Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szukam róż

Evita

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

hanka dostanie teraz po tyłku.... :wink: Podpuszczona przez nią, zachęcona tak wspaniałymi opiniami o New Dawn, zamówiłam 4 szt. :roll: I co ja teraz z nimi zrobię? A obiecywałam sobie, że róże kupione w zeszłym roku to ostanie róże na razie, do momentu całkowitego doprowadzenia ogrodu do porządku :lol: Teraz pójdą do donic, i bedą czekały na zmiłowanie :roll:

A tak przy okazji - czy one mogą rosnąć prawie całkiem w cieniu? Planuję je posadzić na stronie prawie północnej domu, słońce jest tylko późnym popołudniem do wieczora. Da się?

Ja też kupiłam teraz róże, ale z opcją odbioru w marcu lub kwietniu, Jak

będzie już ciepło. Może to jest rozwiązanie problemu styczniowego zakupu róż.

Aby do wiosny. Pozdrawiam. :)

ja też zamówiłam przesyłkę później, ale i tak nie sądzę, żeby do tego czasu udało nam się nawieźć ziemi i wszystko zorganizować w ogrodzie. Miałam kupować rośliny dopiero jesienią :wink: no nic, poczekają w donicach, nic im się przez sezon nie stanie.

hanka dostanie teraz po tyłku.... :wink: Podpuszczona przez nią, zachęcona tak wspaniałymi opiniami o New Dawn, zamówiłam 4 szt. :roll: I co ja teraz z nimi zrobię? A obiecywałam sobie, że róże kupione w zeszłym roku to ostanie róże na razie, do momentu całkowitego doprowadzenia ogrodu do porządku :lol: Teraz pójdą do donic, i bedą czekały na zmiłowanie :roll:

A tak przy okazji - czy one mogą rosnąć prawie całkiem w cieniu? Planuję je posadzić na stronie prawie północnej domu, słońce jest tylko późnym popołudniem do wieczora. Da się?

I Ty, Brutusie ...? :o

A co ja mam powiedzieć ?

New Dawny w doniczkach i włókninie na dworze, w nieogrzewanej piwnicy reanimowana pienna + cała wanna doniczkowych, a jeszcze głupia zamówiłam rarytasy . I nie wiem już GDZIE mam to posadzić docelowo ?!?!?!?

Dominiko, a Ty się nie przejmuj zanadto, bo jak dojdą róze, to sadząc je do donic ( mogąbyc wiadra budowlane z dziurkami zrobionymi wiertarką) i umieszczając w chłodnym pomieszczeniu, przyspieszysz im ukorzenianie, co w efekcie zaowocuje szybszym kwitnięciem ! :D

MOje pożądanie zamienia się w głupotę i cały czas nie mogę się przyzwyczaić, że obecne 120m2 to nie dolnośląski ogród 3500 :-? :lol: :-?

Mogą rosnąc po północnej stronie, lepiej się tam wybarwią, na ciemniejszy odcień bladego rózu :-)))

Pokazała się na allegro, najlepsza moim zdaniem encyklopedia o różach. Wznowienie - mała ksiązeczka do kieszeni, na zakupy, z rewelacyjnie opracowanymi informacjami o wysokości, zapachu, ekspozycji, pochodzeniu, kolorze ze zdjęciami. Na stronie po 4-6 odmian. KOmpakt informacji.

POLECAM !

ILUSTROWANY PRZEWODNIK RÓŻE; praca zbiorowa, wyd. Muza 2007, stron. 160 ISBN: 83-7079-890-X

w sklepie ok. 40 zł, na all - za pół ceny :)

http://s.alejka.pl/i2/p/09/16/968db3cf64e14_0_n.jpg