Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szukam róż

Evita

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gosia na 100% jest w linkach że wysyłają wyłącznie z gołym zabezpieczonym korzeniem ale proszą o mail żeby podać koszty przesyłki.

Jest gdzieś w dostarczaniu, Polska nie jest wymieniona ale piszą że do Europy spokojnie

W zeszłym roku płaciłam z Francji do 1 kg ok 60 zł :-? :evil:

----------------------

znalazłam

http://www.apuldramroses.co.uk/terms.asp#delivery - Delivery

http://www.apuldramroses.co.uk/delivery-costs.asp - Europa, za darmo pow 10 sztuk tylko UK

już sie moczą ..jutro je posadzę ...co do kolorów ...hmmm.....jestem wielce ciekawa :roll:

zastanawia mnie ,że róze są opisane tylko jako róża : czerwona ,łososiowa ,zielono-różowa ....a nie ma tych nazw ze strony allegro :-?

Ewuś, a co Ci wyrosło z tych róż od fusionart, czyli A.W z allegro?

oprócz jednej -zdziczałej :-? wszystkie przeżyły i nawet pieknie zakwitły ( gdzieś na wczesniejszych stronach pokazałam kwiaty ) ....tegoroczna zima tez im chyba nie zaszkodziła ,chociaz juz je odkryłam a teraz tyle sniegu :roll: mam nadzieje ,że mrozu dużego nie bedzie 8) .Wszystkie mają juz malutkie listki :-? Zobaczymy ,ale jestem dobrej myśli :D

I mam zamiar nabyc kolejne róże ,ale chyba juz nie na allegro :roll:

Słuchajcie, a spotkał sie ktoś gdzieś z Bobbie James?Muszę ja mieć. Planuje nawet zamówic za granicą, ale tam gdzie znalazłam, nie wy syłaja do Polandu :cry:

:D Gosiu bardzo łatwo kupić Bobbie'go w http://www.kordes-rosen.com/załatwiasz wszystko elektronicznie wybierasz odpowiedni język na stronie glównej .Za wysyłkę płacisz 26 euro + koszt róży .U mnie B.J. rośnie już zdrowo od roku .Czas oczekiwania jest krótki ,sadzonki ładne jak raz kupisz yo przez 3lata zasypują cię katalogami... :D

Słuchajcie, a spotkał sie ktoś gdzieś z Bobbie James?Muszę ja mieć. Planuje nawet zamówic za granicą, ale tam gdzie znalazłam, nie wy syłaja do Polandu :cry:

:D Gosiu bardzo łatwo kupić Bobbie'go w http://www.kordes-rosen.com/załatwiasz wszystko elektronicznie wybierasz odpowiedni język na stronie glównej .Za wysyłkę płacisz 26 euro + koszt róży .U mnie B.J. rośnie już zdrowo od roku .Czas oczekiwania jest krótki ,sadzonki ładne jak raz kupisz yo przez 3lata zasypują cię katalogami... :D

Super, pięnie dziękuje. A jak sie sprawuje?co jeszcze zamowiłas u nich?

:D Oj dużo różnych zamawiałam.... np.Fantin Latour,FritzNobis ,Compasion,Valencia,Big Purple,Frederic Mistral Eden Rose 85 i jeszcze jeszcze więcej rzeczy,których nie pamiętam ale nie żałuję..bo są piękne .Raz zamówiłam potem wpadłam w swoisty obłęd i zamówiłam ponownie Bobbiego ,potem znalazłam p.Choduna itd...Wszystko ładnie rośnie i kwitnie ,wiele z kordesowych róż mają patenty ADR . Sadzonki wypasione -warte swej ceny.Troszkę zaszalałam no ale cóż ..bez róż!? :D

A jak sie sprawuje?co jeszcze zamowiłas u nich?

:lol: Aaaaaaa Bobbie urósł sobie na 2 m .Narazie się nie rozkrzewił ,tylko wypuścił jeden długi pęd którego koniec przymarzł troszkę po zimie .Żeby tylko nie wymarzał ,wrażliwiec jakiś czy co?Ale może się zahartuje mam nadzieję :roll: .

No właśnie. A może je zadołować w ogrodzie? Bo za dwa tygodnie to ja je mogę wsadzić na miejsce w którym mają (jak im się oczywiście będzie chciało :roll: ) docelowo rosnąć (tynk się robi i je zadepczą). I przed tym dołowaniem namoczyć, czy później przed sadzeniem na właściwe miejsce? Sorry za głupie pytania, ale na różach to znam się tyle, że wiem że zielonym do góry.

:D Oj dużo różnych zamawiałam.... np.Fantin Latour,FritzNobis ,Compasion,Valencia,Big Purple,Frederic Mistral Eden Rose 85 i jeszcze jeszcze więcej rzeczy,których nie pamiętam ale nie żałuję..bo są piękne .Raz zamówiłam potem wpadłam w swoisty obłęd i zamówiłam ponownie Bobbiego ,potem znalazłam p.Choduna itd...Wszystko ładnie rośnie i kwitnie ,wiele z kordesowych róż mają patenty ADR . Sadzonki wypasione -warte swej ceny.Troszkę zaszalałam no ale cóż ..bez róż!? :D
Zamówiłam :p :p :p i czekam teraz spokojnie i planuje gdzie sadzić. Mam jeszcze zadołowana część od p Choduna, bo pieruński snieg przyszedł :evil: