Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sypialnia od strony ulicy i okna w kształcie trójkąta

Capricorn

Recommended Posts

No własnie...

Budujemy taki oto dom:

http://www.lipinscy.pl/project.xml?id=55682&page=1

i mam następujący problem z oknami na poddaszu: w pomieszczeniu nad wejściem ostatecznie będzie sypialnia (w momencie wyboru projektu był to koncepcyjnie hall, więc wtedy nie było problemu). Na dodatek bedzie to sypialnia małżeńska. Okna wychodzą na ulicę. I sa naprawdę spore - dwa trójkąty równoramienne o przyprostokątnej ok. 1,70 m. Problem brzmi: Jak zabezpieczyć sypialnię przed wzrokiem ciekawskich? Konstrukcja lukarny uniemożliwia założenie karniszy w poziomie, więc firany odpadają. Rolety tez (chyba, że znacie jakiś patent, chętnie podpatrzę). Szkło nieprzezroczyste też odpada, bo to jedyne okna w tej sypialni. Żaluzje pionowe? Chętnie posłucham podpowiedzi.

Mam ten sam domek tylko z piwnicą i wierz mi kompletnie nic nie widać przez te okna trójkątne :D zwłaszcza że zabudowa k-g jest wymuszona więźbą i raczej zasłania niż odsłania swiatło okna

jeżeli jednak baaardzo ci przeszkadza to można zrobić jakieś bajerandzkie zasłonki marszczone

Pozdrawiam

na zdjęciu faktycznie tak to wygląda :roll: ja mam wymiar 1,50x1,50 a u ciebie wygląda że są szersze ale niższe za to - niby podobny projekt a chyba ciut inny

ale jak ja kupowałam swój projekt to były tylko 2 wersje z podpiwniczeniem i bez - i ja wprowadzałam zmiany między innymi taras od ogrodu a nie z boku i taras nad garażem - a teraz do wyboru do koloru z tarasem, bez tarasu, z garażem i bez .... :D

No, moje są w projekcie 180 na 180. Ale ponieważ dokonaliśmy pewnych zmian w projekcie, ich rzeczywiste rozmiary poznamy po zwymiarowaniu. A to nastąpi po nałożeniu dachówek.

Mój projekt nie jest nowy (kupiony w 2001 chyba) - gdy ja kupowłam można było wziąć albo mój, albo wersję A, z garażem w bryle budynku.

A w ogóle to teraz nie mam już takiego bałaganu ;D

wow- :D

no nie wiem to może te marszczone firanki własnej roboty :roll:

ewentualnie zapytać producenta rolet czy mogłyby być rolety wyciągane od dołu - coś jak na oknach dachowych - że musisz ciągnąć a nie że same opadają

ja o takich myślałam ale może się jeszcze pomysł przydać jak sąsiedzi się wybudują :wink:

i wtedy na dole masz roletę i ciągniesz zahaczając ją u góry

• 1 year później...