Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile za szpachlowanie tynkow cement-wap. ze szlifowaniem??

mundzia

Recommended Posts

pytanie jak w temacie. Ile za szpachlowanie tynków cementtowo-wapiennych ze szlifowaniem??? bo juz sama nie wiem czy mam dobra cene czy okropnie wysoką ,,,, wydaje mi sie wysoka... ale... :roll:

pozdrawiam

mundzia

minimalna cena za wygładzenie gipsem (w małopolsce) to 6 - 7 zł a ile Tobie wycenili ??

Nie! to jakies nieporozumienie chyba! :( u mnie cena 13 zł/m2 bez szlifowania!! czy my mowimy tu o tej samej czynnosci?? Nakładanie bardzo cienkiej warstwy gipsu szpachlowego "nida gips" i zacieranie tego taka packą, i potem jak wyschnie to trzeba szlifowac papierem ściernym... I Wy mi piszecie 7 zł/m2 :o o jeju... :( ja sie załamie...

dziekuje za odpowiedzi...

mundzia

Nie! to jakies nieporozumienie chyba! :( u mnie cena 13 zł/m2 bez szlifowania!! czy my mowimy tu o tej samej czynnosci?? Nakładanie bardzo cienkiej warstwy gipsu szpachlowego "nida gips" i zacieranie tego taka packą, i potem jak wyschnie to trzeba szlifowac papierem ściernym... I Wy mi piszecie 7 zł/m2 :o o jeju... :( ja sie załamie...

dziekuje za odpowiedzi...

mundzia

Witam, to może ceny z naszego rejonu. Ja płaciłam 12 zł za gładź gipsową ze szlifowaniem i jednokrotnym malowaniem białą farbą. Tynki cem-wap ręczne a że ich wykonawca użył grubego żwiru to pod gładź gipsową trzeba było zacierać tynkiem maszynowym lekkim bo piasek wyłaził na wierzch. Teraz płacę 14 zł łącznie z materiałem ale bez malowania. Cena ta jest wyższa od tej poprzedniej ale zależało mi na czasie.

Pozdrawiam

Iwka, to mnie troche pocieszylas, bo rzeczywiscie ceny takie sa w naszym regionie. Budujemy w Biskupicach wiec rzut beretem ze Swarzedza. Ale my te 13 zł mamy bez szlifowania!! musimy targowac jeszcze bo to normalnie koszmar, no i oczywiscie bez materiału :-? 13 zł za sama tylko robocizne polozenia gladzi w dwuch warstwach.

Pozdrawiam

mundzia

Iwka, to mnie troche pocieszylas, bo rzeczywiscie ceny takie sa w naszym regionie. Budujemy w Biskupicach wiec rzut beretem ze Swarzedza. Ale my te 13 zł mamy bez szlifowania!! musimy targowac jeszcze bo to normalnie koszmar, no i oczywiscie bez materiału :-? 13 zł za sama tylko robocizne polozenia gladzi w dwuch warstwach.

Pozdrawiam

mundzia

ja robie po 7 zł - dwie warstwy z czyszczeniem kazdej ! (bo są tacy co czyszczą tylko ostatnią - a potem sie dziwia, że odpaduje płatami !! :roll: ) , potem grunt z białej farby.

Aha za piewrsze gruntowanie pod gips doliczam 1 zł, czyli w sumie 8 zł gładź na gotowo :wink: