Aluland 25.01.2008 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Witam z racji bliskości i wieloletnich tradycji postawiłem na szkółki w Kijanach pod Lublinem, pracownicy i byli uczniowie miejscowego Zespołu Szkół Rolniczych prowadzą znane i sprawdzone gospodarstwa szkółkarskie.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 25.01.2008 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Na Starych New Dawnach różowe pączki na patykach (liściowe)? ymmmmmmmmmmm..słońce przygrzało..i oby nie zachciało im się teraz wypuszczać liści, bo jak przyjdzie mróz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glilka 25.01.2008 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 mróz? wiosną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 25.01.2008 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Jest dopiero 18.50, a na wysokości 4 metrów, u nas -7C, to oznacza, że w nocy , przy gruncie będzie ok. -10C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 25.01.2008 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Ja bym się na Twoim miejscu wyprowadził, albo co.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 25.01.2008 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Ale Moje Kochanie kocha góry i ani myśli się przeflancować w ciepłe kraje:D Więc zostaje mi marznąć - czasem sobie ulżę i postękam nad smętnym losem w chłodni Albo się ...pogimnastykuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 29.01.2008 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 hanka dostanie teraz po tyłku.... Podpuszczona przez nią, zachęcona tak wspaniałymi opiniami o New Dawn, zamówiłam 4 szt. I co ja teraz z nimi zrobię? A obiecywałam sobie, że róże kupione w zeszłym roku to ostanie róże na razie, do momentu całkowitego doprowadzenia ogrodu do porządku Teraz pójdą do donic, i bedą czekały na zmiłowanie A tak przy okazji - czy one mogą rosnąć prawie całkiem w cieniu? Planuję je posadzić na stronie prawie północnej domu, słońce jest tylko późnym popołudniem do wieczora. Da się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miechmiel 29.01.2008 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Ja też kupiłam teraz róże, ale z opcją odbioru w marcu lub kwietniu, Jak będzie już ciepło. Może to jest rozwiązanie problemu styczniowego zakupu róż. Aby do wiosny. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 29.01.2008 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Ja też kupiłam teraz róże, ale z opcją odbioru w marcu lub kwietniu, Jak będzie już ciepło. Może to jest rozwiązanie problemu styczniowego zakupu róż. Aby do wiosny. Pozdrawiam. ja też zamówiłam przesyłkę później, ale i tak nie sądzę, żeby do tego czasu udało nam się nawieźć ziemi i wszystko zorganizować w ogrodzie. Miałam kupować rośliny dopiero jesienią no nic, poczekają w donicach, nic im się przez sezon nie stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 29.01.2008 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 hanka dostanie teraz po tyłku.... Podpuszczona przez nią, zachęcona tak wspaniałymi opiniami o New Dawn, zamówiłam 4 szt. I co ja teraz z nimi zrobię? A obiecywałam sobie, że róże kupione w zeszłym roku to ostanie róże na razie, do momentu całkowitego doprowadzenia ogrodu do porządku Teraz pójdą do donic, i bedą czekały na zmiłowanie A tak przy okazji - czy one mogą rosnąć prawie całkiem w cieniu? Planuję je posadzić na stronie prawie północnej domu, słońce jest tylko późnym popołudniem do wieczora. Da się? I Ty, Brutusie ...? A co ja mam powiedzieć ? New Dawny w doniczkach i włókninie na dworze, w nieogrzewanej piwnicy reanimowana pienna + cała wanna doniczkowych, a jeszcze głupia zamówiłam rarytasy . I nie wiem już GDZIE mam to posadzić docelowo ?!?!?!? Dominiko, a Ty się nie przejmuj zanadto, bo jak dojdą róze, to sadząc je do donic ( mogąbyc wiadra budowlane z dziurkami zrobionymi wiertarką) i umieszczając w chłodnym pomieszczeniu, przyspieszysz im ukorzenianie, co w efekcie zaowocuje szybszym kwitnięciem ! MOje pożądanie zamienia się w głupotę i cały czas nie mogę się przyzwyczaić, że obecne 120m2 to nie dolnośląski ogród 3500 Mogą rosnąc po północnej stronie, lepiej się tam wybarwią, na ciemniejszy odcień bladego rózu )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 29.01.2008 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Może pod łóżkiem coś tam się jeszcze upcha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 29.01.2008 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Hihihihiii, już zaczęłam sadzić w letniskowym ogrodzie sąsiada. Ale tylko te brzydsze. Całe szczęscie, że człek to sypmatyczny i życzliwy, więc nie muszę kolczastych wnosić do łożnicy, hihihihihihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 29.01.2008 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Dobra, idę zbierać wiadra po okolicznych budowach Ja pod łóżkiem nie upcham, bo spię na materacu na podłodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 29.01.2008 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Tylko pamietaj Dominiś, o deflo...eeee....perforacji denka, by woda nie stagnowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 29.01.2008 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Tylko pamietaj Dominiś, o deflo... To może poproszę męża, co myślisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 29.01.2008 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Da radę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 29.01.2008 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Jak ma dobre wiertło- minimum 10-tkę, to i bez udaru sobie poradzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glilka 30.01.2008 00:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 30.01.2008 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Pokazała się na allegro, najlepsza moim zdaniem encyklopedia o różach. Wznowienie - mała ksiązeczka do kieszeni, na zakupy, z rewelacyjnie opracowanymi informacjami o wysokości, zapachu, ekspozycji, pochodzeniu, kolorze ze zdjęciami. Na stronie po 4-6 odmian. KOmpakt informacji. POLECAM ! ILUSTROWANY PRZEWODNIK RÓŻE; praca zbiorowa, wyd. Muza 2007, stron. 160 ISBN: 83-7079-890-X w sklepie ok. 40 zł, na all - za pół ceny http://s.alejka.pl/i2/p/09/16/968db3cf64e14_0_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 30.01.2008 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Jak ma dobre wiertło- minimum 10-tkę, to i bez udaru sobie poradzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts