dusia2006 25.03.2008 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 gosia@ ta róża jest u nich z możliwością przesyłki http://www.apuldramroses.co.uk/Online-Rose-Shop.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 26.03.2008 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 gosia@ ta róża jest u nich z możliwością przesyłki http://www.apuldramroses.co.uk/Online-Rose-Shop.htmdziekuje cudnie, ale nie moge znalezc opcji wysyłki do Polski slepa jestem, czy cus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 26.03.2008 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Gosia na 100% jest w linkach że wysyłają wyłącznie z gołym zabezpieczonym korzeniem ale proszą o mail żeby podać koszty przesyłki. Jest gdzieś w dostarczaniu, Polska nie jest wymieniona ale piszą że do Europy spokojnie W zeszłym roku płaciłam z Francji do 1 kg ok 60 zł ---------------------- znalazłam http://www.apuldramroses.co.uk/terms.asp#delivery - Delivery http://www.apuldramroses.co.uk/delivery-costs.asp - Europa, za darmo pow 10 sztuk tylko UK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 26.03.2008 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 już sie moczą ..jutro je posadzę ...co do kolorów ...hmmm.....jestem wielce ciekawa zastanawia mnie ,że róze są opisane tylko jako róża : czerwona ,łososiowa ,zielono-różowa ....a nie ma tych nazw ze strony allegro Ewuś, a co Ci wyrosło z tych róż od fusionart, czyli A.W z allegro? oprócz jednej -zdziczałej wszystkie przeżyły i nawet pieknie zakwitły ( gdzieś na wczesniejszych stronach pokazałam kwiaty ) ....tegoroczna zima tez im chyba nie zaszkodziła ,chociaz juz je odkryłam a teraz tyle sniegu mam nadzieje ,że mrozu dużego nie bedzie .Wszystkie mają juz malutkie listki Zobaczymy ,ale jestem dobrej myśli I mam zamiar nabyc kolejne róże ,ale chyba juz nie na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 26.03.2008 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 link do pachnących http://www.rhs.org.uk/Learning/Publications/pubs/garden0606/roses.htm szczegółowe opisy np tu http://www.helpmefind.com/rose/pl.php?n=823 ROSE SEARCH z lewej, a u góry PHOTOS galeria zdjęć danej róży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 26.03.2008 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Ewaś, napisz na PW i daj mi swój adres @ - wyślę Ci oferty producentów Polecam rosarium.com.pl i róze od dr Choduna ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annko 26.03.2008 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Słuchajcie, a spotkał sie ktoś gdzieś z Bobbie James?Muszę ja mieć. Planuje nawet zamówic za granicą, ale tam gdzie znalazłam, nie wy syłaja do Polandu Gosiu bardzo łatwo kupić Bobbie'go w http://www.kordes-rosen.com/załatwiasz wszystko elektronicznie wybierasz odpowiedni język na stronie glównej .Za wysyłkę płacisz 26 euro + koszt róży .U mnie B.J. rośnie już zdrowo od roku .Czas oczekiwania jest krótki ,sadzonki ładne jak raz kupisz yo przez 3lata zasypują cię katalogami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 26.03.2008 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Słuchajcie, a spotkał sie ktoś gdzieś z Bobbie James?Muszę ja mieć. Planuje nawet zamówic za granicą, ale tam gdzie znalazłam, nie wy syłaja do Polandu Gosiu bardzo łatwo kupić Bobbie'go w http://www.kordes-rosen.com/załatwiasz wszystko elektronicznie wybierasz odpowiedni język na stronie glównej .Za wysyłkę płacisz 26 euro + koszt róży .U mnie B.J. rośnie już zdrowo od roku .Czas oczekiwania jest krótki ,sadzonki ładne jak raz kupisz yo przez 3lata zasypują cię katalogami... Super, pięnie dziękuje. A jak sie sprawuje?co jeszcze zamowiłas u nich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annko 26.03.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Oj dużo różnych zamawiałam.... np.Fantin Latour,FritzNobis ,Compasion,Valencia,Big Purple,Frederic Mistral Eden Rose 85 i jeszcze jeszcze więcej rzeczy,których nie pamiętam ale nie żałuję..bo są piękne .Raz zamówiłam potem wpadłam w swoisty obłęd i zamówiłam ponownie Bobbiego ,potem znalazłam p.Choduna itd...Wszystko ładnie rośnie i kwitnie ,wiele z kordesowych róż mają patenty ADR . Sadzonki wypasione -warte swej ceny.Troszkę zaszalałam no ale cóż ..bez róż!