...oj dobrze by było żeby popadało, bo sie do grzybów zapaliłam, a za sucho jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 24.08.2005 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 napaleni na grzyby zaklinamy deszcz http://www.tnpolonia.com/foto4/deszczyk1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 24.08.2005 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Dzień Dobry!Do polowy września może padać, ale potem zamawiam słońce, gdyż mam nadzieję że wkońcu ruszy nasza budowa, projekt będzie lada dzień i możemy składać wszystko o pozwolenie na budowę, nie dopuszczam mysli że cos może się nie udać, na początku naszej przygody z domem uważałam, że budowa zacznie się w październiku i na święta się wprowadzimy, teraz życie weryfikuje nieco nasze plany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 24.08.2005 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Katarina, życzę Ci, żebyś szybko uporała się z papierkologią, jak dobrze pójdzie, to zaczniecie w październiku, a może wcześniej Po otrzymaniu pozwolenia trzeba jeszcze odczekać chyba 7 dni, nie pamiętam, żeby wbić pierwszą łopatę. Co planujecie zrobić w tym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 24.08.2005 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 parter ma być do zamieszkania czyli kuchnia i łazienka i oczywiście wszędzie podłogi a poddasze będziemy powolutku robić jak będą jakieś fundusze, ale musze sie pochwalić że mamy kotka - wzięliśmy bidulę ze schroniska, ma na imię Gizmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JAAS 24.08.2005 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Gratulacje Aneska Też jestem początkującym grzybiarzem, bardzo ostrożnym. Na działce oprócz maślaków i koźlaków mam olszówki /sąsiada spytałam jak się to to zwie/. Z dzieciństwa pamiętam, że kiedyś się go jadło , teraz uważany za trujący. Krowiak podwinięty inaczej, fuj http://www.grzyby.pl/foto/98/980719-2.jpg Jak pamiętam dawną lekturę na temat grzybów to "jadalność" olszówek zależna była od lasu (tu chyba głównie od podłoża), w którym rosły, więc mogły być jadalne jak i niejadalne, stąd dla bezpieczeństwa zmieniając wodę wielokrotnie je gotowano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 24.08.2005 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Drodzy Członkowie naszej wspaniałej Mazursko-Warmińskiej grupy, Tak jak pisałem spotkanie odbedzie się w moim kasztelu, na które wszystkich serdecznie zapraszam, ale muszę z przyczyn niezależnych zorganizować spotkanie o tydzień wcześniej, czyli w dniach 16, 17 18 września. Przyjazd uczestników w piątek wieczorem lub w sobotę rano. Ja mam nadzieję dotrzeć w piątek wczesnym popołudniem. Mam nadzieję, że ta zmiana nie pokrzyżuje nikomu planów rodzinnych.Proszę o odzewTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 25.08.2005 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 ... ale muszę z przyczyn niezależnych zorganizować spotkanie o tydzień wcześniej, czyli w dniach 16, 17 18 września. Przyjazd uczestników w piątek wieczorem lub w sobotę rano. Ja mam nadzieję dotrzeć w piątek wczesnym popołudniem. Mam nadzieję, że ta zmiana nie pokrzyżuje nikomu planów rodzinnych. ok. dziś przeprowadzę konfrontację z moją brzydszą połową ... nie powinien robić problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 25.08.2005 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Tomek, nam pasuje . Dzięki za zaproszenie i inicjatywę. dzień dobry ... po porannych mgłach wyszło słońce, deszczu u mnie nie było, choć w innych częściach Warszawy padało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 25.08.2005 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 dzień dobry ... u nas tez pięknie, aż żal w pracy siedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 25.08.2005 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Tomek, nam pasuje . Dzięki za zaproszenie i inicjatywę. dzień dobry ... po porannych mgłach wyszło słońce, deszczu u mnie nie było, choć w innych częściach Warszawy padało U mnie lało wczoraj po południu. Byłem na Ochocie, a tam susza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 25.08.2005 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Anesko, Katju, cieszę się bardzo, że przyjedziecie. Jerzysio, a Ty co? chcesz odprawić jednak pokutę? Katerina, zgłaszasz się? Kto jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JAAS 25.08.2005 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Anesko, Katju, cieszę się bardzo, że przyjedziecie. Jerzysio, a Ty co? chcesz odprawić jednak pokutę? Katerina, zgłaszasz się? Kto jeszcze? Może i ja dam radę, choć na weekend wolałbym jechać w drugą stronę (czyli do domu do Olsztyna). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 25.08.2005 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 JAAS, cieszę się ogromnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarina Ols 25.08.2005 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Tomku dzięki za zaproszenie, jakby co poproszę o instrukcję, gdybym nie mogła przyjechać, to życzę wszystkim udanej zabawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 25.08.2005 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Fajnie byłoby się z Wami wszystkimi spotkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts