aneska 07.09.2005 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 no chyba że komuś piwko przynieść... http://www.tomala.1x.com.pl/gify/gify/rzeczy/jedzenie/24.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 07.09.2005 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 Bąbelki wypiłam I piwko też Jeszcze to dla Ciebie Gratulacje 600 http://www.polmos.torun.pl/gfx/drink.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 07.09.2005 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 ... aa o szo chozi??? chyba troszkie pomięszałam.... szejset??uups... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 07.09.2005 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 ... no po takiej dawce, to normalne ale chociaż nie uschniesz, tyle płynów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 07.09.2005 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 ... tylko co o mnie pomyśli pan, który monitoruje wejścia do toalet w naszym urzędzie?? bo ja biegam i biegam w to "ustronne" miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 07.09.2005 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 monitoruje? ... do toalet ... i jeszcze wyłapuje palaczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 07.09.2005 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 dzień dobry nie uschłam na szczęście, a to dzięki winogronkom, ktorymi własnie sie "szprycuję" Maksiu, a jak z tobą? jesli mam byc szczery to nie za ciekawie.. zaczynają się "schody" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 07.09.2005 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 Witajcie wszyscy, coś co chwila w pracy pada mi internet. A co JA mam przywieźć na spotkanie? Poradźcie coś! Tomku spytaj się żony, co by chciała z jedzonka?Może sałatkę jarzynową zrobię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelwindsurfer 07.09.2005 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 slawomir potecki : podoba mi sie pomysl z dachowkami a to wlasnie dlatego ze bede mial chyba materialu (dachoweczka jak laleczka) na caly dom juz bylem ogladalem... w cudownym stanie stara ciezka nieodbarwiona i jeszcze wciaz na dachu lezaca dachowka . - powierzchniowo wydae sie ze materialu jest straaaaasznie duzo .... ale musze zrobi szybkie obliczenia bo pozniej sztukowac byloby klopotliwe albo niechby zabrklo mi 50 sztuk zastanawiam sie tylko jak ja lezakowac zeby sie jej nic nie stalo bo do rozpoczecia budowy jeszcze troche czasu .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 07.09.2005 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 marcel właśnie otrzymałam pierwszy kurs zdejmowania i zakładania starych dachówek poniemieckich, przy okazji oglądania siedliska, które zamierzam kupić, dom i obora w tym siedlisku pokryte są właśnie starymi (pięęęęęęęęęęknymi) dachówkami. 1. nie każdą dachówkę, którą zdejmiesz z jednego doachu da się założyć na innym dachu, gdyż te dachówki leżąc kilkadziesiąt lat na dachu uległy odkształceniu zgodnie z kształtem dachu na którym leżą, 2. jeśli już zdejmujesz musisz je zdejmować rzędami i po kolei oznaczać i na nowym dachu mają być zakładane na tym samym miejscu, w którym były poprzednio, i to nie daje gwarancji, że dają się złożyć (to tak samo, jak przeniesienie starego domu z bali na nowe miejsce), 3. jest blisko kilkanaście kształtów dachówek niemieckich na Mazurach, więc jak chcesz kupić dachówkę na swój dach, to musisz znać powierzchnię swojego dachu i kupić starą dachówkę o tym samym kształcie i z dachu o zbliżonej powierzchni. 4. gdzie będziesz składować dachówkę kupioną wcześniej? bo jak na działce, to Ci natychmiast ukradną, 5. na Mazurach handlem takimi dachówkami parają się jakieś firmy, albo kupujesz od mieszkańca wsi prosto z jego dachu 6. obecna właścielka mojego przyszłego siedliska bardzo długo szukała do swojego dachu kilku dachówek, jak jej zaczął dach przeciekać, bo te dachówku mają jakiś niepowtarzalny kształt, 7. taki dach musi położyć miejscowy dekarz znający się na takich dachówkach i moim zdaniem na pełnym deskowaniu z papą. Niestety te dachówki nie są najwyższego lotu, jeśli chodzi o przesiąkliwość. Bądź co bądź mają kilkadziesiąt lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 07.09.2005 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 Aleksandryta, dokładnie tak jest z tymi dachówkami. teraz już jestem mądra i to wszystko wiem. ale jak dwa lata temu nadzorowołam remont i wymianę pokrycia dachowego to dopiero sie tych rzeczy dowiadywałam jazdę miałam nieprzeciętną. szczególnie ze znalezieniem identycznej dachówki. bo jedna "eswówka" drugiej "esówce" nierówna. w efekcie na południowej stronie dachu jest trochę inna niż na północnej. ale kto to zauważy.... . w każdym razie to co opisałaś to elementarz dla tych którzy chcą połozyc na dachu starą dachówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 07.09.2005 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 monitoruje? ... do toalet ... i jeszcze wyłapuje palaczy? dokładnie tak... pani dyrektor administracji posadziła przed monitorem miłego pana, a ten ma za zadanie liczyc kto ile razy był w kiblu, że tak powiem. liczba powyżej 4 razy w ciągu dnia jest podejrzana i na takiego delikwenta, wspomniana juz wcześniej pani dyrektor, czycha pod toaletą i za pomocą organu węchowego sprawdza co delikwent zawinił. jeśli palił to zaraz skrobie mały donosik do przełożonego. fajnie tu mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelwindsurfer 07.09.2005 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 Aleksandryto : mnie zmartwilas baaardzo mocno zastanawiam sie czy nie bedzie to skorka za wyprawke ???? ale nic tam poprobuje .. . zobaczymy jakie bede mial pytania jak mi juz ja zwioza.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 07.09.2005 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 aneska, czy w Polsce da się kupić dachówki ceramiczne lub betonowe o kształcie identycznym lub zbliżonym do dachówek poniemieckich? Jak byłam na Mazurach, to zauważyłam, że największe wzięcie mają dachówki Robena i to chyba esówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneska 07.09.2005 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 aneska, czy w Polsce da się kupić dachówki ceramiczne lub betonowe o kształcie identycznym lub zbliżonym do dachówek poniemieckich? Jak byłam na Mazurach, to zauważyłam, że największe wzięcie mają dachówki Robena i to chyba esówki. masz rację. to co oglądalam jakiś czas temu to zdaje się były esówki Robena. nawet miałam chrapkę na takie cieniowane, ceglasto-zielonkawe, sztucznie postarzane. ale ta cena....załamałam się. zresztą, te nowe dachowki są zbyt identyczne. wszystkie rowniósieńkie, jednakowy odcień... dokładnie firm ci nie podam. ostatnio trochę wypadłam z obiegu z nazwami producentów. za dużo tego. a z innej beczki. jestem za sałatką jarzynową (uwielbiam). jesli możesz to zrób. Marcel pewnie że się opłaca. ja zrobiłam to tak. dałam ogłoszenie do gazety, że kupię starą dachówkę. miałam bardzo dużo odpowiedzi. pare miejsc sprawdziłam i w ciągu dwóch dni pod domem leżały dachówki po (o ile dobrze pamietam) 35 groszy za sztukę. a nie jak noowe po np. 2 złote i więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcelwindsurfer 07.09.2005 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 ...... aneska .... ty to bardzo pozytywny duszek tu na grupie jestes..... podpowiedzcie kochani : kiedy zaorac pole i zabronowac i najlepiej zasaic jakas taka trawe ... moze byc pastwiskowa .... na jesieni czy na wiosne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 07.09.2005 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 ...... aneska .... ty to bardzo pozytywny duszek tu na grupie jestes..... to prawda http://www.sp1.czersk.pl/sp1/sp1/dzialal/sport/zdrowie/duszek-tr.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 07.09.2005 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 ... a sałatkę też lubię bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 07.09.2005 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 No to robię sałatkę ! Aha i ja też chcę mieć starą dachówkę na dachu Widziałam w Mikołajkach oczyszczone i położone na nowych domach Pięęęęęęękne były! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 07.09.2005 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 Czy u was też forum od czasu do czasu nie działa? Bo coś z bazą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts