Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

problem z ubytkiem w wannie

daro21_byd

Recommended Posts

Witam.

nie wiem czy tu uzyskam pomoc ale może spróbuję ;)

mianowicie mam w powierzchni wanny poważne ubytki, jest wyżarta czy coś, nie wiem doopeiro co się wprowadzam tzn wynajmuję. To jest wanna żeliwna, w jednym miejscu jest nawet wyżarta ta powłoka aż do żeliwa. Mam w związku z tym pytanie, czy istnieje jakiś preparat do wypełnienia takich ubytków ? gdzie mozna go kupić i ile kosztuje?

Bardzo dziękuję za odpwoedź!

hmmmm

oczywiście są jakieś farby do "renowacji" wanien w łazience....

tyle że nie będzie to trwałe / wbrew zapewnieniom sprzedawców czy

osobników trudniących się "renowacją"

a wanna po tej operacji - wszelkie prace przy renowacji żeliwnej wanny - wymagają - na początek zmatowienia jej powierzchni np papierem ściernym - i po pomalowaniu

jak z niej ta farba częściowo odlezie

to będzie jeszcze gorzej wyglądać niż przed "renowacją" i nadawać się będzie do przetopu w hucie...

oczywiście wannę od nowa pokryją odpowiednią emalią w fabryce gdzie je produkują ale sens ekonomiczny ma to podejrzewam np w przypadku starej "zabytkowej - ozdobnej" wanny - tak z sufitu koszt transportu i emaliowania będzie porównywalny z ceną nowej żeliwej wanny....

nową blaszaną wannę kupisz za 150 złotych

nową żeliwną ok 2000 złotych w górę

są jeszcze plastikowe...

• 5 years później...