Ew-ka 25.04.2007 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Hanka -dzieki za podpowiedź ....na pewno tak zrobie ...a tak ładnie byly zaprezentowane o wynikach poinformuje ..... EwaVeilchenblau, nie mów ze dostałas?Opisane?Bo ja dostałam jakas zwykła w kartonie z marketu no właśnie nic jeszcze nie dostałam u mnie kwota 120 zł .....ale za patyki nie mam zamiaru tyle płacić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 25.04.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Hanka -dzieki za podpowiedź ....na pewno tak zrobie ...a tak ładnie byly zaprezentowane o wynikach poinformuje ..... EwaVeilchenblau, nie mów ze dostałas?Opisane?Bo ja dostałam jakas zwykła w kartonie z marketu no właśnie nic jeszcze nie dostałam u mnie kwota 120 zł .....ale za patyki nie mam zamiaru tyle płacić Mówie Ci oszust piep(pip) ja miałam wszystko do wywalenia a allegro powiedziało, zemoge sobie na policje zgłosic wystawiłam 4 negatywy i tyle mojego. Wiecej roz nie kupie na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 25.04.2007 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 cholerka jasna a tak sie cieszyłam !!!!! stara - a taka naiwna .....a echo z uporem maniaka ....mać ....mać ...mać ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 25.04.2007 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 cholerka jasna a tak sie cieszyłam !!!!! stara - a taka naiwna .....a echo z uporem maniaka ....mać ....mać ...mać .......A ja,nie mogłam się doczekac, a teraz, o.....Głupia, a wytarczyło bym poczytała negatywne opinie o nim. Zobacz ile ma negatyw ów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 25.04.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 cholerka jasna a tak sie cieszyłam !!!!! stara - a taka naiwna .....a echo z uporem maniaka ....mać ....mać ...mać .......A ja,nie mogłam się doczekac, a teraz, o.....Głupia, a wytarczyło bym poczytała negatywne opinie o nim. Zobacz ile ma negatyw ów ale pozytywy też ma i to nie mało i to mnie uśpiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 26.04.2007 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 cholerka jasna a tak sie cieszyłam !!!!! stara - a taka naiwna .....a echo z uporem maniaka ....mać ....mać ...mać .......A ja,nie mogłam się doczekac, a teraz, o.....Głupia, a wytarczyło bym poczytała negatywne opinie o nim. Zobacz ile ma negatyw ów ale pozytywy też ma i to nie mało i to mnie uśpiło No mnie tez, ale poskarzyłam się na ogrodach i babeczki, znawczynie róż od razu powiedziały ze oszust...cyt e mnie nie wzbudza zaufania zamieszczanie zdjęć 'Souvenir Du Docteur Jamain' i 'Barkarole' pod 1 nazwą. Tak samo jak 'Pat Austin' i 'Grace'. Szczytem jest zmiana kolorystyki oryginalnego zdjęcia Davida Austina 'Cocus Rose' i powieszenie go w ten samej aukcji razem 'Charlotte'. Jako 'Winchester Cathedral' wisi wszystko poza zdjęciem wymienionej odmiany. Nie wbudza zaufania także podawanie nazw odmian, które nie istnieją -> vide rzekoma 'Dark Rose'. Ostatecznie jestem w stanie wybaczyć nazwanie 'Ferdinand Pichard' różą angielska, pod warunkiem, że będzie to Ferdinand. Ale jakoś w to nie wierzę, zwłaszcza, że kilka aukcji dalej jest 'prawdziwy' czerwono-biały Ferdidand. Ciekawe dlaczego w to wszystko nie wierze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 26.04.2007 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Naiwnych nie sieją (ani nie sadzą), sami rosną . .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 26.04.2007 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Naiwnych nie sieją (ani nie sadzą), sami rosną . ..Niestety tak, ale ja i Ew-ka nie jestesmy fachowcami w tej dziedzinie i trudno nam byzło rozpoznac oszusta. Oburza mnie jedynie reakcja allegro. Zdjecia też ma kradzione oszust jeden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 26.04.2007 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Naiwnych nie sieją (ani nie sadzą), sami rosną . ..Niestety tak, ale ja i Ew-ka nie jestesmy fachowcami w tej dziedzinie i trudno nam byzło rozpoznac oszusta. Oburza mnie jedynie reakcja allegro. Zdjecia też ma kradzione oszust jeden Pinus ma rację chociaż z allegro korzystam od lat i jeszcze mnie nikt nie wpuścił w bambuko zawsze musi być ten pierwszy raz ale w takim razie ...jakie mam szanse kupić konkretny gatunek róży ? na ryneczkach ,w centrach sa róze bez nazwy tylko lakonicznie opisane jako wielokwiatowe czy pnące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 26.04.2007 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Naiwnych nie sieją (ani nie sadzą), sami rosną . ..Niestety tak, ale ja i Ew-ka nie jestesmy fachowcami w tej dziedzinie i trudno nam byzło rozpoznac oszusta. Oburza mnie jedynie reakcja allegro. Zdjecia też ma kradzione oszust jeden Pinus ma rację chociaż z allegro korzystam od lat i jeszcze mnie nikt nie wpuścił w bambuko zawsze musi być ten pierwszy raz ale w takim razie ...jakie mam szanse kupić konkretny gatunek róży ? na ryneczkach ,w centrach sa róze bez nazwy tylko lakonicznie opisane jako wielokwiatowe czy pnące Proponuję kupować w porzadnych szkólkach róż albo w porządnych punktach sprzedaży (gdzie wiedzą co sprzedają). Nie znam w Polsce żadnego przyzwoitego sklepu wysylkowego krzewów ozdobnych a w tym róż. O Allegro nawet nie warto wspominać Jeżeli komuś zależy na kupnie konkretnej odmiany róż to radzę spróbować w tym sklepie internetowym http://www.kordes-rosen.com . Jest to strona firmy Kordes'a znanego na całym świecie hodowcy bardzo wielu odmian róż oraz ich producenta. Można tam dokonać zakupu zarówno poprzez internet jak jak i bezpośrednio na miejscu (wyjazd do Niemiec nie jest przeciez problemem). .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 26.04.2007 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 z ostatniej chwili ...dojechały róże !!!!!!! odpakowałam ...wszystkie żyją -widać gołym okiem ,że nie patyki ....ale zobaczymy co będzie dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 26.04.2007 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Dalej, to namoczyć je porządnie, najlepiej całe, w wannie lub wiadrze na 12-24 godziny, a potem posadzić, podlewać i....będziemy czekały co nam wyrośnie i w jakim kolorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 26.04.2007 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Dalej, to namoczyć je porządnie, najlepiej całe, w wannie lub wiadrze na 12-24 godziny, a potem posadzić, podlewać i....będziemy czekały co nam wyrośnie i w jakim kolorze już sie moczą ..jutro je posadzę ...co do kolorów ...hmmm.....jestem wielce ciekawa zastanawia mnie ,że róze są opisane tylko jako róża : czerwona ,łososiowa ,zielono-różowa ....a nie ma tych nazw ze strony allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 26.04.2007 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Ja dostałam także bez opisów, ale za to z "łobrazkami". A " róża różowa" to standard na wiejskich targowiskach. Zaniemogłam z wrażenia gdy podobny opis zobaczyłam w ogromnej szkółce produkcyjnej. Zapytałam personelu -dlaczego nie ma nazw odmianowych - znalazł się właściciel - reprodukują bez licencji, więc...mają róże różowe Dobrze, że The Fairy miała kwiatka, to przynajmniej wiedziałam, że " to jest TO różowe " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 26.04.2007 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Ja dostałam także bez opisów, ale za to z "łobrazkami". A " róża różowa" to standard na wiejskich targowiskach. Zaniemogłam z wrażenia gdy podobny opis zobaczyłam w ogromnej szkółce produkcyjnej. Zapytałam personelu -dlaczego nie ma nazw odmianowych - znalazł się właściciel - reprodukują bez licencji, więc...mają róże różowe Dobrze, że The Fairy miała kwiatka, to przynajmniej wiedziałam, że " to jest TO różowe " I Ty mu tak wierzysz na słowo, ze ta z obrazka, to bedzie własnie ta Twoja wymarzona?Tym bardziej ze na oko widac, ze to róze kupione w markecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 26.04.2007 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Na targu widziałem krzewy róż po 70 groszy za sztukę (okulizowane na multiflorze - pikówce). Wszystkie odmiany z tej samej wiązki, bez etykiet z nazwami odmian o zgrozo! (jak na Allegro ). Nawet żywe krzewy i wybijają listki. Nie dziwię się już temu co wyczynia hanka55 ale innym miłośnikom róż to niestety dziwie się bardzo . .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 27.04.2007 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Ja dostałam także bez opisów, ale za to z "łobrazkami". A " róża różowa" to standard na wiejskich targowiskach. Zaniemogłam z wrażenia gdy podobny opis zobaczyłam w ogromnej szkółce produkcyjnej. Zapytałam personelu -dlaczego nie ma nazw odmianowych - znalazł się właściciel - reprodukują bez licencji, więc...mają róże różowe Dobrze, że The Fairy miała kwiatka, to przynajmniej wiedziałam, że " to jest TO różowe " I Ty mu tak wierzysz na słowo, ze ta z obrazka, to bedzie własnie ta Twoja wymarzona?Tym bardziej ze na oko widac, ze to róze kupione w markecie Ale... nawet do marketu róze dostarczają producenci lub imoprterzy. Nawet ci wielcy jak FlorXXXXX i PolPXXXX, więc skoro stać mnie by zaryzykować - kupuję i na razie się cieszę. Żadna to dla mnie róznica, czy kupię ten sam angirelski importowany krzaczek w w oreczku w Obi, czy na allegro, czy wsadzony do doniczki - w "szkółce". Nawet kupując bezlistne krzewy w renomowanych centrach roślinnych, nie mam pewności, że to co na kartce i łobrazku, to faktycznie TO. Róze i kłącza pokazują kolory i kształty, zwykle wtedy, gdy zakwitną. Czasem myli się człowiek pakujący na produkcji, czasem w sklepie... A nawet jeśli po paru miesiącach " Symphatia" zakwita mi morelowo...to najwyżej ją przesadzę, a nie będe jeżdziła 80 km, by reklamować źle ometkowany krzew. Coś za coś. Czasem odrobina ryzyka, daje większą radość, że TYM RAZEM się udało trafić na uczciwego sprzedawcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 07.05.2007 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Róze i kłącza pokazują kolory i kształty, zwykle wtedy, gdy zakwitną. Czasem myli się człowiek pakujący na produkcji, czasem w sklepie... A nawet jeśli po paru miesiącach " Symphatia" zakwita mi morelowo...to najwyżej ją przesadzę, a nie będe jeżdziła 80 km, by reklamować źle ometkowany krzew. Coś za coś. Czasem odrobina ryzyka, daje większą radość, że TYM RAZEM się udało trafić na uczciwego przedawcę Hania, ja nadal nie rozumiem, jaki uczciwy sprzedawca Facet napisał, ze ma konkretne odmiany, podał nazwe, a przysłał "no name" z obrazkiem. Obrazki na stronie ma kradzione, zdjecie jednej rózy pod różnymi nazwami. Przysyła suche patyki, niezabezpieczone, a Ty mówisz ze uczciwy Wierzysz obrazkowi???Sorry, ale ja jestem oburzona jego chamskimi praktykami Fakt, ja nie mam ochoty czekac az róża niespodzianka zakwitnie i ja przesadzac, mam koncepcje i wybieram konkretne różę.i za nia płace. badziew który mi przysłał nie jest warty nawet połowy tej ceny. Alchymist zdechł na dobre, zreszta był wiórkiem, a reszta takie mizeroty, ze az zal patrzec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 07.05.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Słońce, ja WCALE NIE BRONIĘ GADA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Też mnie szlag trafia, gdy płacę w ciemno, sugerując się obrazkiem, a dostaję podsuszone truchło poza jakąkolwiek kwalifikacją! Mój Alchymist jest w tragicznym stanie, ale...- moczył się parę godzin w wodzie, bo przyszły wióry zawinięte w folię z suchym, niezabezpieczonym korzeniem !- wsadziłam w ziemię 10 cm głebiej niż szyjka, zasłoniłam cieniówką i codziennie lałam do oporui... 3 gałązki już zczerniały, czwarta puściła pąk przy samej ziemi, a..spod ziemi kiełkują nowe pędy. Komentarza nie wystawiałam, bo jeszcze daję sobie i Alchymistowi czas...Ale wrażenie z zakupu TEJ rózy, jest tragiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 07.05.2007 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Słońce, ja WCALE NIE BRONIĘ GADA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Też mnie szlag trafia, gdy płacę w ciemno, sugerując się obrazkiem, a dostaję podsuszone truchło poza jakąkolwiek kwalifikacją! Mój Alchymist jest w tragicznym stanie, ale... - moczył się parę godzin w wodzie, bo przyszły wióry zawinięte w folię z suchym, niezabezpieczonym korzeniem ! - wsadziłam w ziemię 10 cm głebiej niż szyjka, zasłoniłam cieniówką i codziennie lałam do oporu i... 3 gałązki już zczerniały, czwarta puściła pąk przy samej ziemi, a..spod ziemi kiełkują nowe pędy. Komentarza nie wystawiałam, bo jeszcze daję sobie i Alchymistowi czas... Ale wrażenie z zakupu TEJ rózy, jest tragiczne.Aaaaa, zle zrozumiałam. ja tez lałam do oporu, ale niestety, nic z tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts