Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A może grupa olsztyńska

irebur

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• tomek1950

1910

• katja

1890

• aneska

1258

• Jerzysio

640

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

witajcie grupa olsztynska . dostalem na priva. wiadomosc od aleksandryty (dziekuje ) o waszej grupie . fakt , ze budoje sie na wzgorzach elblaskich ale przecierz to juz warmia .jestem nowym forumowiczem chociaz muratora czytam dzieki mojemu najukochanszemu serduszkowi juz od 3-ech lat . jestem z gdanska od 29 lat mieszkam w berlinie , a serce juz od mlodych lat oddalem dla warmi , ktora zawsze widzilem spedzajac cale dziecinstwo i wiek mlodzienczy na mierzeji wislanej . pozdrawiam .

:D :D

witaj Sławku

grupa czuwa :D

no . dziekuje . ale . ale . zobaczylem te polskie l z kreska . i wiem ze jak bede w elblagu za trzy dni to kupie tam klawiture , zeby poprawnie pisac . ale co do pruskiego muru : kocham ten mur , w takim sie wychowalem i w takim sie zakochalem . szukalismy dlugo i znalezlismy to miejsce na ziemi . byl ugor , marzenia sa juz w czesci zrealizowane , reszta musi byc zrealizowana . tylko czy zycia starczy :-?

co dalem zrobic : patrzcie pod :

http://pslawomir.photosite.com/

My PhotoSite -- created with PhotoSite

Sławek, pisałeś, ze będziesz miał starą cegłę pruską na elewacji.

Ja mam komin z takiej cegły, ale bez wieńca pod dachem , myślisz, że to duży błąd?

nie wiem kochanienka . zalezy jaki jest ten komin nad dachem . czy komin jest z tej cegly murowany , czy tez tylko zewnetrzna elewacja , tak jak to ja akurat chce zrobic . z cegla cienko . ale tylko dlatego , ze za malo czasu spedzam na warmi . dachowki mam juz ok . 6.000 ale cholera jeszcze dlugo nie starczy . tego cudownego materialu jest dosc . tylko na codzien niestety mnie tam nie ma . bo z doskoku raz na trzy tygodnie , wiesz . ! nic nie zalatwisz . :cry:

...dachowki mam juz ok . 6.000 ale cholera jeszcze dlugo nie starczy . tego cudownego materialu jest dosc . tylko na codzien niestety mnie tam nie ma . bo z doskoku raz na trzy tygodnie , wiesz . ! nic nie zalatwisz .

jak rozumiem, będziesz do pokrycia dachu używał starej, porozbiórkowej dachówki?

bo jesli tak, to popieram ten pomysł. choć bardzo trudno jest zdobyć wystarczającą ilość naprawdę jednakowego materiału.

aaaaa obejrzałam zdjęcia. super.

... czy w twojej okolicy mieszkają wilki :o :wink: :D ?