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annko 26.03.2008 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 A jak sie sprawuje?co jeszcze zamowiłas u nich? Aaaaaaa Bobbie urósł sobie na 2 m .Narazie się nie rozkrzewił ,tylko wypuścił jeden długi pęd którego koniec przymarzł troszkę po zimie .Żeby tylko nie wymarzał ,wrażliwiec jakiś czy co?Ale może się zahartuje mam nadzieję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 27.03.2008 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Pomocy! Kupiłam sporo krzaczków (różanych oczywiście) zapakowanych w foliowe torebki z torfem (Florpak). Mają już duże liście, a ja mogę je wsadzić dopiero za jakieś dwa tygodnie. Jak je przechować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 27.03.2008 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Wziąc największy gar/ wiadro, wypełnić ziemią, wystawić na balkon i zadołować w nim róże, a górę okryć kartonami lib włókniną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 27.03.2008 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 A wyjąć je z tych torebek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 27.03.2008 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 wyjąćale dwa tygodnie bez podlewania Hanka?Zależy gdzie mieszkasz, ja bym już wkopała na miejsce albo zadołowała ten pojemnik z różami bezpośredno w ziemi i przysypała ziemią. Warto chyba też te róże przedtem wsadzić do wody na 2,3 godz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 27.03.2008 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 No właśnie. A może je zadołować w ogrodzie? Bo za dwa tygodnie to ja je mogę wsadzić na miejsce w którym mają (jak im się oczywiście będzie chciało ) docelowo rosnąć (tynk się robi i je zadepczą). I przed tym dołowaniem namoczyć, czy później przed sadzeniem na właściwe miejsce? Sorry za głupie pytania, ale na różach to znam się tyle, że wiem że zielonym do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 27.03.2008 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 teraz namocz i jeśli nie masz zamarzniętej ziemi to zadołuj w gruncie najlepiej w oddzielnych pojemnikach żeby później nie uszkodzić za bardzo korzeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 27.03.2008 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Dzięki za info. Jadę po ziemię, gorzej z tymi pojemnikami, bo kupiłam ze 40 krzaczków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 27.03.2008 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 eeeeeeee, to się nie szczyp i bezpośrednio do ziemi nawet bokiem z jakąś przekładką, chyba że masz pod ręką duży worek jutowy po kartoflach to potnij i w tym wsadzaj i koniecznie zanim zaczniesz rozpakowywać pooznaczaj je Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 27.03.2008 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Oj dużo różnych zamawiałam.... np.Fantin Latour,FritzNobis ,Compasion,Valencia,Big Purple,Frederic Mistral Eden Rose 85 i jeszcze jeszcze więcej rzeczy,których nie pamiętam ale nie żałuję..bo są piękne .Raz zamówiłam potem wpadłam w swoisty obłęd i zamówiłam ponownie Bobbiego ,potem znalazłam p.Choduna itd...Wszystko ładnie rośnie i kwitnie ,wiele z kordesowych róż mają patenty ADR . Sadzonki wypasione -warte swej ceny.Troszkę zaszalałam no ale cóż ..bez róż!? Zamówiłam i czekam teraz spokojnie i planuje gdzie sadzić. Mam jeszcze zadołowana część od p Choduna, bo pieruński snieg przyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julka21 27.03.2008 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 a ja posadziłam dzisiaj wreszcie mojego wymarzonego westerlanda!okryłam go włókniną i jeszcze kartonami,w nocy ma byc u mnie-4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts