daro21_byd 24.09.2006 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2006 Witam. nie wiem czy tu uzyskam pomoc ale może spróbuję mianowicie mam w powierzchni wanny poważne ubytki, jest wyżarta czy coś, nie wiem doopeiro co się wprowadzam tzn wynajmuję. To jest wanna żeliwna, w jednym miejscu jest nawet wyżarta ta powłoka aż do żeliwa. Mam w związku z tym pytanie, czy istnieje jakiś preparat do wypełnienia takich ubytków ? gdzie mozna go kupić i ile kosztuje? Bardzo dziękuję za odpwoedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppp.j 24.09.2006 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2006 Popytaj w sklepach z towarami sanitarnymi. Jest kilka preparatów (lakierów) do tego typu reperacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alec 24.09.2006 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2006 Widziałem coś takiego - nazywa się chyba "emalia w płynie". Lekko watpie w skuteczność, a zwłaszcza w trwałość takiego uzupełnienia, ale nie zaszkodzi spróbować. W sumie to tylko wynajmujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 25.09.2006 05:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 hmmmm oczywiście są jakieś farby do "renowacji" wanien w łazience.... tyle że nie będzie to trwałe / wbrew zapewnieniom sprzedawców czy osobników trudniących się "renowacją" a wanna po tej operacji - wszelkie prace przy renowacji żeliwnej wanny - wymagają - na początek zmatowienia jej powierzchni np papierem ściernym - i po pomalowaniu jak z niej ta farba częściowo odlezie to będzie jeszcze gorzej wyglądać niż przed "renowacją" i nadawać się będzie do przetopu w hucie... oczywiście wannę od nowa pokryją odpowiednią emalią w fabryce gdzie je produkują ale sens ekonomiczny ma to podejrzewam np w przypadku starej "zabytkowej - ozdobnej" wanny - tak z sufitu koszt transportu i emaliowania będzie porównywalny z ceną nowej żeliwej wanny.... nową blaszaną wannę kupisz za 150 złotych nową żeliwną ok 2000 złotych w górę są jeszcze plastikowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karlosu 09.07.2012 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 Ja polecam wszystkim w takich przypadkach wannę w wannie nową wannę akrylową do starej wanny, jeśli emalia już jest zdarta to tym bardziej domowe sposoby ratowania takiej wanny mogą nie pomóc a w tej metodzie stara wanna będzie jedynie stelażem dla nowej wanny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts